Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Το απόλυτο Serum για το κρύο

Αγαπημένοι
φίλοι μου,λόγω του οτι διανύουμε κρύες μέρες και το πρόσωπο μας έρχεται σε επαφή με το κρύο,τον αέρα και την βροχή όπως και τα χέρια μας,σίγουρα ολοι λίγο πολύ αισθανόμαστε το δέρμα να μας τραβάει ή ακόμα και να σκάει.Το σημαντικό για να αντιμετωπίσουμε το σκάσιμο είναι η καλή ενυδάτωση,τόσο η εσωτερική (πίνοντας νερό) όσο και η εξωτερική.Έτσι σκέφτηκα να κάνουμε ένα serum προσώπου,εύκολα και γρήγορα το οποίο όλοι θα μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα.Ας δούμε όμως τι θα χρειαστούμε:

                                                                             ΥΛΙΚΑ

10 ml Aloe vera gel
10 ml Ροδόνερο

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ:

3 σταγόνες   ΛΕΒΑΝΤΑ ( αναπλαστική),
1 σταγόνα     ΧΑΜΟΜΗΛΙ μπλε  ( το Γερμανικό)
4 – 5 σταγόνες   ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ (μαλακτικό,αναπλαστικό)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: σε ένα μπολάκι γυάλινο το οποίο το έχουμε καθαρίσει και έχουμε αποστηρώσει καλά με οινόπνευμα,βάζουμε την αλόη και το ροδόνερο και αναδεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.Στη συνέχεια βάζουμε τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε καλά.Θα δείτε οτι το μπλέ χαμομήλι θα θέλει λίγη ώρα παραπάνω στο ανακάτεμα.Μη το φοβηθείτε,όσο ανακατεύετε θα δείτε οτι ενσωματώνεται με τα υπόλοιπα υλικά μας.Τοποθετήστε το μείγμα σας σε ένα σκουρόχρωμο μπουκαλάκι με σταγονομετρητή,που θα βρείτε στο φαρμακείο σε πολύ οικονομική τιμή.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: σε καθαρό πρόσωπο βάλτε μερικές σταγόνες,απλώνοντας σε όλο το πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις.Μετά μπορείτε αν θέλετε να εφαρμόσετε και την ενυδατική σας.Το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας εκπλήξη.Όλοι έχουμε ακούσει το πόσο καλό κάνει η αλόη στην επιδερμίδα μας καθώς και οι αναπλαστικές και μαλακτικές ιδιότητες που περιέχουν τα αιθέρια έλαια,τριαντάφυλλο και λεβάντα.Ας πούμε όμως και λίγα λόγια για το μπλέ χαμομήλι ή αλλιώς το Γερμανικό χαμομήλι.
 
Το μπλέ αιθέριο έλαιο του Γερμανικού χαμομηλιού αποτελεί την πρώτη επιλογή κατά των νευρικών εντάσεων, του άγχους, της κατάθλιψης, της αυπνίας και της ημικρανίας. Έχει αντισπασμωδική, αντιαλλεργική και αντισηπτική δράση ενώ βοηθά σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, κυστίτιδας και ρευματικών πόνων. Το ενεργό συστατικό του μπλε χαμομηλιού είναι το αζουλένιο που έχει αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες.
Τονώνει την επιδερμίδα του προσώπου, καθαρίζει τους πόρους και αναζωογονεί τα κύτταρα του δέρματος, χαρίζοντας στο πρόσωπο μια φρέσκια και ανανεωμένη επιδερμίδα. Χρησιμοποιείται ακόμη για δερματικές παθήσεις, ακμή, εκζέματα, ψωρίαση, εγκαύματα από τον ήλιο, ενώ φροντίζει ξηρά και σκασμένα δέρματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: να μην γινει χρήση στα ως άνω αιθέρια έλαια,σε όσους έχουν κάποια αλλεργία!

 
                                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!