Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Λάδι για τις ουλές απο την ακμή

Οι ουλές απο την ακμή
προκαλούνται από την αύξηση ή την απώλεια δερματικού ιστού.Η ακμή είναι μια φλεγμονώδης πάθηση των σμηγματογόνων αδένων του δέρματος και όταν αφεθεί να εξελιχθεί χωρίς δραστική αντιμετώπιση, η τοπικά καταστρεπτική της διαδικασία εμποδίζει την ομαλή επούλωση της συγκεκριμένης περιοχής. Αυτό οφείλεται στο ότι βασικός κορμός της επουλωτικής διαδικασίας στο δέρμα είναι ο τριχοσμηγματογόνος θύλακας, ο οποίος υπό το καθεστώς της φλεγμονής δεν μπορεί να εκτελέσει το ρόλο του.
Μετά τη φλεγμονή η επουλωτική διαδικασία είναι, είτε ανεπαρκής, είτε υπερβολική και καταλήγει στην αύξηση ή την απώλεια δερματικού ιστού.Χρειάζεται καλή καθαριότητα και ενυδάτωση!!!Για να βοηθήσουμε την επιδερμίδα μας,θα φτιάξουμε ένα λαδάκι σε συνδιασμό με δύο αιθέρια έλαια που συμβάλουν στην επούλωση των ουλών!!!


                                                                      ΥΛΙΚΑ
5 ml λάδι καλέντουλας (ένα κουταλάκι του γλυκού)
2 σταγόνες νερολί
1 σταγόνα λεβάντα

Τα αιθέρια έλαια τα βρίσκουμε σε φαρμακείο και σε μαγαζιά με βιολογικά!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: βάζουμε σε ένα σκουρόχρωμο μπουκαλάκι των 10 ml απο το φαρμακείο τα υλικά μας και ανακινούμε απαλά.

ΧΡΗΣΗ: δύο φορές την ημέρα, με μια μπατονέτα, βάζουμε επάνω στις προβληματικές περιοχές και το αφήνουμε να απορροφηθεί.
 
Ιδιότητες:
Το λάδι της καλεντούλας είναι πολύ καλό για τα προβλήματα της νεανικής επιδερμίδας. Λόγω των φλαβονοειδών και σαπωνίνων που περιέχει, θεωρείται ότι έχει στυπτική, αντιφλεγμονώδη, τονωτική και δροσιστική δράση, για αυτό και χρησιμοποιείται σε ήπιους δερματικούς ερεθισμούς, ήπια εγκαύματα και κοκκινίλες.Έχει έντονη αντισηπτική δράση σε περιπτώσεις ακμής με έξαψη που δεν προέρχονται από ορμονικά προβλήματα και σε μολυσματικές πληγές.

 Το αιθέριο έλαιο νερολί συμβάλει στην καλή ενυδάτωση  του δέρματος και στη βελτίωση της ελαστικότητας. Η ενυδάτωση του δέρματος είναι πολύ σημαντική.Αυξάνει τα κύτταρα του δέρματος με την έννοια ότι τα ανανεώνει κι έτσι η επιδερμίδα φαίνεται φωτεινότερη ισορροπημένη και φρέσκια.

 Τ ο αιθέριο έλαιο λεβάντα έχει αντισηπτικές,επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες.Θεωρείται από τους επιστήμονες, ένα από τα 20 σημαντικότερα θεραπευτικά βότανα.

Προσοχή!!!όσοι έχουν αλλεργία στα ανωτέρο υλικά να μην γίνει η χρήση τους!!!Τα αιθέρια έλαια να είναι για καλλυντική χρήση και όχι για καυστήρα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου