Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Η απόλυτη μάσκα προσώπου

Γειά σας
για άλλη μια φορά!Σήμερα θα δούμε μια μάσκα η οποία μας χαρίζει ενυδάτωση,τόνωση 
της επιδερμίδας,αντισυπτική,αντιγυραντική και αντιφλογιστική ιδιότητα.Μας χαρίζει χαλάρωση,ηρεμία και ευεξία λόγω των αιθέριων ελαίων που περιέχει.Εύκολη όπως όλες οι συνταγές μας και όπως πάντα φτιαγμένη απο τα ίδια τα χεράκια μας.Ας δούμε όμως τι υλικά θα χρειαστούμε:

                                                                         ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κ.σ πράσινη άργιλο (την αγοράζουμε απο το φαρμακείο ή απο μαγαζί με βιολογικά προϊόντα)
1 1/2 κ.σ ροδόνερο ή ανθόνερο (το βρίσκουμε στα super market ή σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα)
1 κ.σ αμυγδαλελαιο (το βρίσκουμε στο φαρμακείο ή σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα)
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βενζόης
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμί
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
Τα αιθέρια έλαια τα βρίσκουμε σε φαρμακεία ή σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα. 
Προσοχή τα αιθέρια έλαια  πρέπει να είναι για καλλυντική χρήση και όχι για καυστήρα.
Προσοχή!!!να αποφεύγετε η χρήση στα ως άνω υλικά σε όσους έχουν αλλεργία!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: σε ένα γυάλινο μπωλάκι που έχουμε καθαρίσει καλά και αποστηρώσει με οινόπνευμα βάζουμε την άργιλο με το ροδόνερο ή το ανθόνερο,το αμυγδαλέλαιο και αναδεύουμε μέχρι να γίνει μια σχετικά λεπτόρευστη μάσκα.Αν χρειαστεί να βάλετε λίγο άργιλο ή ροδόνερο παραπάνω για να πετύχετε την υφή που εσείς επιθυμείτε μπορείτε να το κάνετε.Εγώ είμαι υπέρ η μάσκα να έχει τέτοια υφή ώστε να μπορεί να απλώνεται εύκολα.Στη συνέχεια προσθέτετε τα αιθέρια έλαια και αναδεύετε καλά.Η μυρωδιά είναι απίστευτη!!!

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: με ένα φαρδύ πινέλο τοποθετούμε την μάσκα σε καθαρό πρόσωπο εκτός της περιοχής των ματιών.Χαλαρώνουμε και παραμένουμε για 20 λεπτά!!Έπειτα ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.Τέλος εφαρμόστε την ενυδατική σας!!!!Όπως θα δείτε ίσως να μην στεγνώσει απόλυτα η μάσκα μας, λόγω του αμυγδαλέλαιου,αλλα αυτό δεν  μας στερεί τίποτα απο τα όσα πρέπει να μας προσφέρει η μάσκα μας.
Βέβαια με την αγορά τον παραπάνω προϊόντων θα δείτε οτι μπορείτε να κάνεται αρκετές μάσκες και έτσι θα κάνετε απόσβεση των χρημάτων σας,με εντυπωσιακά αποτελέσματα!!!!

                                                              ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!




Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Το απόλυτο Serum για το κρύο

Αγαπημένοι
φίλοι μου,λόγω του οτι διανύουμε κρύες μέρες και το πρόσωπο μας έρχεται σε επαφή με το κρύο,τον αέρα και την βροχή όπως και τα χέρια μας,σίγουρα ολοι λίγο πολύ αισθανόμαστε το δέρμα να μας τραβάει ή ακόμα και να σκάει.Το σημαντικό για να αντιμετωπίσουμε το σκάσιμο είναι η καλή ενυδάτωση,τόσο η εσωτερική (πίνοντας νερό) όσο και η εξωτερική.Έτσι σκέφτηκα να κάνουμε ένα serum προσώπου,εύκολα και γρήγορα το οποίο όλοι θα μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα.Ας δούμε όμως τι θα χρειαστούμε:

                                                                             ΥΛΙΚΑ

10 ml Aloe vera gel
10 ml Ροδόνερο

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ:

3 σταγόνες   ΛΕΒΑΝΤΑ ( αναπλαστική),
1 σταγόνα     ΧΑΜΟΜΗΛΙ μπλε  ( το Γερμανικό)
4 – 5 σταγόνες   ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ (μαλακτικό,αναπλαστικό)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: σε ένα μπολάκι γυάλινο το οποίο το έχουμε καθαρίσει και έχουμε αποστηρώσει καλά με οινόπνευμα,βάζουμε την αλόη και το ροδόνερο και αναδεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.Στη συνέχεια βάζουμε τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε καλά.Θα δείτε οτι το μπλέ χαμομήλι θα θέλει λίγη ώρα παραπάνω στο ανακάτεμα.Μη το φοβηθείτε,όσο ανακατεύετε θα δείτε οτι ενσωματώνεται με τα υπόλοιπα υλικά μας.Τοποθετήστε το μείγμα σας σε ένα σκουρόχρωμο μπουκαλάκι με σταγονομετρητή,που θα βρείτε στο φαρμακείο σε πολύ οικονομική τιμή.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: σε καθαρό πρόσωπο βάλτε μερικές σταγόνες,απλώνοντας σε όλο το πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις.Μετά μπορείτε αν θέλετε να εφαρμόσετε και την ενυδατική σας.Το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας εκπλήξη.Όλοι έχουμε ακούσει το πόσο καλό κάνει η αλόη στην επιδερμίδα μας καθώς και οι αναπλαστικές και μαλακτικές ιδιότητες που περιέχουν τα αιθέρια έλαια,τριαντάφυλλο και λεβάντα.Ας πούμε όμως και λίγα λόγια για το μπλέ χαμομήλι ή αλλιώς το Γερμανικό χαμομήλι.
 
Το μπλέ αιθέριο έλαιο του Γερμανικού χαμομηλιού αποτελεί την πρώτη επιλογή κατά των νευρικών εντάσεων, του άγχους, της κατάθλιψης, της αυπνίας και της ημικρανίας. Έχει αντισπασμωδική, αντιαλλεργική και αντισηπτική δράση ενώ βοηθά σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, κυστίτιδας και ρευματικών πόνων. Το ενεργό συστατικό του μπλε χαμομηλιού είναι το αζουλένιο που έχει αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες.
Τονώνει την επιδερμίδα του προσώπου, καθαρίζει τους πόρους και αναζωογονεί τα κύτταρα του δέρματος, χαρίζοντας στο πρόσωπο μια φρέσκια και ανανεωμένη επιδερμίδα. Χρησιμοποιείται ακόμη για δερματικές παθήσεις, ακμή, εκζέματα, ψωρίαση, εγκαύματα από τον ήλιο, ενώ φροντίζει ξηρά και σκασμένα δέρματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: να μην γινει χρήση στα ως άνω αιθέρια έλαια,σε όσους έχουν κάποια αλλεργία!

 
                                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Δυνατές και μακριές βλεφαρίδες

Αγαπημένοι
φίλοι μου,σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να διατηρήσουμε τις βλεφαρίδες μας,δυνατές και μακριές.Το απλό - κοινό μυστικό είναι ένα: το καστορέλαιο ή ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο.Είναι είδος φυτικού ελαίου που παράγεται από το τροπικό φυτό Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus communis) της οικογένειας των Ευφορβιδών (Euphorbiacae).(και όχι απο τον κακομοίρη τον φίλο μας, τον κάστορα). 
 
Το καστορέλαιο σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έλαια που παράγονται παγκοσμίως. Χρησιμοποιείται εδώ και 6000 χρόνια και σε κείμενα του Ηροδότου αναφέρεται πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι φρόντιζαν την εξωτερική τους εμφάνιση με καστορέλαιο. Αυτό εξηγεί και το ότι οι πρώτοι καρποί του φυτού βρέθηκαν σε αιγυπτιακούς τάφους.Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε θεωρείται δραστικό στοιχείο για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος. Επιπλέον εφαρμόζεται στη θεραπεία των λειχήνων, των αποστημάτων, των μωλωπισμών, της ξηροδερμίας, της δερματίτιδας, των ηλιακών εγκαυμάτων, των ανοιχτών ελκών και άλλων δερματικών νόσων. Άλλες χρήσεις του,περιλαμβάνουν την παρασκευή τονωτικών της τριχοφυΐας, καλλυντικών.
Ας δούμε όμως τι θα χρειαστούμε:

 Θα χρειαστείτε μια μπατονέτα για να απλώσετε ομοιόμορφα το παχύρευστο λαδάκι στις βλεφαρίδες σας ή 2 βαμβάκια του ντεμακιγιάζ.


3 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο – τρέφει και αναδομεί

1/2 κ.γ βότανο ταραξάκο – τρέφει και αναδομεί

1/2 μαύρο τσάι – κάνει τις βλεφαρίδες πιο σκούρες και γυαλιστερές

(το καστορέλαιο το βρίσκουμε στα φαρμακεία και είναι αρκετά οικονομικό και τα βότανα σε μαγαζιά με βιολογικά ή με μπαχαρικά επίσης σε οικονομική τιμή)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  Ζεσταίνετε το καστορέλαιο σε μπεν μαρί, μαζί με λίγα άνθη ή φύλλα από το φυτό ταραξάκο και λίγο μαύρο τσάι για λίγα λεπτά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι. Εμποτίζετε 2 στρογγυλά βαμβάκια ντεμακιγιάζ και τα βάζετε σαν μάσκα στις βλεφαρίδες σας για 20 λεπτά ή βουτάτε την μπατονέτα στο λαδάκι και περνάτε τις βλεφαρίδες σας. Ξεπλένετε καλά τις βλεφαρίδες σας με χλιαρό νερό, για να μην μείνουν υπολείμματα λαδιού. Πραγματικά θα δείτε μεγάλη διαφορά!!!
Χρησιμοποιήστε το κάθε βράδυ σαν θεραπεία, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει πολύ καλά το μακιγιάζ σας. Θα δείτε μέσα σε δύο εβδομάδες οι βλεφαρίδες σας να δυναμώνουν καθώς θα αρχίσουν και να μακραίνουν (ίσως πυκνώσουν κιόλας με τον καιρό).
Tips: Χρησιμοποιήστε σκέτο καστορέλαιο και σαν ντεμακιγιάζ ματιών.
Προσοχή: όσοι έχουν κάποια αλλεργία στα παραπάνω υλικά να μην γίνει καμία χρήση τους.

              
                                     
                                                                  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!