Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Μάσκα ομορφιάς με λιναρόσπορο και βρώμη!!!!

Η σημερινή μας μάσκα έχει 5 απλά υλικά, αλλά τα δύο που είναι και τα πιο βασικά, είναι η βρώμη και ο λιναρόσπορος. Ας πούμε όμως λίγα λόγια γι΄αυτά τα δύο υπέροχα υλικά που μόνο οφέλη έχουν να μας χαρίσουν!!!!

Βρώμη: Τα οφέλη της βρώμης είναι πολλά και ευεργετικά όχι μόνο για το οργανισμό μας αλλά και για την επιδερμίδα μας! Μπορεί να απορροφήσει και να αφαιρέσει, την επιπλέον λιπαρότητα και τα βακτηρίδια από το δέρμα μας. Είναι μια από τις πιο βολικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της ακμής. Η βρώμη περιέχει πολυσακχαρίτες, που μετατρέπονται σε ζελατινώδη ουσία, όταν αναμειγνύεται με νερό. Όταν εφαρμόσετε την μάσκα από βρώμη στο πρόσωπό σας, σχηματίζει ένα λεπτό προστατευτικό φιλμ, που καταπολεμάει το ξηρό δέρμα και τα συμπτώματά του, όπως το ξεφλούδισμα και οι φολίδες. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι αποτελεσματική για το δέρμα με κνησμό (φαγούρα). Ειδικά το μπάνιο με βρώμη έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της νευροδερματίτιδας, ενώ  διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη! Είναι γνωστό ότι η βρώμη, αποτελεί βασικό συστατικό πολλών σπιτικών προϊόντων απολέπισης. Η τραχειά υφή της, θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα νεκρά δερματικά κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα την ενυδατώνει.

Λιναρόσπορος: Η αντιφλεγμονώδης δράση του λιναρόσπορου, έχει άμεσα αποτελέσματα στην υγεία της επιδερμίδας. Περιέχει ασβέστιο, Ωμέγα –3 και Ωμεγα-6 λιπαρά οξέα. Βοηθάει να αποκτήσουμε ή να διατηρήσουμε σφριγηλό δέρμα και να μειώσουμε τις ρυτίδες. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του λιναρόσπορου είναι τα - φυτοοιστρογόνα. Χάρη στα φυτοοιστρογόνα, το δέρμα γίνεται λείο, ελαστικό, και ενεργοποιούνται οι διαδικασίες ανάπλασης!
Ας δούμε τα υλικά και την διαδικασία!!!!
Υλικά
1 ποτήρι νερό
2 κσ. Βρώμη
2 κσ. Λιναρόσπορο (ελαφρά σπασμένο)
1 κσ. Αμυγδαλέλαιο
1 κάψουλα βιταμίνης Ε (θα την βρείτε στο φαρμακείο)
Διαδικασία: σε ένα μικρό κατσαρολάκι  βάζουμε το νερό, την βρώμη και τον λιναρόσπορο και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην κολλήσουν στον πάτο. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Σουρώνουμε το μείγμα μας σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε το αμυγδαλέλαιο και την βιταμίνη Ε. Αφού πρώτα έχουμε τρυπήσει την κάψουλα με μια βελόνα, την πιέζουμε καλά για να βγει όλη η βιταμίνη. Ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι ή ένα γλωσσοπίεστρο πολύ καλά ,ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Η μάσκα μας είναι έτοιμη για εφαρμογή!!!! Εφαρμόζουμε σε όλο το πρόσωπο και γύρω από τα μάτια και την αφήνουμε για 20 λεπτά. Ξεβγάζουμε καλά και εφαρμόζουμε την κρέμα μας αν χρειάζεται!!!! Φυλάξτε την στο ψυγείο για 4 μέρες. Μια 10ήμερη εφαρμογή, θα δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα!!!! Λάμψη και θρέψη με απλά υλικά!!!Καλή επιτυχία!!!
SOS: σε περίπτωση που υπάρχει αλλεργία στα υλικά, να μην γίνει χρήση!!!