Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ανδρική κολόνια!!!

Αγαπημένοι
φίλοι μου,καλησπέρα!Σήμερα θα σας δώσω μερικές συνταγούλες για μια ανδρική κολόνια για να μην έχουν παράπονο και οι άνδρες της παρέας!Ας δούμε τα υλικά μας.


Υλικά:
  • 50 ml καθαρό φαρμακευτικό οινόπνευμα 100 βαθμών ή 100ml vodka 95 βαθμών
  • 100 ml μεταλλικό ή απιονισμένο νερό (σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε vodka χρειαζόμαστε μόνο 50ml νερό γιατί η vodka περιέχει ήδη νερό).
  • 25 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας (vanilla)
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ροδόξυλου (rosewood)
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο vetiver
  • 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανταλόξυλου (sandalwood)
  • 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού (black pepper)
  • 1 σκουρόχρωμο μπουκάλι από φαρμακείο
Αποστειρώνουμε το μπουκάλι σε βραστό νερό με λίγες σταγόνες οινόπνευμα.
Αφού σιγουρευτούμε ότι το μπουκάλι έχει στεγνώσει καλά εσωτερικά (είναι σημαντικό στη φάση αυτή να μην υπάρχουν ίχνη νερού,γι΄αυτό αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε το μπουκάλι χωρίς το πώμα εννοείτε στο φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα για 5' λεπτά να στεγνώσει εντελώς), ρίχνουμε το οινόπνευμα αφού έχει κρυώσει το μπουκάλι μας και προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια ανακατεύοντας καλά.
Αποθηκεύουμε το μπουκάλι σε σημείο σκοτεινό και δροσερό (π.χ. ένα ντουλάπι) και το αφήνουμε για ένα μήνα. Αν χρησιμοποιήσουμε vodka αφήνουμε το μείγμα για περισσότερο διάστημα. Επίσης, πρέπει να θυμόμαστε στο διάστημα αυτό να ανακοινούμε το μπουκάλι κάθε 5 με 6 ημέρες.
Με την παρέλευση του ενός μηνός, προσθέτουμε στο μπουκάλι το νερό. Με την προσθήκη νερού εξουδετερώνουμε τις ιδιότητες του οινοπνεύματος αλλά παράλληλα διατηρούμε το άρωμα και τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων.Μετά από 4-5 μέρες φιλτράρουμε την κολόνια μας με ένα φίλτρο του καφέ.Αποθηκεύουμε πάλι στο μπουκαλάκι μας ή σε ειδικό μπουκάλι για κολόνια της επιλογής μας και η κολόνια μας είναι έτοιμη.Η κολόνια μας έχει "ξυλώδη" αιθέρια έλαια που αποπνέουν κατά την άποψή μου μυστικισμό.Το όνομα της κολόνιας σας το αφήνω σε εσάς.Εγώ πάντως θα έδινα όνομα κάποιου Ολύμπιου Θεού.Και μην ξεχνάτε αφήστε πρώτα να περάσει λίγη ώρα από την εφαρμογή στο δέρμα σας για να εξατμιστεί  το λίγο οινόπνευμα που έχει και να απολαύσετε το πραγματικό άρωμα της κολόνιας σας.


Καλή επιτυχία!!!!