Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Νερολι αιθέριο έλαιο και ιδιοτητες!

INCI Name: Citrus Aurantium Amara Oil
Tο αιθέριο έλαιο εξάγεται από απόσταξη ατμού των ανθέων του φυτού της νεραντζιάς .Η νεραντζιά, γνωστή και ως "πορτοκαλιά της Σεβίλης", είναι το εσπεριδοειδές δέντρο Κιτρέα η νεραντζέα (Citrus aurantium). Μοιάζει πολύ με την πορτοκαλιά και η καταγωγή της είναι από το Βιετνάμ, αλλά σήμερα είναι πολύ κοινή και καλλιεργείται σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα στις τροπικές περιοχές και στις χώρες της Μεσογείου. Το δέντρο είναι ανθεκτικό τόσο στο ψύχος όσο και στην ξηρασία. Είναι γνωστό για το υπέροχο, γλυκό, ελαφρά λουλουδάτο άρωμα του.
Ιδιότητες: Έχει αντισπασμωδικές, αντικαταθλιπτικές, αφροδισιακές, αντισηπτικές, βακτηριοκτόνες ιδιότητες. Κατά τους ειδικούς,προσφέρει ανακούφιση από σπασμούς και χαλαρώνει τους μυς σε όλο το σώμα, καταπραΰνει όλα τα όργανα και τις μεταβολικές λειτουργίες του σώματος, συμβάλει στη καταπολέμηση του άγχους και του στρες ,ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο και αυξάνει τη λίμπιντο. Βοηθά στην μείωση των ραγάδων ,των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων . Δρα κατά της ακμής και εξασθενεί τα σημάδια που μένουν μετά τη θεραπεία της . Κάνει το δέρμα λείο, απαλό και του προσδίδει μια λαμπερή όψη. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της υγρασίας στην επιδερμίδα. Είναι εξαιρετικό για όλους τους τύπους δέρματος και ιδανικό για ξηρές επιδερμίδες με τάσεις γήρανσης και ραγάδες. Βοηθά στην αναζωογόνηση των κυττάρων και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.
Χρήση-Εφαρμογές: δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα παρά μόνο με διάλυση σε κάποιο έλαιο βασης. Συνδυάζεται καλά με τα αιθέρια έλαια Γεράνι, Λεβάντα, Γιασεμί, Υλάνγκ Υλάνγκ, Δενδρολίβανο, Σανταλόξυλο.