Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Απολέπιση σώματος τώρα!!!!!!!

Η απολέπιση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την περιποίηση της επιδερμίδας.Ανοίγει τους πόρους και έτσι το προϊόν ομορφιάς  - περιποίησης διεισδύει καλύτερα στο εσωτερικό της επιδερμίδας έχοντας καλύτερα αποτελέσματα!!!Έτσι με απλά υλικά θα φτιάξουμε τα πιο ωραία απολεπιστικά σώματος!!!!

                                                                ΥΛΙΚΑ

1η Συνταγή

150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. λάδι βάσης (αμυγδαλέλαιο,ηλιέλαιο,βερικοκέλαιο,κλπ)
1 κ.γ ελληνικό καφέ
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι

Εκτέλεση: σε ένα καθαρό και αποστειρωμένο βάζο βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά!!!!Σε καθαρή και βρεγμένη επιδερμίδα βάζουμε μια κουταλιά της σούπας και εφαρμόζουμε στην περιοχή του σώματος που επιθυμούμε!!!Με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις χωρίς να πιέζουμε εφαρμόζουμε το σκραμπ!!!Τέλος ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό και εφαρμόζουμε το προϊόν ενυδάτωσης εάν χρειάζεται!!!

2η Συνταγή

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλάτι (Μεσολογγίου ή Ήρα πράσινο)
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού έλαιο βάσης ( αμυγδαλέλαιο,ηλιέλαιο,βερικοκέλαιο)
3 - 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι ή λεβάντα ή γιασεμί

Εκτέλεση: η διαδικασία είναι ίδια με την προηγούμενη!!!
Συντήρηση: προσέξτε να μην πέσει νερό μέσα στο μείγμα μας γιατί θα αρχίσουν να αναπτύσσονται μικρόβια με αποτέλεσμα να χαλάσει το προϊόν μας!Καλό θα ήταν να βάζουμε την ποσότητα που επιθυμούμε σε ένα μπολάκι με ένα κουτάλι ή ξύλινη σπάτουλα και μετά να κλείσουμε καλά το καπάκι ώστε να μην μπουν μέσα οι υδρατμοί από το μπάνιο μας!!!Διατηρείτε για 2 εβδομάδες!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!όσοι έχουν αλλεργία στα ανωτέρω υλικά να μην γίνει η χρήση τους!!!













Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Κακοσμία ποδιών?Όχι πια!!!

Το πρόβλημα της κακοσμίας ξεκινά από τους μύκητες που αναπτύσσονται στα πόδια, οι οποίοι βρίσκουν εκεί το ευνοϊκότερο για αυτούς περιβάλλον,την υγρασία. Ο ιδρώτας των ποδιών είναι το καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη τους.Αφού τηρήσουμε τους κανόνες υγιεινής,δηλ αερίζουμε καλά τα παπούτσια μας,αλλάζουμε τις βρεγμένες κάλτσες μας,πλένουμε τα πόδια μας και φυσικά τα στεγνώνουμε καλά,θα εφαρμόσουμε την συνταγή που θα δούμε σήμερα!!!!

                                                              ΥΛΙΚΑ
20 ml Λάδι βάσης (αμυγδαλέλαιο ,jojoba )
10  σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτο
 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα  
                     ή
14 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

Εκτέλεση: αναμειγνύουμε σε ένα βαζάκι ή μπουκάλι σκουρόχρωμο τα υλικά μας και εφαρμόζουμε μερικές σταγόνες,σε στεγνά και καθαρά πόδια!!!

Προσοχή!!! να μην γίνεται χρήση στα ως άνω υλικά ,σε περίπτωση αλλεργίας στα συγκεκριμένα υλικά!!!Τα αιθέρια έλαια να είναι για καλλυντική χρήση και όχι για καυστήρα!!!!