Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΠΡΕΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΓΕΡΑΝΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 Μου ζητήσατε ένα αρωματικό σπρέι σώματος που να μην περιέχει δύσκολα υλικά και να σας φτιάχνει και την διάθεση! Εγώ χατίρι δεν σας χαλάω γι΄αυτό πάρτε γρήγορα χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά που θα χρειαστούμε!


ΥΛΙΚΑ

80ml ανθόνερο πορτοκαλιάς (υπάρχει σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα)

2 κγ χυμό αλόης (υπάρχει στα φαρμακεία)

2 στ. αιθέριο έλαιο πατσουλί  (υπάρχει στα φαρμακεία)

2 στ. αιθέριο έλαιο γεράνι  (υπάρχει στα φαρμακεία)

1 σκουρόχρωμο μπουκάλι με σπρέι των 100ml  (υπάρχει στα φαρμακεία)

Διαδικασία: βάζετε όλα τα υλικά στο σκουρόχρωμο μπουκάλι και ανακινήστε καλά. Δεν ξεχνάμε να ανακινούμε κάθε φορά πριν την χρήση. Χρησιμοποιήστε το εντός 2 μηνών. Τόσο γρήγορα και απλά!

Με την απαλή και γλυκιά μυρωδιά του ,αναζωογονεί το δέρμα και φτιάχνει την διάθεση, ενώ αφήνει ελαφρά αρωματισμένο το σώμα μας. Η αλόη αποτελεί μια δροσιστική και μαλακτική βάση που μαζί με τα αιθέρια έλαια και το ανθόνερο περιποιείται την επιδερμίδα!

Να μην χρησιμοποιηθεί από άτομα που φέρουν αλλεργία στα ανωτέρω υλικά!

 Προσοχή τα αιθέρια έλαια που θα αγοράσετε να προορίζονται για καλλυντική χρήση και να αποφύγετε την υπερδοσολογία στις σταγόνες. Μείνετε στις προτεινόμενες δοσολογίες για την ασφαλή χρήση του προϊόντος!

Καλή επιτυχία!




 

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Μελισσόχορτο αιθέριο έλαιο και ιδιότητες!

INCI Name: Melissa Officinalis Oil

Περιγραφή: Tο αιθέριο έλαιο προέρχεται από τα φύλλα του φυτού Μέλισσα η φαρμακευτική (Melissa officinalis), γνωστή και ως το μελισσόχορτο ή μελισσοβότανο. Είναι ένα πολυετές θαμνώδες φυτό το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών, την οικογένεια της μέντας. Το ύψος του κυμαίνεται από 70 έως 150 εκατοστά. Τα φύλλα έχουν μια ήπια μυρωδιά λεμονιού, που σχετίζεται με την μέντα. Τα φύλλα του είναι ωοειδή και οδοντωτά.
Ιδιότητες:
Έχει αντιφλεγμονώδεις,αντιμικροβιακές,αντισηπτικές,
τονωτικές,ηρεμιστικές,αγχολυτικές,αντιγηραντικες ιδιότητες.
Βοηθά στην καταπολέμηση των μυκητιάσεων και είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του επιχείλιου έρπητα . Προωθεί την συναισθηματική ευεξία, προσφέρει ηρεμία και χαλαρώνει τα νεύρα. Καταπολεμά τη νευρικότητα, την ένταση, το στρες, τις αϋπνίες και ευεργετεί το καρδιαγγειακό σύστημα. Βοηθά στη μείωση των σπασμών και των πόνων της περιόδου. Καταπραΰνει τους πόνους των ρευματισμών και των αρθριτικών και βοηθά στην επούλωση εξωτερικών πληγών. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση σε πρόσωπο και σώμα. Οι πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή που περιέχει, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, μειώνουν τις φλεγμονές, προστατεύουν και επανορθώνουν τις φθορές της επιδερμίδας. Τα τερπένια προσδίδουν στο εκχύλισμα πλούσιες καταπραϋντικές ιδιότητες ενώ η ευγενόλη και οι τανίνες, που επίσης περιέχει, εξασφαλίζουν αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση στις ακνεϊκές ή με δερματοπάθειες επιδερμίδες, ενώ αναζωογονεί και ενυδατώνει το δέρμα.
Χρήση-Εφαρμογές: Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα αλλά το διαλύουμε σε κάποιο έλαιο βάσης. Συνδυάζεται καλά με τα αιθέρια έλαια Τριαντάφυλλο, Γεράνι, Λεβάντα, Ρωμαϊκό Χαμομήλι, Νερολί , Πορτοκάλι.






Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Νερολι αιθέριο έλαιο και ιδιοτητες!

INCI Name: Citrus Aurantium Amara Oil
Tο αιθέριο έλαιο εξάγεται από απόσταξη ατμού των ανθέων του φυτού της νεραντζιάς .Η νεραντζιά, γνωστή και ως "πορτοκαλιά της Σεβίλης", είναι το εσπεριδοειδές δέντρο Κιτρέα η νεραντζέα (Citrus aurantium). Μοιάζει πολύ με την πορτοκαλιά και η καταγωγή της είναι από το Βιετνάμ, αλλά σήμερα είναι πολύ κοινή και καλλιεργείται σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα στις τροπικές περιοχές και στις χώρες της Μεσογείου. Το δέντρο είναι ανθεκτικό τόσο στο ψύχος όσο και στην ξηρασία. Είναι γνωστό για το υπέροχο, γλυκό, ελαφρά λουλουδάτο άρωμα του.
Ιδιότητες: Έχει αντισπασμωδικές, αντικαταθλιπτικές, αφροδισιακές, αντισηπτικές, βακτηριοκτόνες ιδιότητες. Κατά τους ειδικούς,προσφέρει ανακούφιση από σπασμούς και χαλαρώνει τους μυς σε όλο το σώμα, καταπραΰνει όλα τα όργανα και τις μεταβολικές λειτουργίες του σώματος, συμβάλει στη καταπολέμηση του άγχους και του στρες ,ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο και αυξάνει τη λίμπιντο. Βοηθά στην μείωση των ραγάδων ,των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων . Δρα κατά της ακμής και εξασθενεί τα σημάδια που μένουν μετά τη θεραπεία της . Κάνει το δέρμα λείο, απαλό και του προσδίδει μια λαμπερή όψη. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της υγρασίας στην επιδερμίδα. Είναι εξαιρετικό για όλους τους τύπους δέρματος και ιδανικό για ξηρές επιδερμίδες με τάσεις γήρανσης και ραγάδες. Βοηθά στην αναζωογόνηση των κυττάρων και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.
Χρήση-Εφαρμογές: δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα παρά μόνο με διάλυση σε κάποιο έλαιο βασης. Συνδυάζεται καλά με τα αιθέρια έλαια Γεράνι, Λεβάντα, Γιασεμί, Υλάνγκ Υλάνγκ, Δενδρολίβανο, Σανταλόξυλο.


Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Φτιάξτε βάλσαμο και πούδρα για τα πόδια

Ένα βάλσαμο και μια πούδρα που βοηθάνε στις μυκητιάσεις και στις λοιμώξεις, όπως το ΄΄πόδι του αθλητή ΄΄ φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Το θυμάρι και το τεϊόδεντρο φημίζονται για την αντιμυκητιασική  και αντιβακτηριδιακή δράση τους. Ενώ το φασκόμηλο γνωστό για τις ιδιότητες του, συνδυάζεται άριστα, με τη στυπτική δράση του φραγκοστάφυλου. Ας προχωρήσουμε στις συνταγές μας!


Πούδρα με φασκόμηλο και φραγκοστάφυλο 15γρ.

1 κγ. φασκόμηλο αποξηραμένο

2 κσ.  φύλλα φραγκοστάφυλου αποξηραμένα

10 γρ. κορν φλάουρ ή σκόνη καολίνης

5 στ. αιθέριο έλαιο λεμονιού (αγορασμένο από το φαρμακείο)

Εκτέλεση: βάζουμε στο γουδί ή σε ένα μύλο του καφέ τα βότανα και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ ή την σκόνη καολίνης και τα ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Μόλις στεγνώσει, περνάμε το μείγμα μας από μια σίτα ώστε να φύγουν οι σβώλοι που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί. Αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο για πούδρα και την χρησιμοποιούμε εντός 2 μηνών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μέσα στα παπούτσια.


Βάλσαμο για τα πόδια με θυμάρι και τεϊόδεντρο (tea tree) 80 γρ. (περίπου)

2 κγ. κερί μέλισσας

3 κσ. αμυγδαλέλαιο

1 κσ. σιτέλαιο

1 κγ. βάμμα αλθαίας

1 κγ. βάμμα σύμφυτου

5 στ. αιθέριο έλαιο θυμαριού (από φαρμακείο)

5 στ. αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου (από φαρμακείο)

Σημείωση: τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε σε φαρμακεία ή σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Εκτέλεση: σε ένα καθαρό κατσαρολάκι βάζουμε το κερί μέλισσας, το αμυγδαλέλαιο και το σιτέλαιο και τα τοποθετούμε σε μπαιν μαρί σε χαμηλή θερμοκρασία και αφήνουμε μέχρι να λιώσει το κερί μας, ελέγχοντας πάντα, να μην ξεφύγει πολύ η θερμοκρασία (όχι πάνω από 65 με 70 βαθμούς) και χάσουμε τις ιδιότητες των λαδιών μας. Αυτό το ελέγχουμε και με θερμόμετρο κουζίνας. Μόλις λιώσει το κερί μας, βγάζουμε το μείγμα από την φωτιά και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία ενώ ανακατεύουμε συχνά το μείγμα μας ώστε να δώσουμε την υφή αλοιφής. Μόλις πέσει η θερμοκρασία γύρω στους 35 με 40 βαθμούς προσθέτουμε τα βάμματα και τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε καλά για τελευταία φορά. Αποθηκεύουμε σε ένα σκουρόχρωμο αποστειρωμένο βάζο. 

Σε περίπτωση που υπάρχει αλλεργία στα ως άνω υλικά των συνταγών να μην γίνει χρήση τους!!!!

                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!







 

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Μάσκα ομορφιάς με λιναρόσπορο και βρώμη!!!!

Η σημερινή μας μάσκα έχει 5 απλά υλικά, αλλά τα δύο που είναι και τα πιο βασικά, είναι η βρώμη και ο λιναρόσπορος. Ας πούμε όμως λίγα λόγια γι΄αυτά τα δύο υπέροχα υλικά που μόνο οφέλη έχουν να μας χαρίσουν!!!!

Βρώμη: Τα οφέλη της βρώμης είναι πολλά και ευεργετικά όχι μόνο για το οργανισμό μας αλλά και για την επιδερμίδα μας! Μπορεί να απορροφήσει και να αφαιρέσει, την επιπλέον λιπαρότητα και τα βακτηρίδια από το δέρμα μας. Είναι μια από τις πιο βολικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της ακμής. Η βρώμη περιέχει πολυσακχαρίτες, που μετατρέπονται σε ζελατινώδη ουσία, όταν αναμειγνύεται με νερό. Όταν εφαρμόσετε την μάσκα από βρώμη στο πρόσωπό σας, σχηματίζει ένα λεπτό προστατευτικό φιλμ, που καταπολεμάει το ξηρό δέρμα και τα συμπτώματά του, όπως το ξεφλούδισμα και οι φολίδες. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι αποτελεσματική για το δέρμα με κνησμό (φαγούρα). Ειδικά το μπάνιο με βρώμη έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της νευροδερματίτιδας, ενώ  διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη! Είναι γνωστό ότι η βρώμη, αποτελεί βασικό συστατικό πολλών σπιτικών προϊόντων απολέπισης. Η τραχειά υφή της, θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα νεκρά δερματικά κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα την ενυδατώνει.

Λιναρόσπορος: Η αντιφλεγμονώδης δράση του λιναρόσπορου, έχει άμεσα αποτελέσματα στην υγεία της επιδερμίδας. Περιέχει ασβέστιο, Ωμέγα –3 και Ωμεγα-6 λιπαρά οξέα. Βοηθάει να αποκτήσουμε ή να διατηρήσουμε σφριγηλό δέρμα και να μειώσουμε τις ρυτίδες. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του λιναρόσπορου είναι τα - φυτοοιστρογόνα. Χάρη στα φυτοοιστρογόνα, το δέρμα γίνεται λείο, ελαστικό, και ενεργοποιούνται οι διαδικασίες ανάπλασης!
Ας δούμε τα υλικά και την διαδικασία!!!!
Υλικά
1 ποτήρι νερό
2 κσ. Βρώμη
2 κσ. Λιναρόσπορο (ελαφρά σπασμένο)
1 κσ. Αμυγδαλέλαιο
1 κάψουλα βιταμίνης Ε (θα την βρείτε στο φαρμακείο)
Διαδικασία: σε ένα μικρό κατσαρολάκι  βάζουμε το νερό, την βρώμη και τον λιναρόσπορο και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην κολλήσουν στον πάτο. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Σουρώνουμε το μείγμα μας σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε το αμυγδαλέλαιο και την βιταμίνη Ε. Αφού πρώτα έχουμε τρυπήσει την κάψουλα με μια βελόνα, την πιέζουμε καλά για να βγει όλη η βιταμίνη. Ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι ή ένα γλωσσοπίεστρο πολύ καλά ,ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Η μάσκα μας είναι έτοιμη για εφαρμογή!!!! Εφαρμόζουμε σε όλο το πρόσωπο και γύρω από τα μάτια και την αφήνουμε για 20 λεπτά. Ξεβγάζουμε καλά και εφαρμόζουμε την κρέμα μας αν χρειάζεται!!!! Φυλάξτε την στο ψυγείο για 4 μέρες. Μια 10ήμερη εφαρμογή, θα δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα!!!! Λάμψη και θρέψη με απλά υλικά!!!Καλή επιτυχία!!!
SOS: σε περίπτωση που υπάρχει αλλεργία στα υλικά, να μην γίνει χρήση!!!
                                                      
                                                    








Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Ρόφημα σοκολάτας με γλυκό κρασί και μπαχαρικά

 Το κρύο έχει πιάσει για τα καλά
 και σίγουρα όλοι θέλουμε ένα ζεστό ρόφημα!!!!Η δική μας επιλογή έχει την σοκολάτα, τα αγαπημένα μου, μπαχαρικά και τέλος την γλυκιά μας, μαυροδάφνη! Υλικά απλά και λίγο πολύ όλοι τα έχουμε! Σε περίπτωση που κάτι μας λείπει, σίγουρα θα το βρούμε στο κοντινό μας super market.Ας δούμε όμως τα υλικά της συνταγής μας.....

Υλικά
200ml γάλα φρέσκο
50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50ml μαυροδάφνη
1κγ. από μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, αστεροειδή γλυκάνισο, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, ροζ πιπέρι)

Διαδικασία παρασκευής: σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα σκεύος ή μπολ, μαζί με το μείγμα μπαχαρικών. Σε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι βάζουμε το γάλα, να πάρει μια βράση.
Αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την μαυροδάφνη. Προσθέτουμε το ζεστό μείγμα κρασιού - γάλακτος στο μείγμα σοκολάτας και μπαχαρικών και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα!!! Σερβίρουμε στην κούπα μας!!!Για όσους δεν θέλουν στην κούπα τους τα μπαχαρικά, τα αφαιρούμε μετά από λίγο που θα έχουν βγάλει όλα τα αρώματα τους! Σερβίρετε με κέικ ή μπισκοτάκια κανέλας και απολαύστε την στιγμή!!!!!

Tips: για όσους δεν θέλουν μαυροδάφνη, μπορούν να βάλουν Visanto Σαντορίνης ή ένα γλυκό κρασί!!!!
Βρέξτε λίγο το στόμιο του ποτηριού και βουτήξτε το σε τριμμένο μπισκότο ή βάλτε λίγο σαντιγί και πασπαλίστε με καβουρντισμένο αμύγδαλο!!!!



   

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

DIY Serum full vitamin C

Γνωρίζετε ότι ο καρπός της Acerola

έχει περιεκτικότητα σε βιταμίνη C έως 65 φορές μεγαλύτερη από ένα πορτοκάλι; Είναι ένας καρπός πλούσιο σε καροτενοειδή, βιοφλαβονοειδή,ιχνοστοιχείων όπως τανίνεςλουτεΐνη, λυκοπένιο κ.α. που παρέχουν σημαντική θρεπτική αξία και έχουν αντιοξειδωτική δράση. Το εκχύλισμα του καρπού χρησιμοποιείτε σε συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικών, καλ. Η ασερόλα είναι σημαντική για τη σύνθεση του κολλαγόνου, ένα δομικό συστατικό των οστών, του δέρματος και των αιμοφόρων αγγείων. Με αφορμή τα θρεπτικά του στοιχεία, θα φτιάξουμε ένα σέρουμ που είναι στην κυριολεξία βόμβα βιταμίνης C .Τα υλικά μας απλά και θρεπτικά για την επιδερμίδα μας!!!Ας δούμε την συνταγή:


Υλικά

15 γρ.   Απιονισμένο νερό ή ανθόνερο από πορτοκάλι

7,5 γρ.  Σκόνη Acerola : θα την βρείτε σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα

25 γρ.   Aloe vera gel

3 στ.   Αιθέριο έλαιο γκρεϊπφρουτ από φαρμακείο για καλλυντική χρήση.


Διαδικασία: σε ένα αποστειρωμένο σκεύος ζυγίζουμε το νερό και την ασερόλα και ανακατεύουμε με το μιξεράκι του καφέ μέχρι να διαλυθεί καλά η σκόνη. Έπειτα βάζουμε την αλόη και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας. Τέλος ρίχνουμε το αιθέριο έλαιο και αναδεύουμε πάλι. Αποθηκεύουμε σε σκουρόχρωμο μπουκαλάκι των 50ml με σταγονόμετρο ή μπουκαλάκι ειδικό για σέρουμ που θα βρείτε στο φαρμακείο. Διατηρείτε στο ψυγείο για 10 μέρες!

Χρήση: εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπο, το ντεκολτέ και τα χέρια κυρίως τις βραδινές ώρες και λάμψτε όσο ποτέ! Με λίγες μόνο εφαρμογές θα δείτε τα οφέλη στην επιδερμίδα σας!!! Μην ξεχνάτε ότι την σκόνη ασερόλα μπορούμε να την πιούμε  με νερό ή χυμό και να επωφεληθούμε διπλά!!!! Καλή επιτυχία!!!

Σημείωση: όσοι έχουν αλλεργία στα παραπάνω υλικά να μην γίνει χρήση τους!