Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Γιαούρτι ένα ισχυρό όπλο για την ομορφιά!!!

Αγαπημένοι φίλοι μου
σήμερα θα μιλήσουμε για το γιαούρτι,ένα απλό υλικό που όλοι έχουμε στο ψυγείο μας!!!!
Το γιαούρτι είναι από τα πιο πολύτιμα προϊόντα που μας χάρισε η φύση και τώρα πια μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όχι μόνο στην κουζίνα αλλά και στο νεσεσέρ των καλλυντικών! Θρεπτικό για τον οργανισμό αλλά και για την επιδερμίδα, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για την περιποίηση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών σου, αρκεί να διαβάσεις παρακάτω και να φτιάξεις με τα χεράκια σου τέλεια καλλυντικά με τη δύναμη του γιαουρτιού!
Περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, ασβεστίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, βιταμινών  Α, Β2 και Β12.Ας πάμε να δούμε γρήγορα τις συνταγές και τα υλικά μας:


Αν νιώθετε το δέρμα σας να σας «τραβάει», το γιαούρτι, σε συνδυασμό με το μέλι, θα απαλύνει την επιδερμίδα σας και θα δράσει καταπραϋ­ντικά και μαλακτικά. Ανακατέψτε:
1 κουταλιά γιαούρτι
› 1 κουταλιά μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Απλώστε το μείγμα σε νωπή και καθαρή επιδερμίδα και αφήστε το για 10 λεπτά πριν το ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.



Αν το δέρμα σας είναι ευάλωτο, ερεθίζεται και κοκκινίζει εύκολα, η μάσκα που ακολουθεί ταιριάζει στην περίπτωσή σας. Ανακατέψτε:
› 1 τριμμένο καρότο
› 1 φλιτζάνι γιαούρτι
› 1 κουταλιά ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε το 10-15 λεπτά. Ξεβγάλτε καλά.



Αν νιώθετε το δέρμα σας κουρασμένο και ψάχνετε για μια άμεση αίσθηση φρεσκάδας και ευεξίας, ανακατέψτε:
› 1 κουταλιά γιαούρτι
› 1/4 από το χυμό ενός πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Απλώστε το μείγμα σε καθαρή επιδερμίδα και αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά. Ξεβγάλτε καλά. Το γιαούρτι θα θρέψει την επιδερμίδα σας, ενώ το πορτοκάλι, χάρη στη βιταμίνη C, θα την τονώσει.



Οι νιφάδες βρώμης, λόγω των πολυσακχαριτών και της βιταμίνης Ε που περιέχουν, βοηθούν το δέρμα να δια­τηρηθεί υγιές και νεανικό, ενώ το γιαούρτι -που δρα αντιβακτηριδιακά- εμποδίζει την επιμόλυνση των ανοιχτών πόρων. Θα χρειαστείτε:
› 1 κουταλιά ελαιόλαδο
› 2 κουταλιές κουάκερ
› 4 κουταλιές γιαούρτι
› 1 κουταλιά λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αναμείξτε καλά όλα τα υλικά μαζί, αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά και ξεβγάλετε καλά.



Αυτό το μαλακό scrub θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, επαναφέροντας τη φωτεινότητα στο δέρμα. Χρησιμοποιήστε το μία φορά την εβδομάδα. Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε:
› 1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι
› 1/4 του φλιτζανιού καρύδια αλεσμένα σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αναμείξτε καλά τα υλικά, απλώστε το μείγμα σε υγρό πρόσωπο, κάντε ελαφρύ μασάζ και ξεβγάλτε καλά.



Το ακτινίδιο, πλούσιο σε βιταμίνη C, έχει καθαριστικές ιδιότητες. Θα χρεια­στείτε:
› 1 ακτινίδιο
› 2 κουταλιές γιαούρτι
› 1 κουταλιά χυμό πορτοκαλιού

› 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο
› 1 κουταλιά μέλι
› 1 κουταλάκι του γλυκού αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη

› 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πολτοποιήστε στο μίξερ το ακτινίδιο, προσθέστε το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού, το αμυγδαλέλαιο, το μέλι και τα αμύγδαλα και συνεχίστε να δουλεύετε το μείγμα μέχρι να μετατραπεί σε παχιά κρέμα. Τέλος, προσθέστε το αιθέριο έλαιο. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ, κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Ξεβγάλτε καλά με χλιαρό νερό.



Πλούσια σε πρωτεΐνες, το γιαούρτι και το αυγό βοηθούν τα μαλλιά να διατηρηθούν υγιή και λαμπερά. Χτυπήστε το ασπράδι ενός αυγού μέχρι να γίνει αφρός (μαρέγκα που λέμε) και προσθέστε 5 κουταλιές γιαούρτι. Απλώστε το μείγμα στα ­μαλλιά και αφήστε το για 15 λεπτά. Ξεβγάλτε καλά πρώτα με κρύο νερό και μετά λουστείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου