Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Συνταγή για αρωματοθεραπευτικό μασάζ!!!!

Η αρωματοθεραπεία μέσω του μασάζ είναι μια πανάρχαια τέχνη, με ιστορία 6.000 ετών, η οποία χρησιμοποιεί τα αιθέρια έλαια για τη θεραπεία σώματος και πνεύματος.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων μέσω ενός μασάζ ήπιας πίεσης, ευεργετούν όλο το κορμί, προκαλώντας ένα αίσθημα γαλήνης και ευεξίας.Τα αιθέρια έλαια έχουν την ιδιότητα να βοηθούν σε ψυχικό αλλά και σε νοητικό επίπεδο, φέρνοντας την ισορροπία, καθώς απορροφούνται από τους πόρους του δέρματος και η μυρωδιά τους, επιδρά ευεργετικά στον εγκέφαλο. Τα αιθέρια έλαια διαλύονται πάντα σε έλαια βάσης όπως είναι το αμυγδαλέλαιο το βερικοκέλαιο, το,jojoba,καλ .Τα έλαια βάσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μόνα τους καθώς, το κάθε ένα, έχει τις δικές του μοναδικές ιδιότητες. Είναι κατάλληλα για θεραπείες ενυδάτωσης και τόνωσης για τα μαλλιά,το πρόσωπο και το σώμα. Ας δούμε όμως κάποιους συνδυασμούς, που μπορούμε να φτιάξουμε και να απολαύσουμε τα οφέλη του μασάζ μαζί με τα ευεργετικά οφέλη της αρωματοθεραπείας!!!

1. Για μασάζ πριν το ύπνο

Υλικά
20 ml Λάδι βάσης της επιλογής σας
3 στ. αιθέριο έλαιο σανταλόξυλου
2 στ. χαμομηλιού

Εκτέλεση: σε ένα απστειρωμένο σκουρόχρωμο μπουκάλι φαρμακείου, βάζουμε το έλαιο βάσης μαζί με τα αιθέρια έλαια και ανακινούμε απαλά.Το αφήνουμε να σταθεί για μια μέρα και είναι έτοιμο προς χρήση. Φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. 

2. Διεγερτικό μασάζ σώματος

Υλικά
20 ml έλαιο βάσης της επιλογής σας
1 στ. αιθέριο έλαιο Μέντας
1 στ. αιθέριο έλαιο Μύρου
2 στ. αιθέριο έλαιο Λεβάντας

Εκτέλεση: ακριβώς η ίδια με την προηγούμενη.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! τα αιθέρια έλαια και τα έλαια βάσης, θα τα βρείτε σε φαρμακεία ή σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και θα πρέπει να προορίζονται για καλλυντική χρήση και μόνο. Τα αιθέρια και αρωματικά έλαια που προορίζονται για χρήση σε καυστήρα δεν ενδείκνυται!!! 
Όσοι έχουν αλλεργία στα ως άνω υλικά, να μην γίνεται η χρήση τους!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου