Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Λεμονάτη κρέμα ποδιών!

Το καλοκαιράκι
ήρθε και βέβαια κανένας δεν θέλει να έχει σκασμένες φτέρνες,όπου αυτό μας δείχνει, ότι θέλουν άμεση και αποτελεσματική ενυδάτωση.Δεν έχουμε παρά να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα την καλύτερη μοσχομυρωδάτη και super ενυδατική κρεμούλα μας!Ας δούμε τα υλικά της συνταγής μας!!!                                                                        


                                                                     ΥΛΙΚΑ

- 6 κ.γ. λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο
- 1/4 φλ. βούτυρο του κακάο (φλυτζάνι του τσαγιού)
- 1  αμπούλα βιταμίνης Ε
- 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι

Τα υλικά μας μπορούμε να τα βρούμε στα φαρμακεία ή σε βιολογικά καταστήματα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: βάζουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο κακάο και το λάδι καρύδας ή το αμυγδαλέλαιο και τα ζεσταίνουμε  μέχρι να λιώσουν (προσοχή όχι να βράσουν).Μόλις λιώσει το βούτυρο κακάο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία αρκετά και τρυπάμε την αμπούλα της βιταμίνης με μια καρφίτσα που έχουμε περάσει πρώτα με οινόπνευμα και ρίχνουμε τη βιταμίνης Ε.Στη συνέχεια ρίχνουμε το αιθέριο έλαιο λεμόνι (το αιθέριο έλαιο το ρίχνουμε αφού έχει πέσει η θερμοκρασία του μείγματος). Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και αφήνουμε να κρυώσει,μέχρι να σταθεροποιηθεί και να αρχίσει να παίρνει μια κρεμώδης υφή. Το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό - αποστειρωμένο βαζάκι με μια σπάτουλα μιας χρήσης.Εφαρμόζουμε σε καθαρή επιδερμίδα με μια σπάτουλα ή με καθαρά χέρια.Αποθηκεύετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, κατά προτίμηση στο ψυγείο μια και όταν έρχεται σε επαφή με τη ζέστη του καλοκαιριού, έχει την τάση να λιώνει όπως όλα τα βούτυρα. Τέλεια μυρωδιά,
απλή κρεμούλα μεν,θαυματουργή δε!!! 

Σημείωση:μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αγκώνες,γόνατα και γενικά σε όποια σημεία δημιουργούνται σκασίματα και σκληρύνσεις!

ΠΡΟΣΟΧΗ:όσοι έχουν αλλεργία σε κάποιο απο τα συστατικά,να μην γίνει χρήση σε καμία περίπτωση.Προσέχετε το αιθέριο έλαιο να είναι για καλλυντική χρήση και όχι αυτά που είναι για χρήση καυστήρα.