Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Φυσική αντιοξειδωτική μάσκα προσώπου με κεράσι

Το καλοκαιράκι
έφτασε και τα κερασάκια έχουν αρχίσει να ξεπροβάλουν παντού,έτσι πέρα απο το να τα φάμε ας δούμε πως αλλιώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε μια υπέροχη  φυσική αντιοξειδωτική μάσκα προσώπου,σε συνδιασμό με την κανέλα και το υπέροχο μέλι μας .Ας δούμε όμως τι μας προσφέρει το κάθε ένα απο τα υλικά μας, ξεχωριστά.
Το κεράσι διαθέτει αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το πρόσωπο, αφού είναι πλούσιο σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, σημαντικά για την τόνωση της επιδερμίδας.Ακόμη, περιέχει ψευδάργυρο και σίδηρο, στοιχεία απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας του προσώπου. Τα συστατικά που περιέχει η κανέλα έχουν ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά τους να εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων και μυκήτων στο δέρμα. Το μέλι είναι γνωστό για τις επουλωτικές του επιδράσεις σε πληγές, οι οποίες οφείλονται στην αντιβακτηριακή του δράση.Με το μέλι μπορούμε να βοηθήσουμε ένα ταλαιπωρημένο δέρμα να ξαναβρεί τη φρεσκάδα και την ελαστικότητά του.

                                                                    ΥΛΙΚΑ
4 κεράσια χωρίς το κουκούτσι
¼ κ.γλ. κανέλλα
1 κ.γλ. μέλι ή χαρουπόμελο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε καλά σε μπλέντερ ή στο γουδοχέρι τα κεράσια μας.Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας.Απλώνετε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο. Αφήνετε για 20 λεπτά και αφαιρείτε με χλιαρό νερό.Εφαρμόζουμε μέχρι 2 φορές την εβδομάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου