Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Μάσκα με ενεργό άνθρακα τύπου peel - off για βαθύ καθαρισμό για λιπαρά δέρματα !!!

Ο ενεργός άνθρακας έχει ισχυρές καθαριστικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Λόγω της προσροφητικής του ικανότητας, απορροφά τις τοξίνες καθώς και το περιττό σμήγμα της επιδερμίδας, γεγονός που την καθιστά ιδανική για χρήση σε λιπαρά δέρματα. Αφήνει την επιδερμίδα λεία και λαμπερή.
Η ζελατίνη, που τη γνωρίζουμε από τη χρήση της σε γλυκά και φαγητά, χρησιμοποιείται ως πηκτικό μέσο.                                                                                                                                                                                                                                                  
          Υλικά   
5 γρ. σκόνη ζελατίνης
10 ml. Κρύο γάλα ή νερό
10-15 ml. Βραστό νερό (όσο πάρει για να γίνει κρεμωδες) 
10 γρ. Ενεργό άνθρακα

Εκτέλεση :σε καθαρό και αποστειρωμενο σκεύος ρίχνουμε την ζελατίνη και το κρύο γάλα ή το νερό. Ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι η ζελατίνη να απορροφήσει τα υγρά και έπειτα ρίχνουμε το βραστό νερό και τον άνθρακα. Αναδεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα σαν κρέμα .
Εφαρμογή : σε καθαρό πάντα πρόσωπο απλώνουμε την μάσκα στο ταφ η σε όλο το πρόσωπο εκτός της περιοχής των ματιών και έπειτα κόβουμε φαρδιές λωρίδες από χαρτί κουζίνας και το βάζουμε επάνω στην μάσκα για να μπορούμε όταν στεγνώσει καλά να πιάσουμε τις άκρες από το χαρτί και να αφαιρέσουμε την μάσκα. Έπειτα εφαρμόζουμε την ενυδατική μας. Ιδανικό θα ήταν να έχουμε κάνει ένα ατμόλουτρο για 2-3 λεπτά για να ανοίξουν οι πόροι ώστε να διυσδισει καλύτερα η μάσκα      Tips:μπορούμε να βάλουμε και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο μέντας  (αρχική συνταγή από την Δήμητρα Γουλα ).                                  Επίσης μπορούμε να απλώσουμε μια λεπτή στρώση από την μάσκα να βάλουμε από πάνω μια λεπτή γάζα από το φαρμακείο και να περάσουμε άλλη μια στρώση από την μάσκα. Αφήνουμε να στεγνώσει καλά και έπειτα την αφαιρούμε από κάτω προς τα επάνω αν την έχουμε εφαρμόσει σε όλο το πρόσωπο αλλιώς την αφαιρούμε προς την φορά της τρίχας αν έχει εφαρμοστεί τμηματικά. 

Παραλλαγή της συνταγής : 
Ενεργός άνθρακας (1 κουταλάκι του γλυκού)
Μπετονίτης (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
Ζελατίνη σε σκόνη (1 κουταλιά της σούπας)
Νερό βραστό (3- 4 κουταλιές της σούπας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Στο βραστό νερό διαλύουμε πολύ καλά τη ζελατίνη.
2. Προσθέτουμε τον ενεργό άνθρακα και τον μπετονίτη και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί και να δημιουργηθεί μία πάστα.
Εφαρμόζουμε σε όλο το πρόσωπο εκτός την περιοχή των ματιών. Αφήνουμε να στεγνώσει και αφαιρούμε από κάτω προς τα επάνω.Έπειτα εφαρμόζουμε την ενυδατική μας. 

Ο μπεντονίτης, που είναι φυσικό ορυκτό, έχει καταπραϋντικές ιδιότητες, καθαριστικές και αποτοξινωτικές.
Η εφαρμογή μπορεί να γίνει μια φορά την εβδομάδα στα πολύ λιπαρά δέρματα, η 2 φορές τον μήνα στα μεικτά.