Για μια super ενυδάτωση και θρέψη του σώματος μια και πλησιάζουν οι γιορτές και όλες θέλουμε μια απαλή και ενυδατωμένη επιδερμίδα!!!!
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας
1/2 φλιτζάνι βούτυρο κακάο
1/2 κούπα βούτυρο καριτέ
1/2 φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο
2 κάψουλες βιταμίνης Ε
2- 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
Εκτέλεση: Αφού έχουμε αποστειρώσει τα σκεύη μας,όπως κάνουμε σε κάθε συνταγή,ξεκινάμε και βάζουμε το λάδι καρύδας,το βούτυρο κακάο,το βούτυρο καριτέ και το αμυγδαλέλαιο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και βάλτε το σε μπαιν μαρί.Αναδεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσουν τα βούτυρα.Προσοχή στην θερμοκρασία να μην είναι πολύ υψηλή,θέλουμε περίπου να φτάσουμε μέχρι τους 70 βαθμούς κελσίου.Μόλις λιώσουν τα βούτυρα κατεβάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία γύρω στους 40 βαθμούς.Προσθέτουμε την βιταμίνη και το αιθέριο έλαιο και ανακατεύουμε απαλά.Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να αρχίσει να σφίγγει - πήζει.Μόλις σφίξει το βάζουμε στο μίξερ (στο σύρμα) και χτυπάμε σε γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.Αποθηκεύουμε σε συσκευασία της επιλογής μας!!!Μπορούμε να το διατηρήσουμε για 6 μήνες σε κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης!!!
Εφαρμογή:
εφαρμόζουμε μια μικρή ποσότητα,πάντα σε καθαρή επιδερμίδα μέχρι να απορροφηθεί!!!
Tips:μπορούμε να βάλουμε και συνδιασμό αιθέριων ελαίων όπως κανέλα - πορτοκάλι που είναι και επίκαιρα λόγω εορτών!!!!
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας
1/2 φλιτζάνι βούτυρο κακάο
1/2 κούπα βούτυρο καριτέ
1/2 φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο
2 κάψουλες βιταμίνης Ε
2- 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
Εκτέλεση: Αφού έχουμε αποστειρώσει τα σκεύη μας,όπως κάνουμε σε κάθε συνταγή,ξεκινάμε και βάζουμε το λάδι καρύδας,το βούτυρο κακάο,το βούτυρο καριτέ και το αμυγδαλέλαιο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και βάλτε το σε μπαιν μαρί.Αναδεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσουν τα βούτυρα.Προσοχή στην θερμοκρασία να μην είναι πολύ υψηλή,θέλουμε περίπου να φτάσουμε μέχρι τους 70 βαθμούς κελσίου.Μόλις λιώσουν τα βούτυρα κατεβάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία γύρω στους 40 βαθμούς.Προσθέτουμε την βιταμίνη και το αιθέριο έλαιο και ανακατεύουμε απαλά.Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να αρχίσει να σφίγγει - πήζει.Μόλις σφίξει το βάζουμε στο μίξερ (στο σύρμα) και χτυπάμε σε γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.Αποθηκεύουμε σε συσκευασία της επιλογής μας!!!Μπορούμε να το διατηρήσουμε για 6 μήνες σε κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης!!!
Εφαρμογή:
εφαρμόζουμε μια μικρή ποσότητα,πάντα σε καθαρή επιδερμίδα μέχρι να απορροφηθεί!!!
Tips:μπορούμε να βάλουμε και συνδιασμό αιθέριων ελαίων όπως κανέλα - πορτοκάλι που είναι και επίκαιρα λόγω εορτών!!!!