Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΜΑΣΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΡΓΙΛΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑΣ

Ας φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα μια μάσκα για το προσωπάκι μας!!!!



 

Υλικά:
1κ.σ άργιλο (πράσινο ή λευκό)       (τον αγοράζουμε από φαρμακείο ή από μαγαζί με βιολογικά)
1κ.γ.κρέμα γάλακτος                      ( εάν δεν έχουμε κρέμα γάλακτος βάζουμε γάλα πλήρες)
1κ.γ αμυγδαλέλαιο                         ( εάν δεν έχουμε βάζουμε ελαιόλαδο)

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά μαζί,μέχρι να γίνει ένα παχύ μείγμα.Εάν χρειαστεί  προσθέτετε λίγο λάδι ή κρέμα γάλακτος σε περίπτωση που χρειάζεται να αραιώσετε λίγο το μείγμα.Σε περίπτωση πάλι που θέλετε να πήξε τε λίγο το μείγμα, προσθέστε λίγο άργιλο.


Τρόπος χρήσης:
Εφαρμόζουμε σε καθαρό πρόσωπο και γύρω απο τα μάτια (βλέπε φωτο) και αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει δηλ, να αρχίσει να τραβάει.Έπειτα ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό και ενυδατώνουμε με την κρέμα μας.

Ιδιότητες:

 Η άργιλος είναι ένα πολύτιμο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα στο οποίο τα ζώα και οι ιθαγενείς σε πολλές χώρες, καταφεύγανε από ένστικτο, όταν είχαν κάποιο πρόβλημα,. Έχει αιμοστατική, αντισηπτική δράση και καταπραϋντικές ιδιότητες , όπως και την ικανότητα να βοηθάει σημαντικά στην ανάπλαση των κυττάρων, βοηθώντας στην επούλωση των πληγών και στην μη εμφάνιση ουλών. Είναι πλούσια σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδη δράση.Η πράσινη άργιλος είναι η πιο δημοφιλής μορφή αργίλου που χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία.Άλλοι τύποι αργίλου είναι η κόκκινηροζκίτρινη και η λευκή (αλλιώς και ως καολίνη).

Η κρέμα γάλακτος όπως και το γάλα έχουν μαλακτικές ιδιότητες και το λάδι μας κυρίως το ελαιόλαδο έχει βιταμίνες (Α,Ε) και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Καλή επιτυχία!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου