Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Λοσιόν για την ακμή

Η ακμή 
είναι μια ασθένεια του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στην εφηβική ηλικία το 85% των περιπτώσεων είναι έφηβοι ενώ η ακμή πολλές φορές συνεχίζει να υπάρχει και στην ενηλικίωση. Οφείλεται κυρίως στην αντίδραση του οργανισμού σε μεγάλες ποσότητες ορμονών (τεστοστερόνη) ανδρογόνων,σε βακτήρια αλλά και σε κοινές αλλεργίες από διάφορα τρόφιμα.
Η ακμή είναι μία πολυπαραγοντική δερματική νόσος η οποία προσβάλλει την τριχο-σμηγματογόνο μονάδα και προκαλεί πολύμορφες βλάβες. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της υπερπαραγωγής σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες  που τελικά οδηγούν σε απόφραξη των πόρων.
Η καθαριότητα στην ακμή είναι το παν.  Διατηρείστε τα χέρια σας και τα μαλλιά σας πάντα καθαρά. Μαζέψτε τα μαλλιά σας έτσι, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με την πάσχουσα περιοχή όσο αφορά τις γυναίκες και όσοι άντρες έχουν μακρυά μαλλιά. Επίσης η καθημερινή αλλαγή πετσέτας και μαξιλαροθήκης είναι αναγκαία, ότι δηλ έρχεται σε επαφή με τα προβληματικά μέρη, για να αποφύγετε περαιτέρω μολύνσεις.
Καθαρίζετε απαλά το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ, χωρίς να τρίβεται το δέρμα, γιατί έτσι ενεργοποιούνται περισσότερο οι σμηματογόνοι αδένες, με αποτέλεσμα περισσότερο σμήγμα. 
Δεν πειράζετε (σκάτε) τα σπυράκια, για να μη μολύνετε την διπλανή περιοχή.
Η ακμή απαιτεί έγκαιρη αντιμετώπιση προκειμένου να μην υποτροπιάσει και να μην αφήσει ουλές. Επιπλέον, αν δεν γίνει θεραπεία ή δεν επιλεγεί η σωστή θεραπεία, η ακμή μπορεί να επιμένει για πολλά χρόνια.Ας δούμε όμως μια απλή αλλά αρκετά καλή λοσιόν οπου θα ενυδατώσει και θα ανακουφίση την επιδερμίδα μας!!!!

                                                                       ΥΛΙΚΑ

20 ml χυμό aloe vera
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο από Tea tree
4 σταγόνες βιταμίνη Α
4 σταγόνες βιταμίνη Ε 
Όλα τα υλικά μας,τα βρίσκουμε εύκολα στα φαρμακεία!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Τοποθετείστε το χυμό aloe vera σε ένα σκουρόχρωμο, αποστειρωμένο μπουκαλάκι με ντισπένσερ (σπρέϊ) και προσθέστε τα αιθέρια έλαια και τέλος τις βιταμίνες.Μπορείτε να την εφαρμόζεται 2 φορές την ημέρα σε καθαρή επιδερμίδα, αφού πρώτα ανακινήσετε το μπουκάλι καλά
Συμβουλή : όταν σκουπίζεται το πρόσωπο σας,απλά ταμπονάρετε προσεκτικά ώστε να μην τραυματίζεται - ερεθίζεται τα σπυράκια.Και βέβαια ποτέ δεν βάζουμε βρώμικα χεράκια στο πρόσωπο!Ωστόσο αν το πρόβλημα είναι έντονο επισκεφθείτε άμεσα ένα δερματολόγο!!!!
Τέλος για όσες έχετε ακμή, ποτέ δεν χρησιμοποιούμε τα ίδια αξεσουάρ με τις φίλες μας, για το  μακιγιάζ (πινέλα,σφουγγαράκια,κ.α.λ)