Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Δυνατές και μακριές βλεφαρίδες

Αγαπημένοι
φίλοι μου,σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να διατηρήσουμε τις βλεφαρίδες μας,δυνατές και μακριές.Το απλό - κοινό μυστικό είναι ένα: το καστορέλαιο ή ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο.Είναι είδος φυτικού ελαίου που παράγεται από το τροπικό φυτό Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus communis) της οικογένειας των Ευφορβιδών (Euphorbiacae).(και όχι απο τον κακομοίρη τον φίλο μας, τον κάστορα). 
 
Το καστορέλαιο σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έλαια που παράγονται παγκοσμίως. Χρησιμοποιείται εδώ και 6000 χρόνια και σε κείμενα του Ηροδότου αναφέρεται πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι φρόντιζαν την εξωτερική τους εμφάνιση με καστορέλαιο. Αυτό εξηγεί και το ότι οι πρώτοι καρποί του φυτού βρέθηκαν σε αιγυπτιακούς τάφους.Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε θεωρείται δραστικό στοιχείο για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος. Επιπλέον εφαρμόζεται στη θεραπεία των λειχήνων, των αποστημάτων, των μωλωπισμών, της ξηροδερμίας, της δερματίτιδας, των ηλιακών εγκαυμάτων, των ανοιχτών ελκών και άλλων δερματικών νόσων. Άλλες χρήσεις του,περιλαμβάνουν την παρασκευή τονωτικών της τριχοφυΐας, καλλυντικών.
Ας δούμε όμως τι θα χρειαστούμε:

 Θα χρειαστείτε μια μπατονέτα για να απλώσετε ομοιόμορφα το παχύρευστο λαδάκι στις βλεφαρίδες σας ή 2 βαμβάκια του ντεμακιγιάζ.


3 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο – τρέφει και αναδομεί

1/2 κ.γ βότανο ταραξάκο – τρέφει και αναδομεί

1/2 μαύρο τσάι – κάνει τις βλεφαρίδες πιο σκούρες και γυαλιστερές

(το καστορέλαιο το βρίσκουμε στα φαρμακεία και είναι αρκετά οικονομικό και τα βότανα σε μαγαζιά με βιολογικά ή με μπαχαρικά επίσης σε οικονομική τιμή)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  Ζεσταίνετε το καστορέλαιο σε μπεν μαρί, μαζί με λίγα άνθη ή φύλλα από το φυτό ταραξάκο και λίγο μαύρο τσάι για λίγα λεπτά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι. Εμποτίζετε 2 στρογγυλά βαμβάκια ντεμακιγιάζ και τα βάζετε σαν μάσκα στις βλεφαρίδες σας για 20 λεπτά ή βουτάτε την μπατονέτα στο λαδάκι και περνάτε τις βλεφαρίδες σας. Ξεπλένετε καλά τις βλεφαρίδες σας με χλιαρό νερό, για να μην μείνουν υπολείμματα λαδιού. Πραγματικά θα δείτε μεγάλη διαφορά!!!
Χρησιμοποιήστε το κάθε βράδυ σαν θεραπεία, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει πολύ καλά το μακιγιάζ σας. Θα δείτε μέσα σε δύο εβδομάδες οι βλεφαρίδες σας να δυναμώνουν καθώς θα αρχίσουν και να μακραίνουν (ίσως πυκνώσουν κιόλας με τον καιρό).
Tips: Χρησιμοποιήστε σκέτο καστορέλαιο και σαν ντεμακιγιάζ ματιών.
Προσοχή: όσοι έχουν κάποια αλλεργία στα παραπάνω υλικά να μην γίνει καμία χρήση τους.

              
                                     
                                                                  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου