Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Αντιμετώπιση επιχείλιου έρπη!!!

Ο έρπης στα χείλη,προκαλείται από τον ιό απλού έρπητα τύπου 1(HSV 1).
Είναι μια πολύ συχνή μόλυνση που επηρεάζει μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Οι περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται με τον ιό πριν από την ηλικία των 20 ετών. Είναι δυνατό η αρχική μόλυνση να μην προκαλεί συμπτώματα ή να περνά απαρατήρητη. Ωστόσο ο ιός δεν φεύγει και παραμένει στους νευρικούς ιστούς του προσώπου.Ο ιός του έρπητα είναι πολύ μεταδοτικός. Κάποιος μπορεί να μολυνθεί από ένα άλλο άτομο που έχει ενεργό μόλυνση. Το σάλιο και η επαφή με φυσαλίδα του εξανθήματος, είναι συνήθεις τρόποι μετάδοσης του ιού.
Σε μερικές περιπτώσεις, ο ιός μεταδίδεται από ανθρώπους που τον έχουν, έστω και εάν δεν παρουσιάζουν σημεία ή συμπτώματα. Αυτό οφείλεται στο ότι ο ιός του έρπητα, παραμένει στα κύτταρα του δέρματος των χειλιών σε άτομα που υπέστησαν μια πρώτη λοίμωξη.Ας δούμε όμως πως μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε άμεσα με φυσικό τρόπο.
                                                                    ΥΛΙΚΑ
1 κ.σ Βαλσαμόλαδο ή Αμυγδαλέλαιο
1 κ.γ κερί μέλισσας
1 αμπούλα βιταμίνης Ε
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο Λεβάντας
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο Τea Τree
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο Μέντα
Εκτέλεση: βάζουμε σε bain marie το λάδι και το κερί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το κερί!Προσέχουμε να μην ανεβάσουμε πολύ την θερμοκρασία του λαδιού,ώστε να μην χάσουμε τις ιδιότητες του.Μόλις αρχίζει να κρυώνει λίγο ρίχνουμε την βιταμίνη Ε,τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε καλά!!!Αποθηκεύουμε σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι ή σε μια παλιά θήκη από ένα liposan αφού το έχουμε περάσει πρώτα με οινόπνευμα!!!!
Εφαρμογή: με καθαρά χέρια βάζουμε μια μικρή ποσότητα επάνω στον έρπη και το αλείφουμε ελαφρώς!!Εφαρμόζουμε 4 - 5 φορές την ημέρα μέχρι να αρχίσει να υποχωρεί!!!

Προσοχή!!!!να μην γίνει χρήση σε όσους έχουν αλλεργία στα ως άνω υλικά και όσες κοπέλες είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης!!!Τα αιθέρια έλαια να είναι για καλλυντική χρήση και όχι για καυστήρα!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου