Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Peeling προσώπου με απλά υλικά

Με την πάροδο του χρόνου,
στην επιδερμίδα συσσωρεύεται ένα στρώμα από νεκρά κύτταρα αν και το καλοκαίρι λειτουργεί ως προστασία του δέρματος.Γι΄αυτό το λόγο το καλοκαίρι απαγορεύεται να κάνουμε πήλινγκ. Το χειμώνα όμως πρέπει να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα,ώστε το δέρμα να αναπνέει και να ανανεώνεται.Υπάρχουν διάφορα ειδών πήλινγκ: τα οξέα φρούτων,τα χημικά,με τους μικρόκοκκους που λειτουργούν με την τριβή και τα φυσικά με μαλακά συστατικά, που είναι τα πιο ήπια.Όλα έχουν τα πλεονεκτήματα τους και τα μειονεκτήματα τους.Ο κύριος όμως και βασικός κανόνας είναι να αποφεύγουμε τα πήλινγκ που αφαιρούν και τα υγιή κύτταρα (χημικά & σκευάσματα με χονδρούς κόκκους).Ας δούμε όμως μερικά πήλινγκ που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα με απλά υλικά που τα περισσότερα βρίσκονται στην κουζίνα μας.


1. Λευκαντικό πήλινγκ (για όλους τους τύπους)

                                                                          Υλικά
1/2 κ.γ. λεπτόκοκκο αλάτι μαγειρικό
2 κ.σ. λεμόνι
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το αλάτι και την άχνη και τα χτυπάμε λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθούν, έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το λεμόνι, μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα.

Εφαρμογή: το βράδυ και μόνο το βράδυ,εφαρμόζουμε σε καθαρό πρόσωπο, τρίβοντας ελαφρά για 2-3 λεπτά ,εκτός από την περιοχή των ματιών και έπειτα το αφήνουμε σαν μάσκα για 10 λεπτά. Μετά ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.Εφαρμόζουμε την ενυδατική κρέμα μας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: η εφαρμογή αυτού του πήλινγκ να γίνεται 1 φορά την εβδομάδα και μόνο το βράδυ καθώς δεν μπορεί να γίνει η εφαρμογή πρωινή ώρα και να εκτεθούμε μετά στον ήλιο, γιατί υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν πανάδες.

2. Πήλινγκ με χαμομήλι & βρώμη (για ξηρά και ευαίσθητα δέρματα)

8 κ.γ αποξηραμένο χαμομήλι
8 κ.γ άνθη σαμπούκου
1 κ.σ αλεύρι βρώμης
2 κ.σ λάδι καλέντουλας
2 κ.σ γιαούρτι πλήρες

Εκτέλεση: φτιάχνουμε ένα αφέψημα με 4κ.γ χαμομήλι και τις 4 κ.γ από το σαμπούκο και το αφήνουμε να κρυώσει.Το υπόλοιπο χαμομήλι και το σαμπούκο τα χτυπάμε στο γουδί μέχρι να γίνουν σκόνη και ρίχνουμε και το αλεύρι βρώμης και τα ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα ρίχνουμε το γιαούρτι και το λάδι καλέντουλας και αναδεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο και όσο πάρει, από το σουρωμένο αφέψημα, μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα λεπτόρρευστη.

Εφαρμογή: σε καθαρή επιδερμίδα απλώνουμε και τρίβουμε εκτός από την περιοχή των ματιών με κυκλικές κινήσεις.Το αφήνουμε 10 λεπτά και έπειτα ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.Μετά βάζουμε την ενυδατική μας. Εφαρμόζουμε 2 φορές την εβδομάδα.

3. Πήλινγκ με άργιλο και λεμόνι (για λιπαρά και ακνεϊκά δέρματα)

1/2 κ.γ αλάτι μαγειρικό λεπτόκοκκο
2 κ.σ λεμόνι
1 κ.σ ζάχαρη άχνη
1 κ.σ πράσινο άργιλο
1 κ.σ φύλλα μέντας ή δυόσμου
2 - 4 κ.σ αφέψημα καλέντουλας

Εκτέλεση: βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και το αφέψημα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.Έπειτα προσθέτουμε το λεμόνι και το αφέψημα λίγο λίγο μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα που μπορεί να δουλευτεί χωρίς να ρέει.

Εφαρμογή: σε καθαρή επιδερμίδα απλώνουμε και τρίβουμε εκτός από την περιοχή των ματιών με κυκλικές κινήσεις.Το αφήνουμε 10 λεπτά και έπειτα ξεβγάζουμε με κρύο νερό.Μετά εφαρμόζουμε ένα λαδάκι κατά της ακμής. Εφαρμόζουμε μέχρι 3 φορές την εβδομάδα.




                                              Αποτέλεσμα εικόνας για πηλινγκ προσωπου