Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Ρόφημα σοκολάτας με γλυκό κρασί και μπαχαρικά

 Το κρύο έχει πιάσει για τα καλά
 και σίγουρα όλοι θέλουμε ένα ζεστό ρόφημα!!!!Η δική μας επιλογή έχει την σοκολάτα, τα αγαπημένα μου, μπαχαρικά και τέλος την γλυκιά μας, μαυροδάφνη! Υλικά απλά και λίγο πολύ όλοι τα έχουμε! Σε περίπτωση που κάτι μας λείπει, σίγουρα θα το βρούμε στο κοντινό μας super market.Ας δούμε όμως τα υλικά της συνταγής μας.....

Υλικά
200ml γάλα φρέσκο
50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50ml μαυροδάφνη
1κγ. από μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, αστεροειδή γλυκάνισο, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, ροζ πιπέρι)

Διαδικασία παρασκευής: σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα σκεύος ή μπολ, μαζί με το μείγμα μπαχαρικών. Σε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι βάζουμε το γάλα, να πάρει μια βράση.
Αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την μαυροδάφνη. Προσθέτουμε το ζεστό μείγμα κρασιού - γάλακτος στο μείγμα σοκολάτας και μπαχαρικών και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα!!! Σερβίρουμε στην κούπα μας!!!Για όσους δεν θέλουν στην κούπα τους τα μπαχαρικά, τα αφαιρούμε μετά από λίγο που θα έχουν βγάλει όλα τα αρώματα τους! Σερβίρετε με κέικ ή μπισκοτάκια κανέλας και απολαύστε την στιγμή!!!!!

Tips: για όσους δεν θέλουν μαυροδάφνη, μπορούν να βάλουν Visanto Σαντορίνης ή ένα γλυκό κρασί!!!!
Βρέξτε λίγο το στόμιο του ποτηριού και βουτήξτε το σε τριμμένο μπισκότο ή βάλτε λίγο σαντιγί και πασπαλίστε με καβουρντισμένο αμύγδαλο!!!!



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου