Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Βότανα που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Γεια σας,
για άλλη μια φορά!Μετά από επιθυμία ,αγαπημένης μου φίλης στο τι μπορεί να κάνει ώστε να βοηθήσει τον οργανισμό της,στην αποτοξίνωση - απώλεια βάρους μπήκα στην διαδικασία να ψάξω και να σας αναρτήσω μικρά μυστικά,πάντα με την βοήθεια της φύσης.Οπότε έχουμε και λέμε τα εξής:

Ορισμένα βότανα μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια βάρους, προσφέροντας μια πρόσθετη ώθηση στο ρυθμό του μεταβολισμού. Aυτό το επιτυγχάνουν χάρη στα ένζυμα και στις βιταμίνες που περιέχουν, τα οποία «ενεργοποιούν» τόσο τα όργανα που επεξεργάζονται το λίπος (π.χ. τη χοληδόχο κύστη, που ρευστοποιεί τα λίπη) όσο και τις απεκκριτικές οδούς του οργανισμού.
 




H φυτολάκα είναι ένα δέντρο τα φύλλα του οποίου έχουν κυρίως λιποδιαλυτική και εν μέρει διουρητική δράση. «H φυτολάκα θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιον με έντονο πρόβλημα τοπικού πάχους»
Ετοιμάζετε έγχυμα με 1 κουταλάκι φυτολάκα σε 1 φλιτζάνι νερό.
Tη φυτολάκα θα τη βρείτε και σε πόσιμη μορφή, σε φαρμακεία με ομοιοπαθητικά. Διαλύεται 10 σταγόνες φυτολάκα σε ένα φλιτζανάκι νερό και πίνετε μέχρι 3 φλιτζανάκια την ημέρα.



H αψιθιά φημίζεται για την πλούσια περιεκτικότητά της σε αιθέρια έλαια. Συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στο μεταβολισμό των υδατανθράκων (σακχάρων) - γι’ αυτό και ενδείκνυται για όσους έχουν αδυναμία στα γλυκά.
Ετοιμάζετε έγχυμα με 1-2 κουταλάκια αψιθιά σε 1 φλιτζάνι νερό.



Εκτός από διακοσμητικό φυτό, ο ιβίσκος έχει και θεραπευτικές ιδιότητες: Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων. O ιβίσκος ενδείκνυται για τους υπέρβαρους με πρόβλημα δυσκοιλιότητας και αυξημένων λιπιδίων.
Ετοιμάζετε έγχυμα με 1 κουταλάκι ιβίσκου σε 1 φλιτζάνι νερό.



H Λουίζα είναι από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα βότανα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. H Λουίζα βοηθά στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, στη ρύθμιση της όρεξης και στη διούρηση - γι’ αυτό και είναι μια καλή επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται από κατακράτηση υγρών. Επιπλέον, η Λουίζα έχει ήπια κατευναστική δράση.
Ετοιμάζετε έγχυμα βάζοντας μέχρι 3 κουταλάκια σε 1 φλιτζάνι νερό. Ωστόσο, αποφύγετέ την αν έχετε υπόταση, επειδή είναι διουρητική και μειώνει την πίεση.



H σπιρουλίνα είναι ένα βότανο των ποταμών και της θάλασσας (καλλιέργειες σπιρουλίνας υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα). H σπιρουλίνα ενδείκνυται για όσους συνηθίζουν να καταφεύγουν στο φαγητό, όταν δεν έχουν καλή διάθεση. Θα τη βρείτε σε μορφή σκόνης.
Διαλύεται 1-2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σπιρουλίνας σε 1 ποτήρι νερό ή σε 1 ποτήρι φρέσκο χυμό (π.χ. γκρέιπφρουτ). Αποφύγετε το ρόφημα, επειδή η σπιρουλίνα δεν έχει ευχάριστη γεύση.
H σπιρουλίνα διατίθεται και σε κάψουλες.



Tα φύλλα της σημύδας έχουν διουρητική δράση, βοηθούν στην καύση του λίπους, αλλά και στη μείωση του ουρικού οξέος. H σημύδα μπορεί να βοηθήσει και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας,
Ετοιμάζετε αφέψημα με 1 κουταλάκι φύλλων σημύδας σε 1 φλιτζάνι νερό.



Tο ταραξάκο είναι από τα πιο διαδεδομένα βότανα της Ελλάδας, με πολύπλευρη δράση, γι’ αυτό και του έχει αποδοθεί πλήθος χαρακτηρισμών, όπως ταραξάκο «το ιαματικόν», «το θεραπευτικόν», «το καταπληκτικόν», «το μαγικόν». Tο ταραξάκο βοηθά στο μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών - γι’ αυτό και θα μπορούσε να βοηθήσει έναν υπέρβαρο με αυξημένη χοληστερίνη. Επιπλέον, ρυθμίζει την όρεξη, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του ήπατος και έχει καταπραϋντική δράση.
Ετοιμάζετε έγχυμα με 1-2 κουταλάκια σε 1 φλιτζάνι νερό.


 Μπορείτε να συνδυάσετε μόνοι σας μέχρι τρία βότανα. Θα πρέπει να τονίσουμε, πάντως, ότι τα βότανα από μόνα τους δεν είναι θαυματουργά. Απλώς αποτελούν ένα ωφέλιμο συμπλήρωμα μιας ισορροπημένης διατροφής που, ούτως ή άλλως, πρέπει να κάνετε προκειμένου να αδυνατίσετε,σε συνδυασμό πάντα  με περπάτημα ή γυμναστική και φυσικά με την βοήθεια του ειδικού ιατρού - διατροφολόγου στις περιπτώσεις που χρειάζεται.
(οι πληροφορίες αντλήθηκαν από άρθρο φυσικοπαθητικού ιατρού,που όνομα δεν αναφέρουμε για ευνόητους λόγους)

ΠΡΟΣΟΧΗ:για κανένα λόγο δεν αντικαθιστούν ιατρικές αγωγές σε άτομα με ιδιαίτερα προβλήματα παχυσαρκίας ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.Η αγωγή των βοτάνων δεν πρέπει να γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.Η επιθυμητή αγωγή είναι ένα μήνα από 1 - 2 ποτήρια ημερησίως.Σταματάμε για 2 βδομάδες και έπειτα μπορούμε να συνεχίσουμε.

Καλή επιτυχία!