Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Φυσικό εντομοαποθητικό

 Αγαπημένοι φίλοι
ο καιρός έχει αρχίζει ήδη να ζεσταίνει και για πολλούς ξεκινάει για άλλο ένα καλοκαίρι ,
ο" Γολγοθάς" των κουνουπιών. 
Ξεκινάει η βραδινή και μεταμεσονύχτια μάχη με τους “αόρατους” αλλά υπαρκτούς μικρούς εισβολείς που λατρεύουν να πίνουν το αίμα μας όταν κοιμόμαστε και όχι μόνο.
Τα κουνούπια ερεθίζονται και προσελκύονται από την κίνηση, από τη σωματική θερμότητα, από την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται με την αναπνοή.
Η δραστηριότητα τους έχει να κάνει με τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα. Έτσι τις πρώτες πρωινές, τις πρώτες νυχτερινές ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα περισσότερα είδη είναι πιο ενεργητικά και τσιμπούν, αλλά υπάρχουν και είδη που τσιμπούν και όλο το εικοσιτετράωρο.
Τα κουνούπια αποτελούν πολλές φορές βάσανο στη διαμονή και εγκατάσταση του ανθρώπου σε αρκετά μέρη της γης.
Έτσι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί διάφορα μέσα προφύλαξης,όπως κουνουπιέρες,απωθητικά υγρά, κρέμες αλλά και μέσα εξόντωσης, με διάφορα εντομοκτόνα κ.α.λ Εμείς θα δούμε ένα φυσικό εντομοαποθητικό που θα μας βγάλει απο τη δύσκολη κατάσταση μια και είναι εύκολο να το έχουμε στην τσάντα μας και να το εφαρμόζουμε αναπάσα στιγμή.Ας δούμε τα υλικά μας!!!
 
 
                                                                    Υλικά
  • 2 κ.σ. οινόπνευμα των 95 βαθμών ή βότκα
  • 90 γρ. αποσταγμένο νερό
  • 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ( το βρίσκουμε στο φαρμακείο )
  • 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας ( το βρίσκουμε στο φαρμακείο )
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε σε ένα μπουκάλι με σπρέι των 100 ml (ή των 50 ml αν κάνετε την μισή δόση) το οινόπνευμα προσθέτοντας μετά τα αιθέρια έλαια και τέλος το νερό. Κλείστε το μπουκάλι και ανακινείστε καλά.Το εντομοαποθητικό μας είναι έτοιμο.Ανακινήστε καλά πριν απο κάθε χρήση και εφαρμόστε!
 
Συμβουλή: μπορείτε ακόμα να βάλετε και αιθέριο έλαιο δυόσμου ή βασιλικού.Αφαιρέστε περίπου 10 σταγόνες απο τα αιθέρια έλαια της αρχικής συνταγής και προσθέστε το έλαιο που επιθυμείτε στις ανάλογες σταγόνες.Συνολικά στα 100 ml οι σταγόνες των αιθέριων ελαίων να μην ξεπερνούν τις 60. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: τα αιθέρια έλαια πρέπει να είναι για καλλυντική χρήση τα οποία τα βρίσκουμε στα φαρμακεία ή σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και όχι σε οποιοδήποτε κατάστημα τα οποία τα περισσότερα είναι για χρήση καυστήρα.ΠΡΟΣΟΧΗ:να αποφεύγεται η χρήση και σε όσους έχουν αλλεργία σε ανωτέρο αιθέρια έλαια.



 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου