Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Λάδι σώματος με αντηλιακή προστασία 12 spf

Το καλοκαιράκι έφτασε και η παραλίες καραδοκούν!!!
Τα μπάνια σχεδόν έχουν ξεκινήσει και όλοι λίγο πολύ αναζητούμε λίγο ήλιο και βέβαια το μαύρισμα!!!!Θα πρέπει να επισημάνουμε το πόσο σημαντική είναι η χρήση αντηλιακού για την μελλοντική μας υγεία αλλά και για να αποκτήσουμε σούπερ μαύρισμα! Αν έχεις πολύ ανοιχτό δέρμα τουλάχιστον στα πρώτα δεκαπέντε μπάνια τουλάχιστον θα πρέπει να χρησιμοποιείς αντηλιακό με δείκτη προστασίας 40 με 50 spf ενώ σταδιακά μείωνε το δείκτη, όταν βλέπεις ότι παίρνεις χρωματάκι! Πρόσεξε όμως αν έχεις πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα δεν πρέπει ποτέ να έχεις δείκτη προστασίας λιγότερο από 15!!!!Θεωρείτε ότι μαυρίζετε και καίγεστε μόνο όταν έρχεστε σε απευθείας επαφή με τον ήλιο; Ακόμα και αν η ημέρα είναι συννεφιασμένη, οι υπεριώδεις ακτίνες έχουν την ικανότητα να διαπερνούν τα σύννεφα. Ισχύει το ίδιο όταν οδηγείτε και είστε πίσω από τζάμι. Η αντηλιακή προστασία είναι επίσης απαραίτητη κάτω από την ομπρέλα, μέσα στη θάλασσα, καθώς και σε μεγάλο υψόμετρο, γιατί αυξάνει την έκθεση στην ακτινοβολία!!!!Εμείς βέβαια θα δούμε ένα αντηλιακό λάδι με χαμηλό δείκτη (12 spf) προστασίας το οποίο μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όσοι έχουν ήδη μαυρισμένο δέρμα ή οι πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες!!Τα λάδια αυτά έχουν απο μόνα τους ένα φυσικό αντηλιακό φίλτρο!!!!!


                                                               ΥΛΙΚΑ

50 γρ. Σησαμέλαιο
25 γρ. Λάδι jojoba
20 γρ. Ριζέλαιο
3 γρ. Βιταμίνη Ε
12 - 15 σταγόνες άρωμα τροφίμων καρύδα ή της αρεσκείας σας.

Τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε σε φαρμακεία ή καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και το άρωμα σε μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: η διαδικασία είναι εύκολη,βάζουμε τα υλικά μας σε ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι και ανακινούμε καλά κάθε φορά που θα κάνουμε χρήση!!!!