Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Γαλάκτωμα σώματος από αμύγδαλα


Μετά το μπάνιο ή το ντουζ,
το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο και χρειάζεται αρκετό χρόνο ώστε να αποκαταστήσει το υδρολιπιδικό στρώμα που το προστατευεί.Για αυτό, όταν κάνετε ντουζ ή μπάνιο, θα πρέπει να σκουπίζεστε όσο το δυνατόν καλύτερα και στη συνέχεια, να περιποιήστε το σώμα σας, με ένα αρωματικό και ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος αφού έτσι ενεργοποιούμε τη φυσική ενυδάτωση της επιδερμίδας, προσφέρουμε αποτελεσματική προστασία κατά της ξηρότητας και μειώνουμε αισθητά την άγρια όψη της,χαρίζοντας αίσθηση δροσιάς.Η συνταγή μας σήμερα αποτελείται απο τα εξής υλικά:

30 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
100 γρ. ροδόνερο
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βενζόης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε στο γουδί τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα.Έπειτα τα βάζουμε στο μίξερ, προσθέτουμε στα αμύγδαλα 100 γρ. ροδόνερο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου και στο τέλος 10 σταγόνες βενζόης. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 2 ημέρες ανακινώντας που και που και μετά σουρώνουμε.Αποθηκεύουμε σε φιάλη αφού την εχουμε αποστειρώσει πρώτα και το φυλάμε στο ψυγείο μας για 1-2 εβδομάδες.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! να μη γίνεται χρήση των αιθέριων ελαίων σε περίπτωση αλλεργίας!!!Τα αιθέρια έλαια να είναι για καλλυντική χρήση και όχι για καυστήρα!!