Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Λεμονάτη κρέμα ποδιών!

Το καλοκαιράκι
ήρθε και βέβαια κανένας δεν θέλει να έχει σκασμένες φτέρνες,όπου αυτό μας δείχνει, ότι θέλουν άμεση και αποτελεσματική ενυδάτωση.Δεν έχουμε παρά να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα την καλύτερη μοσχομυρωδάτη και super ενυδατική κρεμούλα μας!Ας δούμε τα υλικά της συνταγής μας!!!                                                                        


                                                                     ΥΛΙΚΑ

- 6 κ.γ. λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο
- 1/4 φλ. βούτυρο του κακάο (φλυτζάνι του τσαγιού)
- 1  αμπούλα βιταμίνης Ε
- 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι

Τα υλικά μας μπορούμε να τα βρούμε στα φαρμακεία ή σε βιολογικά καταστήματα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: βάζουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο κακάο και το λάδι καρύδας ή το αμυγδαλέλαιο και τα ζεσταίνουμε  μέχρι να λιώσουν (προσοχή όχι να βράσουν).Μόλις λιώσει το βούτυρο κακάο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία αρκετά και τρυπάμε την αμπούλα της βιταμίνης με μια καρφίτσα που έχουμε περάσει πρώτα με οινόπνευμα και ρίχνουμε τη βιταμίνης Ε.Στη συνέχεια ρίχνουμε το αιθέριο έλαιο λεμόνι (το αιθέριο έλαιο το ρίχνουμε αφού έχει πέσει η θερμοκρασία του μείγματος). Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και αφήνουμε να κρυώσει,μέχρι να σταθεροποιηθεί και να αρχίσει να παίρνει μια κρεμώδης υφή. Το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό - αποστειρωμένο βαζάκι με μια σπάτουλα μιας χρήσης.Εφαρμόζουμε σε καθαρή επιδερμίδα με μια σπάτουλα ή με καθαρά χέρια.Αποθηκεύετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, κατά προτίμηση στο ψυγείο μια και όταν έρχεται σε επαφή με τη ζέστη του καλοκαιριού, έχει την τάση να λιώνει όπως όλα τα βούτυρα. Τέλεια μυρωδιά,
απλή κρεμούλα μεν,θαυματουργή δε!!! 

Σημείωση:μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αγκώνες,γόνατα και γενικά σε όποια σημεία δημιουργούνται σκασίματα και σκληρύνσεις!

ΠΡΟΣΟΧΗ:όσοι έχουν αλλεργία σε κάποιο απο τα συστατικά,να μην γίνει χρήση σε καμία περίπτωση.Προσέχετε το αιθέριο έλαιο να είναι για καλλυντική χρήση και όχι αυτά που είναι για χρήση καυστήρα.


Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Λοσιόν για την ακμή

Η ακμή 
είναι μια ασθένεια του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στην εφηβική ηλικία το 85% των περιπτώσεων είναι έφηβοι ενώ η ακμή πολλές φορές συνεχίζει να υπάρχει και στην ενηλικίωση. Οφείλεται κυρίως στην αντίδραση του οργανισμού σε μεγάλες ποσότητες ορμονών (τεστοστερόνη) ανδρογόνων,σε βακτήρια αλλά και σε κοινές αλλεργίες από διάφορα τρόφιμα.
Η ακμή είναι μία πολυπαραγοντική δερματική νόσος η οποία προσβάλλει την τριχο-σμηγματογόνο μονάδα και προκαλεί πολύμορφες βλάβες. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της υπερπαραγωγής σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες  που τελικά οδηγούν σε απόφραξη των πόρων.
Η καθαριότητα στην ακμή είναι το παν.  Διατηρείστε τα χέρια σας και τα μαλλιά σας πάντα καθαρά. Μαζέψτε τα μαλλιά σας έτσι, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με την πάσχουσα περιοχή όσο αφορά τις γυναίκες και όσοι άντρες έχουν μακρυά μαλλιά. Επίσης η καθημερινή αλλαγή πετσέτας και μαξιλαροθήκης είναι αναγκαία, ότι δηλ έρχεται σε επαφή με τα προβληματικά μέρη, για να αποφύγετε περαιτέρω μολύνσεις.
Καθαρίζετε απαλά το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ, χωρίς να τρίβεται το δέρμα, γιατί έτσι ενεργοποιούνται περισσότερο οι σμηματογόνοι αδένες, με αποτέλεσμα περισσότερο σμήγμα. 
Δεν πειράζετε (σκάτε) τα σπυράκια, για να μη μολύνετε την διπλανή περιοχή.
Η ακμή απαιτεί έγκαιρη αντιμετώπιση προκειμένου να μην υποτροπιάσει και να μην αφήσει ουλές. Επιπλέον, αν δεν γίνει θεραπεία ή δεν επιλεγεί η σωστή θεραπεία, η ακμή μπορεί να επιμένει για πολλά χρόνια.Ας δούμε όμως μια απλή αλλά αρκετά καλή λοσιόν οπου θα ενυδατώσει και θα ανακουφίση την επιδερμίδα μας!!!!

                                                                       ΥΛΙΚΑ

20 ml χυμό aloe vera
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο από Tea tree
4 σταγόνες βιταμίνη Α
4 σταγόνες βιταμίνη Ε 
Όλα τα υλικά μας,τα βρίσκουμε εύκολα στα φαρμακεία!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Τοποθετείστε το χυμό aloe vera σε ένα σκουρόχρωμο, αποστειρωμένο μπουκαλάκι με ντισπένσερ (σπρέϊ) και προσθέστε τα αιθέρια έλαια και τέλος τις βιταμίνες.Μπορείτε να την εφαρμόζεται 2 φορές την ημέρα σε καθαρή επιδερμίδα, αφού πρώτα ανακινήσετε το μπουκάλι καλά
Συμβουλή : όταν σκουπίζεται το πρόσωπο σας,απλά ταμπονάρετε προσεκτικά ώστε να μην τραυματίζεται - ερεθίζεται τα σπυράκια.Και βέβαια ποτέ δεν βάζουμε βρώμικα χεράκια στο πρόσωπο!Ωστόσο αν το πρόβλημα είναι έντονο επισκεφθείτε άμεσα ένα δερματολόγο!!!!
Τέλος για όσες έχετε ακμή, ποτέ δεν χρησιμοποιούμε τα ίδια αξεσουάρ με τις φίλες μας, για το  μακιγιάζ (πινέλα,σφουγγαράκια,κ.α.λ)


Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Λάδι καλέντουλας

Αγαπημένοι φίλοι
το λάδι της καλέντουλας βοηθά ιδιαίτερα στη θεραπεία ήπιων δερματικών ερεθισμών που οφείλονται στον κρύο αέρα και στις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας.
Τα άνθη της καλέντουλας έχουν θεωρηθεί ευεργετικά για τη μείωση των φλεγμονών, τη γρήγορη αποθεραπεία πληγών και τις αντισηπτικές τους δυνατότητες. Έχουν χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσουν ποικίλες δερματικές ασθένειες και είναι αποτελεσματικά ενάντια στα δερματικά έλκη. Όταν λαμβάνονται εσωτερικά ως τσάι, μπορούν να αντιμετωπίσουν έλκη του στομάχου φλογώσεις - φλεγμονές.Η καλέντουλα αποτελεί ένα απο τα καλύτερα βότανα για την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων όπως ακμή, εκζέματα, ερεθισμοί.Το λάδι αυτό είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, καθώς και για ξηρές ή ευαίσθητες επιδερμίδες.
Mπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα και θεωρείται ιδανικό λάδι για όλα τα μασάζ καθώς αποτελεί άριστο φορέα που επιδέχεται την προσθήκη αιθέριων ελαίων.Κατάλληλο και για τις μανούλες που τα μωράκια τους,έχουν πρόβλημα με τα ερεθισμένα ποπουδάκια τους.Ας δούμε όμως πως μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας!


                                                                    ΥΛΙΚΑ
1 κούπα τσαγιού άνθη καλέντουλας αποξηραμένα ( τα βρίσκουμε σε καταστήματα με βότανα και μπαχαρικά)
Αμυγδαλέλαιο ή ηλιέλαιο ή jojoba όσο πάρει (το βρίσκουμε σε φαρμακεία ή σε καταστήματα με βιολογικά προίόντα )
1 Βάζο  (σχετικά μεγάλο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: αρχικά πρέπει να αποστηρώσουμε το βάζο μας,βάζοντάς το σε βραστό νερό για 10΄ λεπτά.Αφού βράσει το βγάζουμε απο το νερό προσεκτικά για να μην καούμε και το στεγνώνουμε στο φούρνο.Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το περνάμε με λίγο καθαρό οινόπνευμα,σκουπίζοντας το καλά.Αφού αποστειρώσαμε το βάζο μας βάζουμε την καλέντουλα στο βάζο και προσθέτουμε το λάδι μέχρι να γεμίσει το βάζο μας!Βάζουμε ετικέτα με την ημερομηνία.Το αφήνουμε για ένα μήνα στο βάζο και περίπου κάθε 2 με 3 ημέρες ανακινούμε ελαφρά το βάζο μας.Μόλις συμπληρώσουμε το μήνα, σουρώνουμε το λάδι με ένα τούλι ή ένα φίλτρο καφέ σε ένα καθαρό αποστειρωμένο σκουρόχρωμο βάζο ή μπουκάλι,αναγράφουμε την ημερομηνία και το αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.Το λάδι μας θα έχει ένα ελαφρώς πορτοκαλοκίτρινο χρώμα το οποίο είναι τελείως φυσιολογικό.Διατηρείται για 8 - 12 μήνες στις κατάλληλες συνθήκες!!!!Το λάδι μας είναι έτοιμο για χρήση!!!

Σε παλαιότερη ανάρτηση θα βρείτε και άλλη συνταγή με βασικό συστατικό την καλέντουλα!!!!






Φυσικό εντομοαποθητικό

 Αγαπημένοι φίλοι
ο καιρός έχει αρχίζει ήδη να ζεσταίνει και για πολλούς ξεκινάει για άλλο ένα καλοκαίρι ,
ο" Γολγοθάς" των κουνουπιών. 
Ξεκινάει η βραδινή και μεταμεσονύχτια μάχη με τους “αόρατους” αλλά υπαρκτούς μικρούς εισβολείς που λατρεύουν να πίνουν το αίμα μας όταν κοιμόμαστε και όχι μόνο.
Τα κουνούπια ερεθίζονται και προσελκύονται από την κίνηση, από τη σωματική θερμότητα, από την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται με την αναπνοή.
Η δραστηριότητα τους έχει να κάνει με τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα. Έτσι τις πρώτες πρωινές, τις πρώτες νυχτερινές ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα περισσότερα είδη είναι πιο ενεργητικά και τσιμπούν, αλλά υπάρχουν και είδη που τσιμπούν και όλο το εικοσιτετράωρο.
Τα κουνούπια αποτελούν πολλές φορές βάσανο στη διαμονή και εγκατάσταση του ανθρώπου σε αρκετά μέρη της γης.
Έτσι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί διάφορα μέσα προφύλαξης,όπως κουνουπιέρες,απωθητικά υγρά, κρέμες αλλά και μέσα εξόντωσης, με διάφορα εντομοκτόνα κ.α.λ Εμείς θα δούμε ένα φυσικό εντομοαποθητικό που θα μας βγάλει απο τη δύσκολη κατάσταση μια και είναι εύκολο να το έχουμε στην τσάντα μας και να το εφαρμόζουμε αναπάσα στιγμή.Ας δούμε τα υλικά μας!!!
 
 
                                                                    Υλικά
  • 2 κ.σ. οινόπνευμα των 95 βαθμών ή βότκα
  • 90 γρ. αποσταγμένο νερό
  • 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ( το βρίσκουμε στο φαρμακείο )
  • 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας ( το βρίσκουμε στο φαρμακείο )
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε σε ένα μπουκάλι με σπρέι των 100 ml (ή των 50 ml αν κάνετε την μισή δόση) το οινόπνευμα προσθέτοντας μετά τα αιθέρια έλαια και τέλος το νερό. Κλείστε το μπουκάλι και ανακινείστε καλά.Το εντομοαποθητικό μας είναι έτοιμο.Ανακινήστε καλά πριν απο κάθε χρήση και εφαρμόστε!
 
Συμβουλή: μπορείτε ακόμα να βάλετε και αιθέριο έλαιο δυόσμου ή βασιλικού.Αφαιρέστε περίπου 10 σταγόνες απο τα αιθέρια έλαια της αρχικής συνταγής και προσθέστε το έλαιο που επιθυμείτε στις ανάλογες σταγόνες.Συνολικά στα 100 ml οι σταγόνες των αιθέριων ελαίων να μην ξεπερνούν τις 60. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: τα αιθέρια έλαια πρέπει να είναι για καλλυντική χρήση τα οποία τα βρίσκουμε στα φαρμακεία ή σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και όχι σε οποιοδήποτε κατάστημα τα οποία τα περισσότερα είναι για χρήση καυστήρα.ΠΡΟΣΟΧΗ:να αποφεύγεται η χρήση και σε όσους έχουν αλλεργία σε ανωτέρο αιθέρια έλαια.