Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ενυδατική λοσιόν προσώπου με λάδι απο αβοκάντο

Η λοσιόν μας
σήμερα έχει διφασικό χαρακτήρα δηλαδή αποτελείτε από δύο φάσεις,το νερό και το λάδι!!!!Άρα λείπει ο γαλακτωματοποιητής ο οποίος βοηθάει αυτά τα δύο υλικά μας, να ενωθούν και να γίνει η λοσιόν μας.Αυτό όμως δεν μας στερεί τίποτα από την κλασσική λοσιόν!Εξίσου μας βοηθάει να καθαρίσουμε το πρόσωπο μας απαλά,αλλά και να το ενυδατώσουμε παράλληλα!!Ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα και χαρίζει βελούδινη υφή στο πρόσωπο καθώς μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και για τα μάτια.Όταν φτιάξουμε την λοσιόν μας, θα δείτε ότι το λάδι διαχωρίζεται από το νερό και εκεί ξεχωρίζουμε τις δύο φάσεις.Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να ανακινήσουμε το μπουκάλι μας, για να ενωθούν οι δύο φάσεις, όταν είναι να χρησιμοποιήσουμε τη λοσιόν μας!Ας δούμε όμως τι υλικά θα χρειαστούμε!!!


                                                                        ΥΛΙΚΑ
35 ml  ροδόνερο
15 ml λάδι αβοκάντο
1 κάψουλα βιταμίνης Ε
1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά μουσκέψτε τη βιταμίνη σε χλιαρό νερό για 1-2 λεπτά για να την αδειάσετε εύκολα.Ζεσταίνετε ελαφρώς το λάδι σε μπεν μαρί (bain-marie) και το ροδόνερο σε σημείο να μπορείτε να βάλετε το μικρό σας δαχτυλάκι,χωρίς να καιγόσαστε.Αφού ζεσταθεί αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε την βιταμίνη στο λάδι, ανακατεύοντας καλά και έπειτα το νερό, μέχρι να ενσωματωθεί η βιταμίνη μας.Ρίξτε σε ένα σκούρο αποστειρωμένο μπουκάλι των 50 ml  όλα τα υλικά, κλείστε το μπουκάλι αφού έχει πέσει η θερμοκρασία και ανακινήστε καλά.
Διατηρείται για 1-2 μήνες περίπου,σε φυσιολογικές συνθήκες.

Χρήση:
Ανακινήστε καλά το μπουκάλι πριν την χρήση ώστε να το λάδι να ενωθεί με το νερό.
Βρέξτε με τη λοσιόν ένα βαμβάκι και εφαρμόστε σε καθαρή επιδερμίδα.Δηλαδή μάτια - πρόσωπο - λαιμό - ντεκολτέ.

Προσοχή:να μη γίνετε χρήση των ανωτέρω υλικών σε περίπτωση αλλεργίας,καθώς και τα αιθέρια έλαια να είναι για καλλυντική χρήση και όχι για καυστήρα!!!

                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου