Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Peeling προσώπου εμπνευσμένο από την θεά Δήμητρα

Η Θεά Δήμητρα που είναι η θεά της γεωργίας, των καρπών της γης και των σιτηρών, μας προσέφερε απλόχερα υπέροχες πρώτες ύλες, που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για την φροντίδα της επιδερμίδας μας. Ένας από τους πολύτιμους καρπούς της γης είναι και η βρώμη που διαθέτει θεραπευτικές ιδιότητες. Τα παλιά χρόνια την χρησιμοποιούσαν σαν φάρμακο για την ίαση των πληγών,την ενυδάτωση και την απαλότητα, της επιδερμίδας και των μαλλιών. Οι καθαριστικές ιδιότητες που έχει, είναι ο ιδανικός παράγοντας για ώριμα,ξηρά και όχι μόνο δέρματα. Σήμερα θα δούμε ένα υπέροχο peeling προσώπου, που μόνο οφέλη θα μας προσφέρει!!!

ΥΛΙΚΑ
2 κσ. βρώμη
2 κσ. αλεύρι καλαμποκιού
2 κσ. ρυζάλευρο
2 κσ. μαγειρική σόδα
1 κσ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κγ. μέλι
1 κγ. κόκκους μαστίχας που τους έχετε χτυπήσει στο γουδί σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
 3 κσ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση: σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε ελαφρά την κρέμα,το λάδι και το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά σε ένα καθαρό μπολάκι και ρίχνουμε λίγο λίγο το υγρό στοιχείο μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα. Μόλις δούμε ότι πήζει δεν ρίχνουμε άλλο υγρό αν περισσεύει. Βρέχουμε το πρόσωπο και τον λαιμό .Παίρνουμε λίγη ποσότητα και τρίβουμε,
απαλά και κυκλικά πρόσωπο και λαιμό. Μόλις απορροφηθεί αφήνουμε να στεγνώσει για δέκα λεπτά και έπειτα ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό. Εφαρμόζουμε την ενυδατική μας ,αν χρειαστεί!!!!
Καλή επιτυχία!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου