Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Περιποίηση για σκασμένα χείλη!!!!

Η περιοχή των χειλιών
είναι αρκετά ευαίσθητη και ξηραίνεται αρκετά με την έκθεσή της στις διάφορες καιρικές συνθήκες. Χρειάζονται κι αυτά ενυδάτωση και φροντίδα όπως όλο το υπόλοιπο πρόσωπο. Έτσι φρόντισα,για εσάς να φτιάξουμε φυσικά ελιξίρια, τα οποία θα βοηθήσουν στην ενυδάτωση των χειλιών σας! Ας δούμε τα μικρά tips,που μπορούμε να φτιάξουμε:

Υλικά (tips 1)
2 κ. σ. βούτυρο (όχι σοφτ)
1 κ. γ. μέλι
1 πρέζα σκόνη κανέλα
1 κάψουλα βιταμίνη Ε (θα την βρείτε από το φαρμακείο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε σε μπεν μαρί και σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο μαζί με την κανέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσέξτε να μην το ζεματίσετε. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να γίνει χλιαρό. Μουλιάστε τη βιταμίνη για 1-2 λεπτά σε χλιαρό νερό, ώστε να μπορέσετε να την αδειάσετε εντελώς. Προσθέστε στο χλιαρό βούτυρο το μέλι και τη βιταμίνη ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα μίξερ χειρός ή τη φραπεδιέρα (αφού πρώτα το έχετε περάσει απο λίγο οινόπνευμα). Αδειάστε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο, σκούρο βαζάκι και αφήστε το να κρυώσει τελείως αφού και αυτό το έχετε περάσει απο οινόπνευμα. Διατηρείται στο ψυγείο. Απλώστε μικρή ποσότητα, στα χείλη σας όσο συχνά θέλετε.


Υλικά (TIPS 2)

1 κγ. Μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε τα χείλη σας και με τη βοήθεια ενός κουταλιού εφαρμόστε σε αυτά μια γενναία δόση από μέλι! Βάλτε πάνω στα χείλη σας μια πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη μεμβράνη και σκουπίστε το επιπλέον μέλι από τα χείλη σας. Αν ακόμα επιθυμείτε, μπορείτε να αφήσετε ένα ελαφρύ στρώμα από μέλι στα χείλη σας!
Συμβουλή: Μπορείτε να εφαρμόζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα αυτό το φυσικό βάλσαμο στα χείλη σας! Άλλωστε έχει μια πολύ γλυκιά γεύση!
Γνωρίζετε ότι: Το μέλι είναι μια ιδανική φυσική θεραπεία για ξηρά, σκασμένα χείλη! Προσοχή όμως γιατί μπορεί σε μερικά άτομα να προκαλέσει ερεθισμούς αν έχουν αλλεργία.

Υλικά (tips 3)

1 κουταλιά σούπας κερί μέλισσας
2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού – μεταλλικό νερό ή ροδόνερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώστε σε μπεν μαρί το κερί μέλισσας με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει κατεβάστε το από την φωτιά και προσθέστε το μεταλλικό νερό σιγά σιγά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, αλλα που και που να το ανακατεύετε. Μόλις αρχίσει η θερμοκρασία να πέφτει, ρίξτε το μείγμα σε ένα βαζάκι αφού πρώτα το έχετε περάσει απο οινόπνευμα. Απλώστε το βάλσαμο στα χείλη σας, κάθε φορά όταν τα νιώθετε ξηρά ή ερεθισμένα.

Υλικά ( tips 4)

 
1 κουταλιά σούπας γιαούρτι  πλήρες
1 κουταλιά σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατέψτε καλά τα υλικά και έπειτα φαρμόζετε το μείγμα στα χείλη σας. Αφήστε το να στεγνώσει και μετά το ξεπλένετε.Αυτή η μάσκα κάνει τα χείλη πολύ λεία και απαλά.

Μερικά μυστικά πρίν την ενυδάτωση:  ξεβάψτε καλά τα χείλη σας απο το κραγιόν,κάντε ένα απαλό peeling με λίγο ζάχαρη και γάλα εβαπορέ ή τρίψτε τα με μια μαλακή οδοντόβουρτσα,ξεβγάζετε με χλιαρό νερό,σκουπίζετε και ενυδατώνεται!!!!



Peeling για ευαίσθητες επιδερμίδες με χαμομήλι

Ένα υπέροχο
peeling με χαμομήλι για τις ευαίσθητες επιδερμίδες και όχι μόνο !!! Το υπέροχο βότανο με αρκετές ιδιότητες. Έχει αντι - φλεγμονώδη, αντι - σπασμωδική, αντι - βακτηριακή και αναλγητική δράση, ηρεμώντας την επιδερμίδα, αλλά και όλο τον οργανισμό μας.Το χαμομήλι έχει θεραπευτικές ιδιότητες σε συνδυασμό με τις αντισηπτικές ικανότητες. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει οτι μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία, το έκζεμα και την ακμή. Ας δούμε όμως τα απλά υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε:

                                                                      ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. χαμομήλι ρόφημα
1 κ.σ. βότανο χαμομήλι τριμμένο
1 κ.γλ. αμυγδαλέλαιο

Τα υλικά μας τα βρίσκουμε στο φαρμακείο και σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
 

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και κάνετε peeling με απαλές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο για 2'- 3'. Το αφήνετε να δράσει για άλλα 2' και αφαιρείτε με χλιαρό νερό.
Επανάληψη: 1 φορά την εβδομάδα.








Μάσκα μαλλιών για ενυδάτωση

Μια πραγματικά
υπέροχη μάσκα μαλλιών για ενυδάτωση με λάδι καρύδας και aloe vera. Το λάδι καρύδας περιέχει λιπαρά οξέα. έχουν μικρή μοριακή δομή και έτσι εισέρχονται εύκολα στην κυτταρική μεμβράνη της τρίχας, επιτρέποντας στο λάδι να εισχωρήσει στο στέλεχος της τρίχας. Ενώ  η aloe vera είναι ένα από τα θαυματουργά βότανα της φύσης και προσφέρει περιποίηση του σώματος και των μαλλιών, καθώς ενυδατώνει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει τη φυσική τους άμυνα. Ας δούμε όμως την συνταγή μας:

                                                                          ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. gel aloe vera
½ φλυτζάνι λάδι καρύδας

Τα υλικά τα βρίσκεται εύκολα σε φαρμακείο ή σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύετε τα δύο υλικά μαζί σε ένα μπολάκι και απλώνετε το μίγμα κυρίως στις άκρες των μαλλιών. Τυλίγετε τα μαλλιά με μια μεμβράνη και έπειτα με μια ζεστή πετσέτα. Μετά από 30΄ ξεπλένετε με χλιαρό νερό.
Επανάληψη: 1 - 2 φoρές την εβδομάδα.





Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

"Φυσική εκστρατεία κατά της ψείρας"

Δεν υπάρχει γονιός
που να μην έχει αναγκαστεί τουλάχιστον μία φορά να αντιμετωπίσει, τον ενοχλητικό επισκέπτη των παιδικών κεφαλιών… την ψείρα.Κατά τη διάρκεια της ζωής της, που είναι περίπου 40 ημέρες, το θηλυκό γεννά 300 περίπου αυγά με συχνότητα 7-10 ημερησίως. Τα αυγά προσκολλώνται στις τρίχες με ένα συγκολλητικό υλικό από χιτίνη που εκκρίνεται από επιπρόσθετους βοηθητικούς αδένες του θηλυκού. Η κατάλληλη θερμοκρασία για την εκκόλαψη δεν είναι μικρότερη από 31°C, γι αυτό και τα αυγά προσκολλώνται στις τρίχες κοντά στο δέρμα (γι αυτό και το κούρεμα με την «ψιλή», απομακρύνει τις ψείρες και τις κόνιδες, όχι όμως και τα αυγά). Τα αυγά είναι ωοειδή και καλύπτονται από ένα τοίχωμα. Όταν εκκολαφτεί ή νύμφη και βγει από το αυγό, το άδειο κέλυφος που λέγεται κόνιδα είναι άσπρη στο χρώμα, και φαίνεται πιο εύκολα από τα αυγά που έχουν το χρώμα του δέρματος και βρίσκονται σε επαφή με το δέρμα. Οι κόνιδες αναγνωρίζονται εύκολα και εμφανίζονται με μεγαλύτερη πυκνότητα στην βρεγματική και στην ινιακή χώρα του τριχωτού. Πολλές φορές όμως μπορούμε να τις μπερδέψουμε με πιτυρίδα ή κατάλοιπα διαφόρων λακ. 
Στη διάρκεια της ζωής της η ψείρα τρέφεται με ανθρώπινο αίμα. Αν η θερμοκρασία στο περιβάλλον ανέβει (πχ. όταν το άτομο έχει πυρετό) ή κατέβει (πχ θάνατος), τότε η ψείρα θα φύγει προς αναζήτηση νέου ξενιστή. Γι αυτό και συχνά συνιστούμε, τη συχνή χρήση θερμού αέρα,π.χ με το πιστολάκι κατά το στέγνωμα των μαλλιών, μετά το λούσιμο.

Με αφορμή κάποιον κρουσμάτων που ήρθαν στα αυτιά μου,έψαξα σχετικά με το πως μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές χωρίς χημικά προϊόντα. Η απάντηση είναι ναί, μπορούμε με τα αιθέρια έλαια να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, πάντα όμως με ορθολογική χρήση.
Πρίν όμως παρουσιάσω την συνταγή για την αντιμετώπιση τους, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

  1.  Ποτέ μην χρησιμοποιείται αδιάλυτα τα αιθέρια έλαια στο δέρμα.Διαλύστε το μίγμα σε έλαιο βάσης (αμυγδαλέλαιο,ελαιόλαδο,κ.α.λ)
  2. Μην υπερβαίνεται τις αναλογίες στην παρασκευή του μίγματος. Τα αιθέρια έλαια είναι  συμπυκνωμένα και πολύ δραστικά απο την φύση τους.
  3. Μην υπερβαίνεται τον χρόνο εφαρμογής
  4. Προσοχή να μην πάει το μίγμα στα μάτια, την μύτη και το στόμα του παιδιού.
  5. Σε περίπτωση που υπάρχει κάποια αλλεργία στα παρακάτω αιθέρια έλαια,να μην γίνει η χρήση τους.
 Τα αιθέρια έλαια που μπορούμε τα χρησιμοποιήσουμε είναι τα εξής :
  • λεβάντα
  • tea tree 
  • γεράνι
  • μέντα
  • ευκάλυπτος 
 Ας δούμε όμως πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε φτιάχνοντας το παρακάτω μίγμα:

 για την αντιμετώπιση των ψειρών

10 σταγόνες tea tree
10 σταγόνες λεβαντα

5 σταγόνες μεντα
4 σταγόνες ευκαλυπτο.
3 σταγόνες γεράνι
50 ml έλαιο βάσης




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατέψτε τα αιθέρια έλαια, στο έλαιο βάσης και φυλάξτε το σε ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι.Από αυτό το μίγμα, πάρτε περίπου 10 ml  και τρίψτε το κεφαλάκι του παιδιού σας ελαφρά. Αφήστε το για 20 λεπτά,βάζοντας ένα σκουφάκι της μίας χρήσης. Αυτό θα φέρει ασφυξία στις ψείρες. Στην συνέχεια ξεβγάλτε με ένα απαλό σαμπουάν.Έπειτα πάρτε το ειδικό χτενάκι, και χτενίστε με προσοχή τούφα,τούφα, όλο το τριχωτό της κεφαλής. Κατα διαστήματα τινάζετε το χτενάκι και θα δείτε τις ψείρες σκοτωμένες. 

Tips:
Για την πρόληψη κατα των ψειρών
Κάντε ένα μίνι διάλυμα με ένα απο τα παραπάνω αιθέρια έλαια: 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε 5 ml ελαιο βασης. 
Κάθε δεύτερη μέρα , βάλτε λίγο απο το διάλυμα πίσω απο τα αυτάκια του παιδιού σας και ψηλά στο σβέρκο του,δηλ. εκεί που ξεκινάνε τα μαλλάκια του, σε μορφή μασάζ.




Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Στοματικό διάλυμα απο βότανα

Τόσο το βούρτσισμα
των δοντιών,όσο και το στοματικό διάλυμα είναι σημαντικοί  παράγοντες της στοματικής φροντίδας, αφού εξουδετερώνει τα αίτια της κακοσμίας του στόματος,τροφές,μικρόβια και πλάκα.Το στοματικό διάλυμα μας βοηθάει γιατί υπάρχουν σημεία μέσα στα ούλα, καθώς το βούρτσισμα σε αυτά τα σημεία δεν είναι αρκετό.Ας δούμε όμως πως μπορούμε να κάνουμε, ένα στοματικό διάλυμα, με την βοήθεια της φύσης.Τα υλικά μας είναι τα εξής:


                                                                       ΥΛΙΚΑ


  • 200 gr vodka
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καρφάκια γαρίφαλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη μέντα
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρο 
  • 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο δυόσμο 
  • Βραστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
σε ένα αποστειρωμένο βάζο ρίχνουμε όλα τα βότανα,ρίχνοντας λίγο ζεστό νερό μέχρι να βραχούν και να καλυφθούν ίσα ίσα,για να απελευθερώσουν όλα τα συστατικά τους.Έπειτα ρίχνουμε την βότκα, κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε για 3 εβδομάδες, σε ένα σκοτεινό μέρος ανακινώντας κατά την διάρκεια των 3 εβδομάδων. Αφού περάσουν οι 3 εβδομάδες,σουρώνεται με ένα φίλτρο του καφέ το διάλυμα,σε ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι(κατά προτίμηση με σταγονόμετρο).Έπειτα ρίχνεται τα αιθέρια έλαια και ανακινήστε καλά.Το στοματικό μας διάλυμα είναι έτοιμο!!!

ΧΡΗΣΗ: ρίξτε σε 1/4 της κούπας νερό,με 30 σταγόνες από το διάλυμα μας και κάντε πλύσεις για 30 δευτερόλεπτα!!!





 ΠΡΟΣΟΧΗ: όσοι έχουν αλλεργία στα ανωτέρω υλικά να μην γίνει χρήση τους!!!!
Καθώς και τα αιθέρια έλαια, να είναι για καλλυντική χρήση και όχι για χρήση καυστήρα!!!


Υπάρχουν σημεία μέσα στα ούλα τα οποία θα πρέπει να ξεπλένονται συχνά με στοματικά διαλύματα, καθώς το βούρτσισμα στις περιοχές αυτές δεν αρκεί. - See more at: http://www.dental-blog.gr/basikes-gnwseis/103-bourtsisma-dontiwn.html#sthash.ZrxxXLg2.dpuf
Υπάρχουν σημεία μέσα στα ούλα τα οποία θα πρέπει να ξεπλένονται συχνά με στοματικά διαλύματα, καθώς το βούρτσισμα στις περιοχές αυτές δεν αρκεί. - See more at: http://www.dental-blog.gr/basikes-gnwseis/103-bourtsisma-dontiwn.html#sthash.ZrxxXLg2.dpuf
Υπάρχουν σημεία μέσα στα ούλα τα οποία θα πρέπει να ξεπλένονται συχνά με στοματικά διαλύματα, καθώς το βούρτσισμα στις περιοχές αυτές δεν αρκεί. - See more at: http://www.dental-blog.gr/basikes-gnwseis/103-bourtsisma-dontiwn.html#sthash.ZrxxXLg2.dpuf

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Φθινοπωρινή περιποίηση χειλιών

Το φθινόπωρο
ήρθε και βέβαια εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειμώνα!Τόσο η επιδερμίδα μας όσο και τα χείλια μας, χρειάζονται την φθινοπωρινή τους περιποίηση, αφού αρκετά έχουν εκτεθεί στη ζέστη και τον ήλιο του καλοκαιριού!Έτσι θα δούμε μια απλή συνταγή,για την περιποίηση των χειλιών μας!Τα υλικά μας είναι τα εξής:

                                                                         ΥΛΙΚΑ 
                                                                για ποσότητα 30 γρ.
 
9 γρ μελισσοκέρι (κατα προτίμηση κίτρινο επεξεργασμένο)
15 γρ λάδι καλέντουλας
3 γρ βούτυρο καριτέ
3 γρ βούτυρο κακάο
1 κάψουλα βιταμίνης Ε
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μανταρίνι ή πορτοκάλι
θήκη απο ένα παλιό lip balm ή ένα βαζάκι χωριτικότητας 30 γρ

Όλα τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε στα φαρμακεία ή σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Προσοχή το μελισσοκέρι που θέλουμε,είναι επεξεργασμένο για καλλυντική χρήση και όχι αυτό που παίρνουμε απο τα κεράδικα!!!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός της βιταμίνης και του αιθέριου ελαίου σε ένα μπρίκι, το οποίο έχουμε αποστειρώσει πρώτα με λίγο οινόπνευμα.Το τοποθετούμε σε μπαιν μαρί και περιμένουμε μέχρι να λιώσουν το μελισσοκέρι,το βούτυρο κακάο και το βούτυρο καριτέ.Έπειτα το βγάζουμε απο το μπαιν μαρί και περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία γύρω στους 35 - 40 βαθμούς.Μετά βάζουμε την βιταμίνη Ε,το αιθέριο έλαιο και αναδεύουμε καλά.Αποστειρώνουμε τη θήκη του lip balm
με οινόπνευμα και αδιάζουμε το υλικό μας στη θήκη.
Περιμένουμε να κρυώσει,κλείνουμε το καπάκι και το lip balm μας είναι έτοιμο!!!

Tips: μπορούμε να χρωματίσουμε με λίγο κακάο και να δώσουμε μια σοκολατένια γεύση!!!





Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Κουρασμένα πόδια,τέλος!!!

Ξεκουράστε τα πόδια σας, 
κάνοντας αρχικά ποδόλουτρο με χλιαρό νερό, στο οποίο θα έχετε διαλύσει άλατα μπάνιου της αρεσκείας σας ή μία χούφτα μαγειρικό αλάτι με 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα ή μέντα.
Έπειτα θα φτιάξουμε μια απλή μάσκα με απλά υλικά που όλοι λίγο πολύ έχουμε, για να φύγει το αίσθημα του πρηξίματος.Ας δούμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε:


                                                                          ΥΛΙΚΑ
1 αγγουράκι
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας 
2 κγ φρέσκα φύλλα μέντας 
1 κσ φύλλα άρνικας (αποξηραμένα αν δεν έχετε φρέσκα,τα οποια τα βρίσκεται σε μαγαζί με βότανα)
6 κσ γιαούρτι.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
Η μέντα αναζωογονεί και ξεκουράζει, το γιαούρτι δροσίζει και ανακουφίζει, η άρνικα ανακουφίζει καθώς μειώνει την κατακράτηση υγρών και τα πρηξίματα.
  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάλτε την μάσκα για λίγο στο ψυγείο (περίπου 30 λεπτά) τέλος εφαρμόστε.

ΧΡΗΣΗ:
Aπλώστε τη μάσκα απο τα πέλματα ως τον αστράγαλο ή ακόμα και μέχρι τα γόνατα (απλά φτιάξτε διπλή δόση), αφήστε την να στεγνώσει και μετά ξεβγάλετε με άφθονο κρύο νερό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: όσοι έχουν αλλεργία στα παραπάνω αιθέρια έλαια να μην γίνει χρήση τους!!!
Τα αιθέρια έλαια να είναι για καλλυντική χρήση και όχι για καυστήρα!!! 



Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Γαλάκτωμα σώματος από αμύγδαλα


Μετά το μπάνιο ή το ντουζ,
το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο και χρειάζεται αρκετό χρόνο ώστε να αποκαταστήσει το υδρολιπιδικό στρώμα που το προστατευεί.Για αυτό, όταν κάνετε ντουζ ή μπάνιο, θα πρέπει να σκουπίζεστε όσο το δυνατόν καλύτερα και στη συνέχεια, να περιποιήστε το σώμα σας, με ένα αρωματικό και ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος αφού έτσι ενεργοποιούμε τη φυσική ενυδάτωση της επιδερμίδας, προσφέρουμε αποτελεσματική προστασία κατά της ξηρότητας και μειώνουμε αισθητά την άγρια όψη της,χαρίζοντας αίσθηση δροσιάς.Η συνταγή μας σήμερα αποτελείται απο τα εξής υλικά:

30 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
100 γρ. ροδόνερο
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βενζόης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε στο γουδί τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα.Έπειτα τα βάζουμε στο μίξερ, προσθέτουμε στα αμύγδαλα 100 γρ. ροδόνερο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου και στο τέλος 10 σταγόνες βενζόης. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 2 ημέρες ανακινώντας που και που και μετά σουρώνουμε.Αποθηκεύουμε σε φιάλη αφού την εχουμε αποστειρώσει πρώτα και το φυλάμε στο ψυγείο μας για 1-2 εβδομάδες.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! να μη γίνεται χρήση των αιθέριων ελαίων σε περίπτωση αλλεργίας!!!Τα αιθέρια έλαια να είναι για καλλυντική χρήση και όχι για καυστήρα!!




Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Peeling σώματος κατά τις κυτταρίτιδας

 Η κυτταρίτιδα
είναι ίσως ο μεγαλύτερος εχθρός της γυναικείας ομορφιάς. Και μπορεί το καλοκαίρι όλες να μας πιάνει αμόκ με τον... φλοιό πορτοκαλιού και φυσικά την διά παντός εξόντωσή του, αλλά θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι το να τρελαινόμαστε και να δοκιμάζουμε όλες τις πιθανές λύσεις, έναν μόλις μήνα πριν βγούμε στην παραλία, δεν πρόκειται να φέρει κανένα αποτέλεσμα.Έτσι πρέπει να ξεκινάμε από το χειμώνα για να δούμε τα αποτελέσματα που θέλουμε το καλοκαίρι.Έτσι εμείς θα δούμε ένα φυσικό και οικονομικό peeling σώματος το οποίο θα το φτιάχνουμε εύκολα και οικονομικά όλο το χρόνο.Το peeling μας αποτελείτε από :
το δενδρολίβανο το οποίο έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές  ιδιότητες,το πράσινο τσάι που είναι μια από τις πιο πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών και μετάλλων και βοηθάει στην αποτοξίνωση,ο καφές ο οποίος βοηθάει στη λιποδιάλυση, η κανέλα είναι θερμαντική και τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και η λουίζα προσφέρει απλόχερα τις ευεργετικές της ιδιότητες και βοηθά στην αποτοξίνωση,καθώς είναι και αποτελεσματική στην σύσφιξη του δέρματος.
Ας δούμε όμως τα υλικά μας :

1 κούπα του τσαγιού αλάτι ψιλό
2 φακελάκια πράσινο τσάι
2 φακελάκια λουϊζα
1 κ.σ δενδρολίβανο αποξηραμένο
1 κ.σ κανέλα
1 κ.σ φρέσκο καφέ φίλτρου
αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο σχεδόν μια κούπα του τσαγιού ( ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
Κατα προτίμηση βάζω αμυγδαλέλαιο γιατί δεν αφήνει έντονη λιπαρότητα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα βάζο ρίχνουμε το αλάτι,την κανέλα,τον καφέ,το δενδρολίβανο και ανοίγουμε τα σακουλάκια του τσαγιού και της λουϊζας και ρίχνουμε το περιεχόμενο τους μέσα στο βάζο.Ανακατεύουμε τα υλικά μας και έπειτα ρίχνουμε το λάδι μας και ανακατεύουμε καλά.Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο παραπάνω λάδι μέχρι το μείγμα μας να είναι εύκολο στο να το δουλέψουμε.Κλείνουμε και το αφήνουμε να κάτσει για 12 ώρες μέχρι τα υλικά μας να αποδεσμέυσουν τις ιδιότητες τους.

ΧΡΗΣΗ:σε καθαρή και βρεγμένη επιδερμίδα παίρνουμε όση ποσότητα χρειαζόμαστε και κάνουμε απαλές κυκλικές κινήσεις απο κάτω προς τα επάνω ( προς το μέρος της καρδιάς) στις περιοχές που έχουμε πρόβλημα.Ξεβγάζουμε μόνο με κρύο νερό και έπειτα σκουπιζόμαστε με καθαρή πετσέτα.Θα διαπυστώσετε οτι η επιδερμίδα μας είδη έχει ενυδατωθεί και δεν είναι απαραίτητο η χρήση ενυδατικής κρέμας εάν όμως επιθυμείτε εφαρμόστε μικρή ποσότητα.

Tips: σε περίπτωση που επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε αιθέρια έλαια απο
μαύρο πιπέρι, γκρέϊπφρουτ και άρκευθο περίπου 2-3 σταγόνες απο το κάθε ένα.
Μπορείτε να εφαρμόζεται 2 φορές την εβδομάδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:όσοι κάνουν χρήση των αιθέριων ελαίων να φροντίσουν τα αιθέρια έλαια να
χρησιμοποιούνται για καλλυντική χρήση και όχι για καυστήρα,καθώς και όσοι έχουν αλλεργία να μην γίνει καμία χρήση.Προσέξτε επίσης πως θα βγείτε απο την μπανιέρα γιατί γλιστράει!!!





λιποδιαλυτική και αντιοξειδωτική,
λιποδιαλυτική και αντιοξειδωτική, παράγοντες
λιποδιαλυτική και αντιοξειδωτική, παράγοντες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Μάσκα καρότου για την ακμή

Το καρότο αποτελεί
μια πλούσια τροφή για το σώμα μας. Περίπου 100 γραμμάρια καρότου περιέχουν 7,6 γρ. υδατάνθρακες, 0,6 γρ. πρωτεΐνης, 0,3 γρ. λίπους, 30 mg ασβεστίου και 0,6 mg σιδήρου. Εκτός από αυτό, τα καρότα είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Β1, Β2, Β6, C, Κ, βιοτίνης, κάλιου και θειαμίνης.
Το καρότο είναι πλούσιο στην αντιοξειδωτική βιταμίνη Α η οποία είναι αντιγηραντική, καταπολεμά την ακμή και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και του δέρματος ενάντια στις μολύνσεις και στα μικρόβια.Πολλοί ειδικοί της ομορφιάς, χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες το καρότο για την ενίσχυση της ομορφιάς του δέρματος. Ο χυμός του έχει ισχυρές ιδιότητες καθαρισμού που είναι αποτελεσματικές στην αποτοξίνωση του ήπατος και επομένως στην αντιμετώπιση της ακμής που προκαλείται από την τοξικότητα του αίματος.
Το λεμόνι το οποίο θα το βάλουμε και αυτό στη συνταγή μας, περιέχει βιταμίνη C, κιτρικό οξύ και φλαβονοειδή, σκοτώνει όλους τους τύπους των βακτηρίων, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στην αναγέννηση των νέων.
Και το τελευταίο υλικό μας το οποίο είναι  το γιαούρτι, καταστρέφει τα βακτηρίδια στο εσωτερικό των πόρων, ρυθμίζει τη λιπαρότητα του δέρματος και τροφοδοτεί την επιδερμίδα με πολλές βιταμίνες και μέταλλα όπως ψευδάργυρο και βιταμίνες της ομάδας Β.


                                                                         ΥΛΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας πολτό καρότου
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της μάσκας και την απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο. Αφήνουμε για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε με δροσερό νερό.Έπειτα εφαρμόζουμε την ενυδατική μας.Την μάσκα μας μπορούμε να την εφαρμόζουμε 1-2 φορές την εβδομάδα.





Φυσική αντιοξειδωτική μάσκα προσώπου με κεράσι

Το καλοκαιράκι
έφτασε και τα κερασάκια έχουν αρχίσει να ξεπροβάλουν παντού,έτσι πέρα απο το να τα φάμε ας δούμε πως αλλιώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε μια υπέροχη  φυσική αντιοξειδωτική μάσκα προσώπου,σε συνδιασμό με την κανέλα και το υπέροχο μέλι μας .Ας δούμε όμως τι μας προσφέρει το κάθε ένα απο τα υλικά μας, ξεχωριστά.
Το κεράσι διαθέτει αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το πρόσωπο, αφού είναι πλούσιο σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, σημαντικά για την τόνωση της επιδερμίδας.Ακόμη, περιέχει ψευδάργυρο και σίδηρο, στοιχεία απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας του προσώπου. Τα συστατικά που περιέχει η κανέλα έχουν ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά τους να εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων και μυκήτων στο δέρμα. Το μέλι είναι γνωστό για τις επουλωτικές του επιδράσεις σε πληγές, οι οποίες οφείλονται στην αντιβακτηριακή του δράση.Με το μέλι μπορούμε να βοηθήσουμε ένα ταλαιπωρημένο δέρμα να ξαναβρεί τη φρεσκάδα και την ελαστικότητά του.

                                                                    ΥΛΙΚΑ
4 κεράσια χωρίς το κουκούτσι
¼ κ.γλ. κανέλλα
1 κ.γλ. μέλι ή χαρουπόμελο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε καλά σε μπλέντερ ή στο γουδοχέρι τα κεράσια μας.Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας.Απλώνετε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο. Αφήνετε για 20 λεπτά και αφαιρείτε με χλιαρό νερό.Εφαρμόζουμε μέχρι 2 φορές την εβδομάδα.




Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Μάσκα μαλλιών με καστορέλαιο

Το Καστορέλαιο (Castor Oil) 
προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών (Castor Beans) του φυτού Ricinus Communis. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται, ως "φαρμακευτικό" έλαιο, από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου.
Το καστορέλαιο, λόγω της χαμηλής μοριακής του μάζας, έχει το χαρακτηριστικό πως εισχωρεί στην επιδερμίδα. Στη πραγματικότητα, μπορεί και διαπερνά την κερατίνη στοιβάδα, το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας που αποτελείται από νεκρά κύτταρα και το οποίο προστατεύει τους ιστούς από μολύνσεις αλλά και από την αφυδάτωση.Το καστορέλαιο προσφέρει έντονη ενυδάτωση και θρέψη στα μαλλιά αφήνοντας τα δυνατά, απαλά, λαμπερά και υγιή.Θα φτιάξουμε μια απλή μάσκα μαλλιών με τα εξής υλικά:


                                                                       ΥΛΙΚΑ
3 κ.σ  Καστορέλαιο
3 κ.σ  Αμυγδαλέλαιο (ή ελαιόλαδο για τα ξηρά μαλλιά)
1 κ.σ  Φυτική γλυκερίνης
1 κ.σ  Μέλι
3 σταγόνες  αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανο
3 σταγόνες  αιθέριο έλαιο Μέντα

Όλα τα υλικά μπορούμε να τα βρούμε στο φαρμακείο και στα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τα αιθέρια έλαια σε ένα μπρίκι και τα ζεσταίνουμε σε μπαίν μαρί.Θα δείτε ότι στην αρχή το μείγμα μας είναι λίγο πηκτό αλλά μόλις ζεσταθεί λίγο,θα γίνει πιο ρευστό και ευκολοδούλευτο.Δεν χρειάζεται να ζεστάνουμε πάρα πολύ το μείγμα μας, για να μπορέσουμε να το δουλέψουμε.Αφού ζεστάνουμε το μείγμα μας, ρίχνουμε τα αιθέρια έλαια και σε βρεγμένα μαλλιά εφαρμόζουμε απο τη ρίζα εώς τις άκρες,κάνοντας ελαφρύ μασάζ και βάζουμε ένα σκουφάκι ή τυλίγουμε με μια μεμβράνη για 45΄-60΄λεπτά.Έπειτα λούζουμε 2 - 3 χέρια με ζεστό νερό  και στεγνώνουμε.Τη μάσκα μπορούμε να την εφαρμόζουμε μια φορά την εβδομάδα.

Προσοχή: όσοι έχουν αλλεργία στα ως άνω υλικά να μην γίνει χρήση.Τα αιθέρια έλαια να είναι για καλλυντική χρήση και όχι για χρήση καυστήρα!!
 





Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Λάδι για τις ευρυαγγείες

Αν και πολλοί θεωρούν τις ευρυαγγείες
(τα «σπασμένα αγγεία») μόνο αισθητικό πρόβλημα, η αλήθεια είναι ότι αυτές οι αραχνοειδείς μπλε ή κόκκινες φλέβες στα πόδια συνοδεύονται από συμπτώματα όπως πρήξιμο, αίσθημα βάρους και καύσου, νυχτερινές κράμπες, μουδιάσματα και πόνο. Oι ευρυαγγείες είναι ένα κατεξοχήν γυναικείο πρόβλημα, το οποίο μάλιστα παρουσιάζεται συχνότερα μετά τα 40, όπου υπολογίζεται ότι 7 στις 10 γυναίκες ταλαιπωρούνται από την ύπαρξή τους. Για την αντιμετώπισή τους εφαρμόζονται δύο μέθοδοι: η σκληροθεραπεία και το λέιζερ.Ωστόσο εμείς σήμερα θα δούμε μια φυτική συνταγή που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις ευρυαγγείες στο αρχικό στάδιο.Τα υλικά μας είναι όπως πάντα απλά και εύκολα στην παρασκευή τους.Τα υλικά μας είναι ως εξής:

                                                                     ΥΛΙΚΑ

50 ml λάδι καλέντουλας
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
1/2 κ.γ. βασιλικός πολτός
2 κάψουλες βιταμίνης Ε
ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: βάζουμε όλα τα υλικά μας στο σκουρόχρωμο μπουκάλι και ανακινούμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.Εφαρμόζουμε 2-3 σταγόνες στην πάσχουσα περιοχή με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί το λάδι.Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μέχρι 2 φορές την ημέρα!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: σε όσους έχουν αλλεργία στα ως άνω υλικά,να μην γίνει χρήση τους.Τα αιθέρια έλαια πρέπει να είναι για καλλυντική χρήση και όχι για καυστήρα!!

 

Αντικουνουπικό κερί

Κουνούπια, ένα αιώνιο πρόβλημα 
που δυστυχώς ταλαιπωρεί αιώνες τώρα την ανθρωπότητα.Τα κουνούπια ανιχνεύουν τους ανθρώπους από 20 μέτρα μακριά από το διοξείδιο του άνθρακα της αναπνοής τους. Έτσι όταν κάνετε δουλειές που κάνουν βαρύτερη την αναπνοή σας γίνεστε μεγαλύτερος στόχος. Κάντε συχνά ντους για να απομακρύνετε τον ιδρώτα (και τα κουνούπια) από το σώμα σας. Άλλοι παράγοντες που 'τραβούν' τα κουνούπια είναι η κίνηση, η υγρασία,τα λιμνάζοντα νερά και το φώς.Ας δούμε όμως πως μπορούμε να φτιάξουμε,ένα κερί το οποίο θα απωθήσει τα κουνούπια από τον χώρο τον οποίο βρισκόμαστε.Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα εξής:

                                                                ΥΛΙΚΑ

75 γρ Παραφίνη Μαλακή (τη βρίσκουμε σε μαγαζιά με κεριά)
12 στ. αιθέριο έλαιο λεμονόχορτο
6 στ. αιθέριο έλαιο γεράνι
5 στ. αιθέριο έλαιο λεβάντα
3 στ. αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου
φυτίλι με βάση (το βρίσκουμε σε μαγαζί με κεριά)
μπολ πήλινο (από γιαούρτι ή οποιοδήποτε βαζάκι ή τενεκεδάκι που να αντέχει την θερμότητα)
ένα καλαμάκι από σουβλάκι 

Τα αιθέρια έλαια τα βρίσκουμε σε φαρμακεία ή σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα.
Προσοχή: να είναι για καλλυντική χρήση και όχι αυτά που χρησιμοποιούνται για τον καυστήρα .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: σε μπαιν μαρί τοποθετούμε το κατσαρολάκι, στο οποίο έχουμε βάλει την παραφίνη.Αφήνουμε την παραφίνη να λιώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.Μόλις λιώσει βγάζουμε το κατσαρολάκι από το μπαιν μαρί και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.Προσοχή γιατί αν το αφήσουμε πολύ ώρα θα αρχίσει να σκληραίνει.Σε αυτήν την περίπτωση κάνουμε πάλι την αρχική διαδικασία.Μόλις πέσει η θερμοκρασία ρίχνουμε τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε ελαφρά.Ρίχνουμε την παραφίνη στο βαζάκι της επιλογής μας,αφού πρώτα έχουμε στερεώσει το φυτίλι μας.Αφήνουμε να κρυώσει και το κεράκι μας είναι έτοιμο για χρήση.


Στερέωση φιτιλιού: παίρνουμε το φυτίλι μας και το δένουμε στο καλαμάκι.Αφήνουμε μάκρος όσο χρειαστεί για να ακουμπήσει η βάση του φυτιλιού στο βάζο μας και ακουμπάμε το καλαμάκι στο στόμιο του βάζου,αφού πρώτα έχουμε κεντράρει το φυτίλι μας.(βλέπε εικόνα)



Tips: μπορείτε να χρησιμοποιήσεται και αιθέριο έλαιο σιτρονέλας (για καλλυντική χρήση) ή να αυτοσχεδιάσετε συνδιαστικά με τα παραπάνω αιθέρια έλαια.Επίσης μπορείτε να δώσετε οτι χρώμα θέλετε  στο κερί σας αγοράζοντας χρώμα για κεριά (απο το κεράδικο).



Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Μάσκα super ενυδάτωσης

Η μάσκα αυτή 
μας προσφέρει αρκετά θρεπτικά συστατικά και κάνει το δέρμα μας ελαστικό και μεταξένιο ενώ ταυτόχρονα έχει και καθαριστική ιδιότητα και βοηθάει το δέρμα μας να δείχνει λαμπερό!!Πάμε να δούμε τι υλικά περιέχει σήμερα η συνταγή μας.

                                                                          ΥΛΙΚΑ

1/2 κ.σ αμυγδαλέλαιο
1/2 κ.σ μέλι
2-3 κ.σ ρυζάλευρο  (παιδική τροφή)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε ελάχιστα το αμυγδαλέλαιο και προσθέτουμε το μέλι,ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας.Αποσείρουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο το ρυζάλευρο ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ευκολοδούλευτη πάστα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: απλώνουμε με ένα πινέλο ή με μια σπάτουλα τη μάσκα μας,σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό.Αφήνουμε για 30 λεπτά και έπειτα ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.Στη συνέχεια ενυδατώνουμε με την κρέμα μας ή με το ενυδατικό μας λαδάκι.Μπορούμε να την εφαρμόζουμε το καλοκαίρι κάθε μέρα,ενώ το χειμώνα 2 φορές την εβδομάδα.


Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Τονωτική λοσιόν

Η τονωτική λοσιόν 
αποτελεί το δεύτερο βήμα στην καθημερινή περιποίηση προσώπου, καθώς απομακρύνει τα υπολείμματα που αφήνουν πίσω τα καθαριστικά, ενώ προετοιμάζει το δέρμα να δεχτεί την ενυδατική κρέμα. Βέβαια, πολλές από εμάς δεν θεωρούμε υποχρεωτική τη χρήση της, αλλά θα έπρεπε: γιατί εκτός από την καθαριστική της δράση, η τονωτική λοσιόν αποκαθιστά το ph της επιδερμίδας και τονώνει τη μικροκυκλοφορία, κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει πιο λαμπερό.Ας δούμε όμως πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και απλά τη δική μας τονωτική λοσιόν για όλους τους τύπους δέρματος!Τα υλικά μας είναι τα εξής:

                                                                         ΥΛΙΚΑ
600 ml αμφιαλωμένο νερό
φλούδες ενός πορτοκαλιού
φλούδες ενός γκρέιπ - φρουτ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: αρχικά βράζουμε το νερό!Ενώ βράζει το νερό,πλένουμε καλά  και χαράζουμε τις φλούδες.Στη συνέχεια παίρνουμε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα τις φλούδες και περιχύνουμε με το βραστό νερό.Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το νερό (περίπου 2-3 ώρες) και έπειτα σουρώνουμε!Το βάζουμε σε ένα μπουκάλι με σπρέι το οποίο έχουμε αποστειρώσει πρώτα και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο.Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.

ΧΡΗΣΗ: χρησιμοποιήστε τη λοσιόν μετά απο ένα καλό καθαρισμό με γαλάκτωμα για να τονώσετε την επιδερμίδα σας!!Μπορούμε άφοβα να τη χρησιμοποιούμαι σε καθημερινή βάση!!

Ιδιότητες: το πορτοκάλι και το γκρέιπ - φρουτ είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και οξέα.





.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Μαλακτική - ενυδατική κρέμα για μετά την έκθεση στον ήλιο

Το καλοκαίρι
ήρθε και σίγουρα όλοι θα τρέξουμε στις παραλίες για να κάνουμε ηλιοθεραπεία!!Μετά το μπάνιο όλοι νιώθουμε την επιδερμίδα μας να τραβάει και το δέρμα μας να έχει κοκκινίσει με αποτέλεσμα να μην ανεχόμαστε να μας ακουμπάει τίποτα.Εμείς θα φτιάξουμε μια μαλακτική και ταυτόχρονα ενυδατική κρέμα για να καταπραϋνουμε τον πόνο και την κοκκινίλα που νιώθουμε!!Τα υλικά μας είναι τα εξής:
 
                                                                      ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ  χαμομηλέλαιο
2 κ.σ μελισσοκέρι
1 κ.γ βούτυρο κακάο
5 κ.σ από μείγμα ροδόνερου και από αφέψημα που έχουμε φτιάξει από τα εξής βότανα:
ευκάλυπτο και φασκόμηλο
2 κ.σ λάδι καλέντουλας
2 κ.σ λάδι βαλσαμέλαιο
2 αμπούλες βιταμίνης Ε
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο πεύκο
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: βάζουμε τα λάδια,το μελισσοκέρι και το βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να λιώσει το βούτυρο κακάο και το κερί.Προσοχή δεν θέλουμε να ανεβάσουμε πολύ την θερμοκρασία στα λάδια,ώστε να μην τα κάψουμε.Στη συνέχεια φτιάχνουμε το μείγμα από το αφέψημα και το ροδόνερο.Μετά κατεβάζουμε από τη φωτιά τα λάδια μας και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του ροδόνερου με το αφέψημα,ανακατεύοντας αρκετά καλά.(εγώ το ανακατεύω με το μιξεράκι του καφέ,αφού το έχω απολυμάνει πρώτα με οινόπνευμα)
Όταν το μείγμα μας αρχίζει να γίνεται κρέμα ρίχνουμε τη βιταμίνη Ε και τα αιθέρια έλαια και αναδεύουμε πάλι πολύ καλά.Η κρέμα μας είναι έτοιμη!!Αποθηκεύουμε σε σκουρόχρωμο βαζάκι και το φυλάμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος!!

ΧΡΗΣΗ: αφού γυρίσετε απο τη θάλασσα κάνετε ένα μπάνιο για να φύγει το αλάτι και εφαρμόστε σε στεγνή επιδερμίδα την κρέμα σας,μέχρι να απορροφιθεί καλά.Ξαναεφαρμόζεται αν χρειαστεί.

Ιδιότητες: το χαμομηλέλαιο είναι καταπραϋντικό και επουλωτικό,καθώς και τα υπόλοιπα λάδια της συνταγής μας,ενώ το μελισσοκέρι και το βούτυρο κακάο είναι μαλακτικά καθώς αποτελούν και την βάση της κρέμας μας.Το μείγμα του ροδόνερου με το αφέψημα έχουν ενυδατική ιδιότητα.Τα ααιθέρια έλαια απολυμαίνουν και καλμάρουν την επιδερμίδα.

Τα υλικά μας μπορούμε να τα βρούμε στα φαρμακεία ή σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: εάν έχουμε αλλεργία σε κάποιο απο τα παραπάνω υλικά να μην γίνεται χρήση του.Τα αιθέρια έλαια θα πρέπει να είναι για καλλυντική χρήση και όχι αυτά που χρησιμοποιούμε για καυστήρα!!






Γαλάκτωμα καθαρισμού

Το γαλάκτωμα καθαρισμού (για όλους τους τύπους δέρματος) προσώπου και ματιών είναι σχεδιασμένο να καθαρίζει την επιδερμίδα από τους ρύπους και να απομακρύνει αποτελεσματικά το make-up από το πρόσωπο, τα μάτια και τα χείλη.Εύκολα και απλά θα φτιάξουμε μόνες μας το γαλάκτωμα καθαρισμού με τα εξής υλικά:

300 ml αμφιαλωμένο νερό
150 gr αγγουράκια φρέσκα
30 gr αμυγδαλέλαιο
50 gr κρέμα γάλακτος

Το αμυγδαλέλαιο το βρίσκουμε στα φαρμακεία ή σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: πλένουμε πολύ καλά τα αγγουράκια χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε.Τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βράζουμε για ένα 15' στο νερό.Μετά τα κάνουμε πουρέ (στο μπλέντερ ή με το ειδικό εργαλείο του πουρέ ) προσθέτοντας το αμυγδαλέλαιο.Μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.Έπειτα σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε για 3-4 ώρες.Τέλος το σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα καθαρό μπουκάλι στο ψυγείο.Το γαλάκτωμα διατηρείται στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

ΧΡΗΣΗ:σε ένα βαμβάκι απλώστε μικρή ποσότητα απο το γαλάκτωμα και καθαρίστε το πρόσωπο σας απο το make up ή απο τους ρύπους της ατμόσφαιρας.Εφαρμόστε όσες φορές χρειάζεται για να έχετε μια καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα.







Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Λεμονάτη κρέμα ποδιών!

Το καλοκαιράκι
ήρθε και βέβαια κανένας δεν θέλει να έχει σκασμένες φτέρνες,όπου αυτό μας δείχνει, ότι θέλουν άμεση και αποτελεσματική ενυδάτωση.Δεν έχουμε παρά να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα την καλύτερη μοσχομυρωδάτη και super ενυδατική κρεμούλα μας!Ας δούμε τα υλικά της συνταγής μας!!!                                                                        


                                                                     ΥΛΙΚΑ

- 6 κ.γ. λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο
- 1/4 φλ. βούτυρο του κακάο (φλυτζάνι του τσαγιού)
- 1  αμπούλα βιταμίνης Ε
- 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι

Τα υλικά μας μπορούμε να τα βρούμε στα φαρμακεία ή σε βιολογικά καταστήματα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: βάζουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο κακάο και το λάδι καρύδας ή το αμυγδαλέλαιο και τα ζεσταίνουμε  μέχρι να λιώσουν (προσοχή όχι να βράσουν).Μόλις λιώσει το βούτυρο κακάο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία αρκετά και τρυπάμε την αμπούλα της βιταμίνης με μια καρφίτσα που έχουμε περάσει πρώτα με οινόπνευμα και ρίχνουμε τη βιταμίνης Ε.Στη συνέχεια ρίχνουμε το αιθέριο έλαιο λεμόνι (το αιθέριο έλαιο το ρίχνουμε αφού έχει πέσει η θερμοκρασία του μείγματος). Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και αφήνουμε να κρυώσει,μέχρι να σταθεροποιηθεί και να αρχίσει να παίρνει μια κρεμώδης υφή. Το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό - αποστειρωμένο βαζάκι με μια σπάτουλα μιας χρήσης.Εφαρμόζουμε σε καθαρή επιδερμίδα με μια σπάτουλα ή με καθαρά χέρια.Αποθηκεύετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, κατά προτίμηση στο ψυγείο μια και όταν έρχεται σε επαφή με τη ζέστη του καλοκαιριού, έχει την τάση να λιώνει όπως όλα τα βούτυρα. Τέλεια μυρωδιά,
απλή κρεμούλα μεν,θαυματουργή δε!!! 

Σημείωση:μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αγκώνες,γόνατα και γενικά σε όποια σημεία δημιουργούνται σκασίματα και σκληρύνσεις!

ΠΡΟΣΟΧΗ:όσοι έχουν αλλεργία σε κάποιο απο τα συστατικά,να μην γίνει χρήση σε καμία περίπτωση.Προσέχετε το αιθέριο έλαιο να είναι για καλλυντική χρήση και όχι αυτά που είναι για χρήση καυστήρα.


Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Λοσιόν για την ακμή

Η ακμή 
είναι μια ασθένεια του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στην εφηβική ηλικία το 85% των περιπτώσεων είναι έφηβοι ενώ η ακμή πολλές φορές συνεχίζει να υπάρχει και στην ενηλικίωση. Οφείλεται κυρίως στην αντίδραση του οργανισμού σε μεγάλες ποσότητες ορμονών (τεστοστερόνη) ανδρογόνων,σε βακτήρια αλλά και σε κοινές αλλεργίες από διάφορα τρόφιμα.
Η ακμή είναι μία πολυπαραγοντική δερματική νόσος η οποία προσβάλλει την τριχο-σμηγματογόνο μονάδα και προκαλεί πολύμορφες βλάβες. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της υπερπαραγωγής σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες  που τελικά οδηγούν σε απόφραξη των πόρων.
Η καθαριότητα στην ακμή είναι το παν.  Διατηρείστε τα χέρια σας και τα μαλλιά σας πάντα καθαρά. Μαζέψτε τα μαλλιά σας έτσι, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με την πάσχουσα περιοχή όσο αφορά τις γυναίκες και όσοι άντρες έχουν μακρυά μαλλιά. Επίσης η καθημερινή αλλαγή πετσέτας και μαξιλαροθήκης είναι αναγκαία, ότι δηλ έρχεται σε επαφή με τα προβληματικά μέρη, για να αποφύγετε περαιτέρω μολύνσεις.
Καθαρίζετε απαλά το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ, χωρίς να τρίβεται το δέρμα, γιατί έτσι ενεργοποιούνται περισσότερο οι σμηματογόνοι αδένες, με αποτέλεσμα περισσότερο σμήγμα. 
Δεν πειράζετε (σκάτε) τα σπυράκια, για να μη μολύνετε την διπλανή περιοχή.
Η ακμή απαιτεί έγκαιρη αντιμετώπιση προκειμένου να μην υποτροπιάσει και να μην αφήσει ουλές. Επιπλέον, αν δεν γίνει θεραπεία ή δεν επιλεγεί η σωστή θεραπεία, η ακμή μπορεί να επιμένει για πολλά χρόνια.Ας δούμε όμως μια απλή αλλά αρκετά καλή λοσιόν οπου θα ενυδατώσει και θα ανακουφίση την επιδερμίδα μας!!!!

                                                                       ΥΛΙΚΑ

20 ml χυμό aloe vera
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο από Tea tree
4 σταγόνες βιταμίνη Α
4 σταγόνες βιταμίνη Ε 
Όλα τα υλικά μας,τα βρίσκουμε εύκολα στα φαρμακεία!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Τοποθετείστε το χυμό aloe vera σε ένα σκουρόχρωμο, αποστειρωμένο μπουκαλάκι με ντισπένσερ (σπρέϊ) και προσθέστε τα αιθέρια έλαια και τέλος τις βιταμίνες.Μπορείτε να την εφαρμόζεται 2 φορές την ημέρα σε καθαρή επιδερμίδα, αφού πρώτα ανακινήσετε το μπουκάλι καλά
Συμβουλή : όταν σκουπίζεται το πρόσωπο σας,απλά ταμπονάρετε προσεκτικά ώστε να μην τραυματίζεται - ερεθίζεται τα σπυράκια.Και βέβαια ποτέ δεν βάζουμε βρώμικα χεράκια στο πρόσωπο!Ωστόσο αν το πρόβλημα είναι έντονο επισκεφθείτε άμεσα ένα δερματολόγο!!!!
Τέλος για όσες έχετε ακμή, ποτέ δεν χρησιμοποιούμε τα ίδια αξεσουάρ με τις φίλες μας, για το  μακιγιάζ (πινέλα,σφουγγαράκια,κ.α.λ)


Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Λάδι καλέντουλας

Αγαπημένοι φίλοι
το λάδι της καλέντουλας βοηθά ιδιαίτερα στη θεραπεία ήπιων δερματικών ερεθισμών που οφείλονται στον κρύο αέρα και στις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας.
Τα άνθη της καλέντουλας έχουν θεωρηθεί ευεργετικά για τη μείωση των φλεγμονών, τη γρήγορη αποθεραπεία πληγών και τις αντισηπτικές τους δυνατότητες. Έχουν χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσουν ποικίλες δερματικές ασθένειες και είναι αποτελεσματικά ενάντια στα δερματικά έλκη. Όταν λαμβάνονται εσωτερικά ως τσάι, μπορούν να αντιμετωπίσουν έλκη του στομάχου φλογώσεις - φλεγμονές.Η καλέντουλα αποτελεί ένα απο τα καλύτερα βότανα για την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων όπως ακμή, εκζέματα, ερεθισμοί.Το λάδι αυτό είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, καθώς και για ξηρές ή ευαίσθητες επιδερμίδες.
Mπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα και θεωρείται ιδανικό λάδι για όλα τα μασάζ καθώς αποτελεί άριστο φορέα που επιδέχεται την προσθήκη αιθέριων ελαίων.Κατάλληλο και για τις μανούλες που τα μωράκια τους,έχουν πρόβλημα με τα ερεθισμένα ποπουδάκια τους.Ας δούμε όμως πως μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας!


                                                                    ΥΛΙΚΑ
1 κούπα τσαγιού άνθη καλέντουλας αποξηραμένα ( τα βρίσκουμε σε καταστήματα με βότανα και μπαχαρικά)
Αμυγδαλέλαιο ή ηλιέλαιο ή jojoba όσο πάρει (το βρίσκουμε σε φαρμακεία ή σε καταστήματα με βιολογικά προίόντα )
1 Βάζο  (σχετικά μεγάλο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: αρχικά πρέπει να αποστηρώσουμε το βάζο μας,βάζοντάς το σε βραστό νερό για 10΄ λεπτά.Αφού βράσει το βγάζουμε απο το νερό προσεκτικά για να μην καούμε και το στεγνώνουμε στο φούρνο.Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το περνάμε με λίγο καθαρό οινόπνευμα,σκουπίζοντας το καλά.Αφού αποστειρώσαμε το βάζο μας βάζουμε την καλέντουλα στο βάζο και προσθέτουμε το λάδι μέχρι να γεμίσει το βάζο μας!Βάζουμε ετικέτα με την ημερομηνία.Το αφήνουμε για ένα μήνα στο βάζο και περίπου κάθε 2 με 3 ημέρες ανακινούμε ελαφρά το βάζο μας.Μόλις συμπληρώσουμε το μήνα, σουρώνουμε το λάδι με ένα τούλι ή ένα φίλτρο καφέ σε ένα καθαρό αποστειρωμένο σκουρόχρωμο βάζο ή μπουκάλι,αναγράφουμε την ημερομηνία και το αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.Το λάδι μας θα έχει ένα ελαφρώς πορτοκαλοκίτρινο χρώμα το οποίο είναι τελείως φυσιολογικό.Διατηρείται για 8 - 12 μήνες στις κατάλληλες συνθήκες!!!!Το λάδι μας είναι έτοιμο για χρήση!!!

Σε παλαιότερη ανάρτηση θα βρείτε και άλλη συνταγή με βασικό συστατικό την καλέντουλα!!!!






Φυσικό εντομοαποθητικό

 Αγαπημένοι φίλοι
ο καιρός έχει αρχίζει ήδη να ζεσταίνει και για πολλούς ξεκινάει για άλλο ένα καλοκαίρι ,
ο" Γολγοθάς" των κουνουπιών. 
Ξεκινάει η βραδινή και μεταμεσονύχτια μάχη με τους “αόρατους” αλλά υπαρκτούς μικρούς εισβολείς που λατρεύουν να πίνουν το αίμα μας όταν κοιμόμαστε και όχι μόνο.
Τα κουνούπια ερεθίζονται και προσελκύονται από την κίνηση, από τη σωματική θερμότητα, από την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται με την αναπνοή.
Η δραστηριότητα τους έχει να κάνει με τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα. Έτσι τις πρώτες πρωινές, τις πρώτες νυχτερινές ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα περισσότερα είδη είναι πιο ενεργητικά και τσιμπούν, αλλά υπάρχουν και είδη που τσιμπούν και όλο το εικοσιτετράωρο.
Τα κουνούπια αποτελούν πολλές φορές βάσανο στη διαμονή και εγκατάσταση του ανθρώπου σε αρκετά μέρη της γης.
Έτσι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί διάφορα μέσα προφύλαξης,όπως κουνουπιέρες,απωθητικά υγρά, κρέμες αλλά και μέσα εξόντωσης, με διάφορα εντομοκτόνα κ.α.λ Εμείς θα δούμε ένα φυσικό εντομοαποθητικό που θα μας βγάλει απο τη δύσκολη κατάσταση μια και είναι εύκολο να το έχουμε στην τσάντα μας και να το εφαρμόζουμε αναπάσα στιγμή.Ας δούμε τα υλικά μας!!!
 
 
                                                                    Υλικά
  • 2 κ.σ. οινόπνευμα των 95 βαθμών ή βότκα
  • 90 γρ. αποσταγμένο νερό
  • 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ( το βρίσκουμε στο φαρμακείο )
  • 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας ( το βρίσκουμε στο φαρμακείο )
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε σε ένα μπουκάλι με σπρέι των 100 ml (ή των 50 ml αν κάνετε την μισή δόση) το οινόπνευμα προσθέτοντας μετά τα αιθέρια έλαια και τέλος το νερό. Κλείστε το μπουκάλι και ανακινείστε καλά.Το εντομοαποθητικό μας είναι έτοιμο.Ανακινήστε καλά πριν απο κάθε χρήση και εφαρμόστε!
 
Συμβουλή: μπορείτε ακόμα να βάλετε και αιθέριο έλαιο δυόσμου ή βασιλικού.Αφαιρέστε περίπου 10 σταγόνες απο τα αιθέρια έλαια της αρχικής συνταγής και προσθέστε το έλαιο που επιθυμείτε στις ανάλογες σταγόνες.Συνολικά στα 100 ml οι σταγόνες των αιθέριων ελαίων να μην ξεπερνούν τις 60. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: τα αιθέρια έλαια πρέπει να είναι για καλλυντική χρήση τα οποία τα βρίσκουμε στα φαρμακεία ή σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και όχι σε οποιοδήποτε κατάστημα τα οποία τα περισσότερα είναι για χρήση καυστήρα.ΠΡΟΣΟΧΗ:να αποφεύγεται η χρήση και σε όσους έχουν αλλεργία σε ανωτέρο αιθέρια έλαια.



 
 
 

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ενυδατικά "παγάκια"

 Αγαπημένοι
φίλοι μου,καθώς έχουμε μπεί στην άνοιξη επίσημα και βαδίζουμε προς το καλοκαίρι και σε λίγο θα αρχίζουμε να βάζουμε τα ωραία πεδιλάκια μας,σίγουρα δεν θα θέλαμε να έχουμε σκασμένες φτέρνες!!Γι΄αυτό εμείς θα πρέπει να ετοιμαστούμε ώστε να προλάβουμε το σκάσιμο,που οφείλεται στην ξηρή επιδερμίδα.Έτσι θα δούμε μια απλή συνταγή με χαμηλό κόστος που θα κάνει τις φτέρνες μας απαλές και super ενυδατωμένες!!!

                                                                       ΥΛΙΚΑ


1 κ.σ. καθαρό κερί μέλισσας (το βρίσκουμε σε φαρμακείο)
1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο ( το βρίσκουμε σε φαρμακείο ή σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα)
2 κ.σ. λάδι αβοκάντο ( το βρίσκουμε σε φαρμακείο ή σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα )
1 κ.σ. βούτυρο καριτέ ( το βρίσκουμε σε φαρμακείο ή σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα )
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας προαιρετικά ( το βρίσκουμε σε φαρμακείο)
2 κάψουλες βιταμίνης Ε ( τις βρίσκουμε στο φαρμακείο)
1 παγοθήκη σιλικόνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπεν μαρί βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός απο το αιθέριο έλαιο και την βιταμίνη Ε.Μόλις λιώσει το κερί μέλισσας και έχει ζεσταθεί το μείγμα μας,προσθέτουμε την βιταμίνη Ε και το αιθέριο έλαιο και αναδεύουμε απαλά.Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι σύντομες ώστε να προλάβουμε να ρίξουμε το μείγμα μας στην παγοθήκη πριν κρυώσει..Μόλις ρίξουμε το μείγμα μας στην παγοθήκη που την έχουμε αποστειρώσει με λίγο οινόπνευμα( κανόνας υγιεινής) αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μας (όχι στο ψυγείο).Όταν κρυώσει ξεκαλουπώνεται και τα ενυδατικά 'παγάκια" είναι έτοιμα.
Ρευστοποιούνται εύκολα με την θερμοκρασία του σώματος.Τυλίξτε τα με μια μεμβράνη το κάθε ένα ξεχωριστά και φυλάξτε τα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος!!!

Tips: Ενώ κάνετε το μπάνιο σας,τρίψτε ελαφρά τις φτέρνες σας,με μια ράσπα ή ελαφρόπετρα.
Στεγνώστε καλά τα πόδια σας και ενυδατώστε με τα "παγάκια".Καλό θα είναι να γίνεται το βράδυ ώστε να μη χρειαστεί να φορέσετε αμέσως τα πέδιλα σας,για να μην ιδρώσει το πόδι και αρχίζει να γλιστράει.Τα ενυδατικά παγάκια μπορούν να εφαρμοστούν και σε αγκώνες που παρουσιάζουν σκληρύνσεις.Δώστε σχήμα στα "παγάκια" σας με παγοθήκες σιλικόνης σε διάφορα σχέδια!!


                                                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!






Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Μαλακτικό ρούχων απο τα χεράκια σας!!!!

Αγαπημένοι
φίλοι μου,μετά απο την συνταγή για το απορρυπαντικό πλυντηρίου που φτιάξαμε,θα συμπληρώσουμε την περιποίηση των ρούχων μας με το μαλακτικό που θα φτιάξουμε απλά και φθηνά!Ας πάμε να δούμε γρήγορα την συνταγή μας!!!!!

Υλικά:
- 1 λίτρο νερό
- Μισό λίτρο άσπρο ξύδι
- 250 γρ. σόδα μαγειρικής
- 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο (λεβάντα ή tea tree ή λεμόνι ή ευκάλυπτο ή πράσινο μήλο) 
που θα έχετε προμηθευτεί απο το φαρμακείο,που είναι για καλλυντική χρήση και όχι για καυστήρα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μέσα σε ένα δοχείο, στο νεροχύτη της κουζίνας ή στην μπανιέρα σας, αναμίξτε σιγά σιγά όλα τα υλικά. Το μίγμα στην αρχή θα αφρίσει λόγω της σόδας και στη συνέχεια θα κατακάτσει.
Χύστε το μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι με ετικέτα που θα αναγράφεται το προϊόν.Προσθέτετε 1/4 κούπας ( περίπου 60 ml) μίγματος στο τελευταίο ξέβγαλμα ή τοποθετήστε το από την αρχή στην υποδοχή του μαλακτικού στο πλυντήριό σας.
Το ξύδι λειτουργεί και ως αποσκληρυντής του νερού αλλά και καθαρίζει το πλυντήριο μας απο άλατα και υπολείμματα σαπουνιών παλαιότερων πλύσεων! Μαζί με την σόδα είναι ότι καλύτερο για την απολύμανση και τον καθαρισμό του πλυντηρίου!!!

* Μην ξεχνάτε να ανακινείτε καλά το μπουκάλι πριν απο κάθε χρήση

                                      
                                                         ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Απορρυπαντικό πλυντηρίου απο τα χεράκια σας!!!

Αγαπημένοι
φίλοι πέρα απο τις συνταγές για την περιποίηση του σώματος,προσώπου,χεριών κ.α.λ,ας δούμε πως μπορούμε να περιποιηθούμε και τα όμορφα ρούχα μας,με λίγα μόλις χρήματα. 
Οι πρώτες ύλες των συνθετικών απορρυπαντικών που αγοράζουμε,δεν είναι τα ζωικά και φυτικά λίπη(όπως στα σαπούνια),αλλά παράγωγα του πετρελαίου και άλλες ύποπτες χημικές  ουσίες.Δεν θα τα χρησιμοποιήσετε ξανά αφού όπως όλοι ξέρουμε οτι μολύνουν το περιβάλλον μας.Τώρα πάμε να δούμε ποια είναι η λύση, που δεν είναι άλλη από το πράσινο σαπούνι και τη σόδα που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας. 
Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μόνοι σας ένα φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου, που καθαρίζει εξίσου καλά.Θα κάνετε μια βόλτα στο μπακάλη της γειτονιάς ή στο super market για να αγοράσετε σόδα πλυσίματος ( όχι την σόδα του φαγητού),πράσινο ή άσπρο σαπούνι που είναι φτιαγμένο απο ελαιόλαδο και μια στάση στο κοντινό φαρμακείο για να αγοράσετε τον βόρακα. 
Και η συνταγή μας σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμη ακολουθώντας τα εξής βήματα.Η συνταγή μας είναι πεχαμετρημένη (ph) κ θέλει ζυγαριά.

ΥΛΙΚΑ
130 γρ σαπούνι τριμμένο στον τρίφτη (πράσινο, άσπρο, μασσαλίας)
130 γρ βόρακα
130 γρ σόδα πλύσεως(όχι φαγητού) 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε ένα 1 lt νερό  ρίχνετε το τριμμένο σαπούνι και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με τον αυγοδάρτη μέχρι να λειώσει το σαπούνι καλά.Θα δείτε οτι δεν θέλει πολύ χρόνο!
Σε άλλη κατσαρόλα που περιέχει 1 κιλό ζεστό νερό ρίχνετε τον βόρακα και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε την σόδα και ανακατεύετε. Εδώ δεν χρειάζεται να είσαστε ακριβώς πάνω από την κατσαρόλα, αφού οι αναθυμιάσεις μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια(δεν είναι κάτι επικίνδυνο, απλώς λίγο προσοχή). 
Μετά ρίχνετε το διαλυμένο σαπούνι στην κατσαρόλα με το μείγμα σόδας-βόρακα, προσθέτετε άλλα 2 κιλά νερό και ανακατεύετε για λίγο. Το φυσικό απορρυπαντικό σας είναι έτοιμο και το αδειάζετε σε ένα 4λιτρο δοχείο από απιονισμένο νερό,αφου έχει κρυώσει. Μοιάζει με πηχτό ζελέ, έχει ωραίο χρώμα, αλλά προς θεού δεν πίνεται. Καθαρίζει τέλεια και τα ρούχα σας και το πλυντήριό σας
Ο βόρακας είναι φυσικό υλικό και καθαρίζει πολύ καλά. Η σόδα επίσης καθαρίζει και μάλιστα πολλές βρωμιές, αλλά έχετε στο νου σας ότι η μακρόχρονη χρήση της σε ρούχα(ευαίσθητα) μπορεί να τα ξεθωριάσει λιγάκι. Για να μην συμβεί αυτό βάλετε πολύ λίγο λευκό ξύδι (μισό κουταλάκι) μαζί με το  απορρυπαντικό (εκτός αν χρησιμοποιήσετε μαλακτικό που περιέχει ξύδι). Όχι πολύ, γιατί θα «κόψει» το σαπούνι και δεν θα καθαρίσουν τα ρούχα.
Η δοσολογία εξαρτάται από τον όγκο των ρούχων, την βρωμιά τους και πόσο καλά το πετύχατε.  Αν για κάποιο λόγο σας έγινε πολύ πηκτό αραιώστε το με περισσότερο νερό, αλλά τότε αυξήστε την δόση. Για δύσκολους λεκέδες ακολουθείτε το πρόγραμμα για την πρόπλυση.
Με αυτή την συνταγή φτιάχτηκε απορρυπαντικό για 40-45 πλύσεις με ελάχιστο κόστος περίπου 2.00 euro. Μυρίζει υπέροχο αγνό σαπούνι,είναι οικολογικό,δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον άρωμα, αλλά αν είστε του αρώματος ρίξτε μερικές σταγόνες φυσικού αιθέριου ελαίου που θα αγοράσουμε απο το φαρμακείο και όχι αυτά που είναι για καυστήρα ή ανθόνερο.Μπορεί να μην κάνει το πλούσιο αφρό που κάνουν τα χημικά απορρυπαντικά αλλά καθαρίζει το ίδιο.Εξάλλου οι γιαγιάδες κάτι παραπάνω ήξεραν που έπλεναν με πράσινο σαπούνι!!!!!!
                                                    
                                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!