Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Σφουγγάρι - Σαπούνι 2 σε 1!!

Αγαπημένοι
φίλοι μου σήμερα θα μάθουμε πως να φτιάξουμε ένα σφουγγάρι το οποίο θα είναι και σαπούνι μαζί!!
Όλοι σίγουρα έχουμε πάει σε γάμους - βαφτίσια και λίγο πολύ όλο και κάποιο τούλι θα μας έχει μείνει ή κάποιο τούλινο πουγκάκι!Μη τα πετάξετε θα τα χρειαστούμε!!!Ας δούμε τι υλικά θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε το σφουγγάρι μας - σαπούνι!!!

                                                                              ΥΛΙΚΑ
                   1 φλυτζάνι σαπούνι της αρεσκείας μας κομμένο με μαχαίρι,
                   σε μικρά κομματάκια
                   1 κουτ.σούπας τσάϊ πράσινο ή τσάϊ της αρεσκείας σας ή 2 φακελάκια μείγμα 
                   απο αρωματικό τσάϊ που υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά.
                   2 τούλια τετράγωνα ή στρογγυλά ή τούλινο πουγκάκι
                   1 κορδέλλα ή ένα σχοινί της αρεσκείας μας 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το σαπούνι και το τσάϊ και ανακατεύουμε καλά.Ανοίγουμε τα 2 τούλια μας,το ένα μέσα στο άλλο και στο κέντρο βάζουμε το μείγμα μας όσο πάρει.(ανάλογα με το μέγεθος απο το τούλι που έχουμε,αν μείνει μείγμα το βάζουμε σε ένα τάπερ και το ξαναχρησιμοποιούμε).Μαζεύουμε το τούλι και το δένουμε με την κορδέλλα μας σφιχτά,αφήνοντας την μια άκρη πιο μακριά κάνοντας στη άκρη της μια θηλειά για να το κρεμάμε στο μπάνιο μας.Αν έχουμε πουγκάκι,γεμίζουμε το πουγκάκι μας το δένουμε σφικτά και έτοιμο για το μπάνιο μας!!!!Βρέχοντας το σφουγγαράκι μας δημιουργούμε αφρό και παράλληλα απολαμβάνουμε το έγχυμα απο το τσάϊ που μας χαρίζει την αποτοξίνωση στο σώμα μας!!!!! (το στόλισμα είναι προαιρετικό για την φωτό)



                                                                ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!







 

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μάσκα σώματος κατα της κυτταρίτιδας!

Κυτταρίτιδα!!!
Ένα θέμα που συνέχεια μας απασχολεί και πάντα προσπαθούμε να την καταπολεμίσουμε με διάφορους τρόπους.Σήμερα θα φτιάξουμε μια μάσκα σώματος που βοηθάει στην αποτοξίνωση με τα υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας εύκολα και απλά!Ας δούμε τα υλικά:

                                                                        ΥΛΙΚΑ

1 φλυτζάνι νερό αμφιαλωμένο
1/2 φλυτζάνι αλάτι
1/2 φλυτζάνι πράσινη άργιλο (ίσως πάρει και λίγο παραπάνω για να γίνει μια πάστα)
1 κουτ. γλ. πιπέρι καγιέν
1 κουτ. σούπας μάραθο ή αλλιώς μαραθόσπορο (αποξηραμένο ή φρέσκο)
1 κουτ. σούπας άνηθο φρέσκο
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο (αποξηραμένο ή φρέσκο)
1 κουτ. γλ. μουστάρδα
1 κουτ. σούπας πράσινο τσάϊ
1 κουτ. σούπας ξύδι κατα προτίμηση μηλόξυδο
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (προσοχή όχι αιθέριο έλαιο που βάζουμε στους αρωματικούς  καυστήρες παρα μόνο αιθέριο έλαιο που βρίσκουμε στα φαρμακεία και στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το νερό με το αλάτι,το μάραθο,τον άνηθο,το δεντρολίβανο και το πράσινο τσάϊ για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το αλάτι και να βράσουν τα υλικά μας ώστε να απελευθερώσουν όλα τα συστατικά τους,αναδεύοντας σιγά σιγά.Έπειτα σουρώνουμε καλά σε ένα μπόλ και αρχίζουμε να ρίχνουμε την πράσινη άργιλο σιγά σιγά,ανακατεύοντας.Ρίχνουμε όσο πάρει ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα.Μόλις φτιάξουμε την πάστα μας προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια.Αφού ρίξουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας η μάσκα μας είναι έτοιμη.Εφαρμόζουμε σε καθαρή επιδερμίδα απο την κοιλιά και κάτω ανάλογα με το που έχουμε το πρόβλημα και αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει καλά(περίπου μια ώρα).Για καλύτερα αποτελέσματα μπορούμε να τυλιχτούμε και με μια μεμβράνη.Τέλος ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό και αφού σκουπιστούμε εφαρμόζουμε μια κρέμα σώματος το οποίο να ενυδατώνει και να καταπολεμά την κυτταρίτιδα!!
Μην ξεχνάμε οτι για να καταπολεμήσουμε την κυτταρίτιδα πρέπει να κάνουμε αγωγή όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι.Βέβαια μια ισορροπημένη διατροφή,σε συνδιασμό με γυμναστική θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα!!!
Προσοχή: η μάσκα μας είναι θερμαντική για να ενεργοποιήσουμε την λιπόλυση,σε περίπτωση που δεν το ανεχώμαστε ξεβγάζουμε με χλιαρό νεράκι και μετά απο λίγο δεν θα νοιώθουμε τίποτα!Προσοχή όμως και σε όσους έχουν αλλεργία στο αιθέριο έλαιο!Σε αυτή την περίπτωση μην το βάλετε στη συνταγή σας!!!Τέλος δεν εφαρμόζουμε σε μπράτσα και στήθος διότι απαγορεύεται οτιδήποτε θερμαντικό!


                

                                                              ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!







Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Φτιάξτε μόνη σας,τα μωρομάντηλα για το μωρό σας!!!

Μωρομάντηλα!!!
Εκτός από το να καθαρίζουν τον ποπούλι των μωρών, τα θαυμαστά αυτά υγρά μαντηλάκια είναι σίγουρο ότι μπορούν να σε βγάλουν από διάφορες δύσκολες καταστάσεις.Το ξέρετε όμως οτι μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε και μόνες μας τα αγαπημένα σε όλους μας μωρομάντηλα?Ας δούμε παρακάτω τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε!!
 
 
 
 ΥΛΙΚΑ
 
1 ρολό απαλό χαρτί κουζίνας κομμένο στη μέση 
(το κόβουμε με το μαχαίρι που εχουμε για το ψωμι,το μεγάλο)
 
2 φλιτζάνια νερό αμφιαλωμένο
 
1 κουταλιά σούπας βρεφικό υγρό σαπούνι (αφρόλουτρο)
 
1/2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο
 
Bάζουμε το κομμένο ρολό μέσα σε ένα τάπερ με καπάκι ωστε να μπαίνει όλο μέσα,αφου έχουμε βγάλει προσεκτικά το χαρτόνι που έχει στο κέντρο.Μέσα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε απαλά αλλά καλά, το νερό, το σαπούνι και το λαδάκι. Προσοχή:δεν ανακατεύουμε με δύναμη ωστε να μην δημιουργήσουμε αφρό. Στη συνέχεια το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω από το χαρτί κουζίνας.
Κλείνουμε το τάπερ και το αφήνουμε για δέκα λεπτά. Μετά το αναποδογυρίζουμε και το ξαναφήνουμε για δέκα λεπτά (για να πάει παντού το μείγμα).Έτοιμα τα μωρομάντηλά μας για χρήση!!Κλείνετε καλά το καπάκι ωστε να διατηρείται η υγρασία!!Εύκολο δεν ήταν?