Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Λάδι για τις ευρυαγγείες

Αν και πολλοί θεωρούν τις ευρυαγγείες
(τα «σπασμένα αγγεία») μόνο αισθητικό πρόβλημα, η αλήθεια είναι ότι αυτές οι αραχνοειδείς μπλε ή κόκκινες φλέβες στα πόδια συνοδεύονται από συμπτώματα όπως πρήξιμο, αίσθημα βάρους και καύσου, νυχτερινές κράμπες, μουδιάσματα και πόνο. Oι ευρυαγγείες είναι ένα κατεξοχήν γυναικείο πρόβλημα, το οποίο μάλιστα παρουσιάζεται συχνότερα μετά τα 40, όπου υπολογίζεται ότι 7 στις 10 γυναίκες ταλαιπωρούνται από την ύπαρξή τους. Για την αντιμετώπισή τους εφαρμόζονται δύο μέθοδοι: η σκληροθεραπεία και το λέιζερ.Ωστόσο εμείς σήμερα θα δούμε μια φυτική συνταγή που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις ευρυαγγείες στο αρχικό στάδιο.Τα υλικά μας είναι όπως πάντα απλά και εύκολα στην παρασκευή τους.Τα υλικά μας είναι ως εξής:

                                                                     ΥΛΙΚΑ

50 ml λάδι καλέντουλας
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
1/2 κ.γ. βασιλικός πολτός
2 κάψουλες βιταμίνης Ε
ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: βάζουμε όλα τα υλικά μας στο σκουρόχρωμο μπουκάλι και ανακινούμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.Εφαρμόζουμε 2-3 σταγόνες στην πάσχουσα περιοχή με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί το λάδι.Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μέχρι 2 φορές την ημέρα!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: σε όσους έχουν αλλεργία στα ως άνω υλικά,να μην γίνει χρήση τους.Τα αιθέρια έλαια πρέπει να είναι για καλλυντική χρήση και όχι για καυστήρα!!

 

Αντικουνουπικό κερί

Κουνούπια, ένα αιώνιο πρόβλημα 
που δυστυχώς ταλαιπωρεί αιώνες τώρα την ανθρωπότητα.Τα κουνούπια ανιχνεύουν τους ανθρώπους από 20 μέτρα μακριά από το διοξείδιο του άνθρακα της αναπνοής τους. Έτσι όταν κάνετε δουλειές που κάνουν βαρύτερη την αναπνοή σας γίνεστε μεγαλύτερος στόχος. Κάντε συχνά ντους για να απομακρύνετε τον ιδρώτα (και τα κουνούπια) από το σώμα σας. Άλλοι παράγοντες που 'τραβούν' τα κουνούπια είναι η κίνηση, η υγρασία,τα λιμνάζοντα νερά και το φώς.Ας δούμε όμως πως μπορούμε να φτιάξουμε,ένα κερί το οποίο θα απωθήσει τα κουνούπια από τον χώρο τον οποίο βρισκόμαστε.Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα εξής:

                                                                ΥΛΙΚΑ

75 γρ Παραφίνη Μαλακή (τη βρίσκουμε σε μαγαζιά με κεριά)
12 στ. αιθέριο έλαιο λεμονόχορτο
6 στ. αιθέριο έλαιο γεράνι
5 στ. αιθέριο έλαιο λεβάντα
3 στ. αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου
φυτίλι με βάση (το βρίσκουμε σε μαγαζί με κεριά)
μπολ πήλινο (από γιαούρτι ή οποιοδήποτε βαζάκι ή τενεκεδάκι που να αντέχει την θερμότητα)
ένα καλαμάκι από σουβλάκι 

Τα αιθέρια έλαια τα βρίσκουμε σε φαρμακεία ή σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα.
Προσοχή: να είναι για καλλυντική χρήση και όχι αυτά που χρησιμοποιούνται για τον καυστήρα .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: σε μπαιν μαρί τοποθετούμε το κατσαρολάκι, στο οποίο έχουμε βάλει την παραφίνη.Αφήνουμε την παραφίνη να λιώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.Μόλις λιώσει βγάζουμε το κατσαρολάκι από το μπαιν μαρί και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.Προσοχή γιατί αν το αφήσουμε πολύ ώρα θα αρχίσει να σκληραίνει.Σε αυτήν την περίπτωση κάνουμε πάλι την αρχική διαδικασία.Μόλις πέσει η θερμοκρασία ρίχνουμε τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε ελαφρά.Ρίχνουμε την παραφίνη στο βαζάκι της επιλογής μας,αφού πρώτα έχουμε στερεώσει το φυτίλι μας.Αφήνουμε να κρυώσει και το κεράκι μας είναι έτοιμο για χρήση.


Στερέωση φιτιλιού: παίρνουμε το φυτίλι μας και το δένουμε στο καλαμάκι.Αφήνουμε μάκρος όσο χρειαστεί για να ακουμπήσει η βάση του φυτιλιού στο βάζο μας και ακουμπάμε το καλαμάκι στο στόμιο του βάζου,αφού πρώτα έχουμε κεντράρει το φυτίλι μας.(βλέπε εικόνα)



Tips: μπορείτε να χρησιμοποιήσεται και αιθέριο έλαιο σιτρονέλας (για καλλυντική χρήση) ή να αυτοσχεδιάσετε συνδιαστικά με τα παραπάνω αιθέρια έλαια.Επίσης μπορείτε να δώσετε οτι χρώμα θέλετε  στο κερί σας αγοράζοντας χρώμα για κεριά (απο το κεράδικο).