Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Μάσκα καρότου για την ακμή

Το καρότο αποτελεί
μια πλούσια τροφή για το σώμα μας. Περίπου 100 γραμμάρια καρότου περιέχουν 7,6 γρ. υδατάνθρακες, 0,6 γρ. πρωτεΐνης, 0,3 γρ. λίπους, 30 mg ασβεστίου και 0,6 mg σιδήρου. Εκτός από αυτό, τα καρότα είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Β1, Β2, Β6, C, Κ, βιοτίνης, κάλιου και θειαμίνης.
Το καρότο είναι πλούσιο στην αντιοξειδωτική βιταμίνη Α η οποία είναι αντιγηραντική, καταπολεμά την ακμή και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και του δέρματος ενάντια στις μολύνσεις και στα μικρόβια.Πολλοί ειδικοί της ομορφιάς, χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες το καρότο για την ενίσχυση της ομορφιάς του δέρματος. Ο χυμός του έχει ισχυρές ιδιότητες καθαρισμού που είναι αποτελεσματικές στην αποτοξίνωση του ήπατος και επομένως στην αντιμετώπιση της ακμής που προκαλείται από την τοξικότητα του αίματος.
Το λεμόνι το οποίο θα το βάλουμε και αυτό στη συνταγή μας, περιέχει βιταμίνη C, κιτρικό οξύ και φλαβονοειδή, σκοτώνει όλους τους τύπους των βακτηρίων, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στην αναγέννηση των νέων.
Και το τελευταίο υλικό μας το οποίο είναι  το γιαούρτι, καταστρέφει τα βακτηρίδια στο εσωτερικό των πόρων, ρυθμίζει τη λιπαρότητα του δέρματος και τροφοδοτεί την επιδερμίδα με πολλές βιταμίνες και μέταλλα όπως ψευδάργυρο και βιταμίνες της ομάδας Β.


                                                                         ΥΛΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας πολτό καρότου
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της μάσκας και την απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο. Αφήνουμε για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε με δροσερό νερό.Έπειτα εφαρμόζουμε την ενυδατική μας.Την μάσκα μας μπορούμε να την εφαρμόζουμε 1-2 φορές την εβδομάδα.





Φυσική αντιοξειδωτική μάσκα προσώπου με κεράσι

Το καλοκαιράκι
έφτασε και τα κερασάκια έχουν αρχίσει να ξεπροβάλουν παντού,έτσι πέρα απο το να τα φάμε ας δούμε πως αλλιώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε μια υπέροχη  φυσική αντιοξειδωτική μάσκα προσώπου,σε συνδιασμό με την κανέλα και το υπέροχο μέλι μας .Ας δούμε όμως τι μας προσφέρει το κάθε ένα απο τα υλικά μας, ξεχωριστά.
Το κεράσι διαθέτει αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το πρόσωπο, αφού είναι πλούσιο σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, σημαντικά για την τόνωση της επιδερμίδας.Ακόμη, περιέχει ψευδάργυρο και σίδηρο, στοιχεία απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας του προσώπου. Τα συστατικά που περιέχει η κανέλα έχουν ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά τους να εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων και μυκήτων στο δέρμα. Το μέλι είναι γνωστό για τις επουλωτικές του επιδράσεις σε πληγές, οι οποίες οφείλονται στην αντιβακτηριακή του δράση.Με το μέλι μπορούμε να βοηθήσουμε ένα ταλαιπωρημένο δέρμα να ξαναβρεί τη φρεσκάδα και την ελαστικότητά του.

                                                                    ΥΛΙΚΑ
4 κεράσια χωρίς το κουκούτσι
¼ κ.γλ. κανέλλα
1 κ.γλ. μέλι ή χαρουπόμελο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε καλά σε μπλέντερ ή στο γουδοχέρι τα κεράσια μας.Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας.Απλώνετε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο. Αφήνετε για 20 λεπτά και αφαιρείτε με χλιαρό νερό.Εφαρμόζουμε μέχρι 2 φορές την εβδομάδα.