Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Μάσκα μαλλιών με καστορέλαιο

Το Καστορέλαιο (Castor Oil) 
προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών (Castor Beans) του φυτού Ricinus Communis. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται, ως "φαρμακευτικό" έλαιο, από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου.
Το καστορέλαιο, λόγω της χαμηλής μοριακής του μάζας, έχει το χαρακτηριστικό πως εισχωρεί στην επιδερμίδα. Στη πραγματικότητα, μπορεί και διαπερνά την κερατίνη στοιβάδα, το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας που αποτελείται από νεκρά κύτταρα και το οποίο προστατεύει τους ιστούς από μολύνσεις αλλά και από την αφυδάτωση.Το καστορέλαιο προσφέρει έντονη ενυδάτωση και θρέψη στα μαλλιά αφήνοντας τα δυνατά, απαλά, λαμπερά και υγιή.Θα φτιάξουμε μια απλή μάσκα μαλλιών με τα εξής υλικά:


                                                                       ΥΛΙΚΑ
3 κ.σ  Καστορέλαιο
3 κ.σ  Αμυγδαλέλαιο (ή ελαιόλαδο για τα ξηρά μαλλιά)
1 κ.σ  Φυτική γλυκερίνης
1 κ.σ  Μέλι
3 σταγόνες  αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανο
3 σταγόνες  αιθέριο έλαιο Μέντα

Όλα τα υλικά μπορούμε να τα βρούμε στο φαρμακείο και στα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τα αιθέρια έλαια σε ένα μπρίκι και τα ζεσταίνουμε σε μπαίν μαρί.Θα δείτε ότι στην αρχή το μείγμα μας είναι λίγο πηκτό αλλά μόλις ζεσταθεί λίγο,θα γίνει πιο ρευστό και ευκολοδούλευτο.Δεν χρειάζεται να ζεστάνουμε πάρα πολύ το μείγμα μας, για να μπορέσουμε να το δουλέψουμε.Αφού ζεστάνουμε το μείγμα μας, ρίχνουμε τα αιθέρια έλαια και σε βρεγμένα μαλλιά εφαρμόζουμε απο τη ρίζα εώς τις άκρες,κάνοντας ελαφρύ μασάζ και βάζουμε ένα σκουφάκι ή τυλίγουμε με μια μεμβράνη για 45΄-60΄λεπτά.Έπειτα λούζουμε 2 - 3 χέρια με ζεστό νερό  και στεγνώνουμε.Τη μάσκα μπορούμε να την εφαρμόζουμε μια φορά την εβδομάδα.

Προσοχή: όσοι έχουν αλλεργία στα ως άνω υλικά να μην γίνει χρήση.Τα αιθέρια έλαια να είναι για καλλυντική χρήση και όχι για χρήση καυστήρα!!
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου