Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Μπάλες Οξυγόνου


Όλοι όταν γυρίζουμε απο την δουλειά
νιώθουμε το σώμα μας βαρύ και βέβαια το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι να κάνουμε ένα μπάνιο για να χαλαρώσουμε.Ας κάνουμε το μπάνιο μας λίγο πιο ιδιαίτερο αφιερώνοντας στον εαυτό μας λίγο χρόνο για να χαλαρώσουμε βάζοντας διάφορες αρωματικές μπάλες οξυγόνου και γιατί όχι ένα αναμμένο κερί,ένα ποτάκι και λίγο χαλαρωτική μουσική. Ας βυθιστούμε για λίγα λεπτά και ας απολαύσουμε το μπάνιο μας γιατί το οφείλουμε στον εαυτό μας!!!! 

Ας δούμε όμως πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και οικονομικά αυτές τις υπέροχες μπάλες οξυγόνου:


 Υλικά

1 1/2 κούπα Μαγειρικής Σόδας ( Baking Soda)
1 κούπα κιτρικό οξύ, το λεγόμενο ξινό (το χρησιμοποιούν όταν θέλουν να φτιάξουν ελιές για φάγωμα ή τσουρέκια.Το βρίσκουμε στο super market)
1 κούπα άμυλο καλαμποκιού
( κόρν φλάουρ)  και όχι καλαμποκάλευρο
2 κουταλιές της σούπα αμυγδαλέλαιο ( almond oil) ή κάποιο άλλο φυτικό λάδι βάσης (τα βρίσκεται σε φαρμακεία ή μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα)
5 σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής ( προαιρετικά)
1/2 κουταλιά της σούπας νερό αμφιαλωμένο ή ροδόνερο
10-15 σταγόνες αιθέρια έλαια της αρεσκείας σας.(προσοχή τα αιθέρια να είναι για χρήση σώματος και οχι για καυστήρα)
επίσης μπορείτε να πειραματιστείτε προσθέτοντας άλατα μπάνιου, τριμμένη λεμονόφλουδα ή πορτοκαλόφλουδα μπαχαρικά όπως κανέλα, βότανα, ροδοπέταλα.


Εκτέλεση

ανακατεύεται σε ένα στεγνό μπολ τη μαγειρική σόδα, το κιτρικό οξύ, το άμυλο καλαμποκιού και ότι άλλα στεγνά υλικά έχετε πολύ καλά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αμυγδαλέλαιο,τα αιθέρια έλαια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα ανακατεύετε καλά. Αυτά τα υλικά θα είναι πολύ μικρή ποσότητα. Έπειτα αρχίζετε και προσθέτετε τα στεγνά υλικά σιγά σιγά και προσεχτικά γιατί η μαγειρική σόδα αφρίζει. τα ανακατεύετε όλα και προσθέτετε το νερό λίγο,λίγο με προσοχή. Μπορεί το μίγμα να μη φαίνεται εύπλαστο αλλά είναι.Αφού έχει γίνει ομοιόμορφο το μίγμα σας πλάθετε μπαλίτσες ή το βάζετε σε καλούπια. πχ πλαστικά καλούπια για παγάκια (προτιμήστε παγοκυψέλες με σχέδια), επίσης μπορείτε να χαλάσετε χριστουγεννιάτικες πλαστικές μπάλες και να τις κάνετε καλούπια (της κόβετε στη μέση και βάζετε το μίγμα και μετά της ενώνετε για να γίνουν ξανά μπάλες), τις αφήνετε στα καλούπια για 3-5 λεπτά και μετά τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν και να σκληρύνουν. Να αποφύγετε την πολλή ζέστη και την υγρασία. Μετά από δύο μέρες μπορείτε να τις απολαύσετε στο μπάνιο σας. Για φύλαξη τυλίξτε τες με πλαστική μεμβράνη και κρατήστε τες μακριά από υγρασία.

Χρήσιμες συμβουλές

Νερό μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο,ανάλογα με το πως θα βγεί η ζύμη σας.
Όσο μεγαλύτερες είναι οι μπάλες τόσο μεγαλύτερες ρωγμές μπορεί να υπάρξουν, προτιμήστε να κάνετε μικρές και να βάζετε αντί για μια, δύο στο λουτρό σας.
Αν σκάσουν όταν στεγνώνουν θα φταίει ότι βάλατε πολύ νερό, ή ότι στέγνωσαν απότομα (μπορεί να τις βάλατε κοντά σε θέρμανση)
Αν τις προορίζετε για δωράκια μπορείτε να κρύψετε εκπληξούλες μέσα τους όπως μικρά παπάκια για το μπάνιο (θα βρείτε σε όλα τα παιχνιδάδικα)
Οι μπάλες λιώνουν μέσα σε δύο λεπτά και αφήνουν τα έλαια και όλα τα άλλα υλικά να φροντίσουν το σώμα σας. ΠΡΟΣΟΧΗ:Πριν κάνετε μπάνιο δοκιμάστε να λειώσετε ένα κομματάκι στα χέρια σας μήπως είσαστε αλλεργικοί σε κάποιο από τα υλικά.

                                                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!