Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Περιποίηση για σκασμένα χείλη!!!!

Η περιοχή των χειλιών
είναι αρκετά ευαίσθητη και ξηραίνεται αρκετά με την έκθεσή της στις διάφορες καιρικές συνθήκες. Χρειάζονται κι αυτά ενυδάτωση και φροντίδα όπως όλο το υπόλοιπο πρόσωπο. Έτσι φρόντισα,για εσάς να φτιάξουμε φυσικά ελιξίρια, τα οποία θα βοηθήσουν στην ενυδάτωση των χειλιών σας! Ας δούμε τα μικρά tips,που μπορούμε να φτιάξουμε:

Υλικά (tips 1)
2 κ. σ. βούτυρο (όχι σοφτ)
1 κ. γ. μέλι
1 πρέζα σκόνη κανέλα
1 κάψουλα βιταμίνη Ε (θα την βρείτε από το φαρμακείο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε σε μπεν μαρί και σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο μαζί με την κανέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσέξτε να μην το ζεματίσετε. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να γίνει χλιαρό. Μουλιάστε τη βιταμίνη για 1-2 λεπτά σε χλιαρό νερό, ώστε να μπορέσετε να την αδειάσετε εντελώς. Προσθέστε στο χλιαρό βούτυρο το μέλι και τη βιταμίνη ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα μίξερ χειρός ή τη φραπεδιέρα (αφού πρώτα το έχετε περάσει απο λίγο οινόπνευμα). Αδειάστε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο, σκούρο βαζάκι και αφήστε το να κρυώσει τελείως αφού και αυτό το έχετε περάσει απο οινόπνευμα. Διατηρείται στο ψυγείο. Απλώστε μικρή ποσότητα, στα χείλη σας όσο συχνά θέλετε.


Υλικά (TIPS 2)

1 κγ. Μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε τα χείλη σας και με τη βοήθεια ενός κουταλιού εφαρμόστε σε αυτά μια γενναία δόση από μέλι! Βάλτε πάνω στα χείλη σας μια πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη μεμβράνη και σκουπίστε το επιπλέον μέλι από τα χείλη σας. Αν ακόμα επιθυμείτε, μπορείτε να αφήσετε ένα ελαφρύ στρώμα από μέλι στα χείλη σας!
Συμβουλή: Μπορείτε να εφαρμόζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα αυτό το φυσικό βάλσαμο στα χείλη σας! Άλλωστε έχει μια πολύ γλυκιά γεύση!
Γνωρίζετε ότι: Το μέλι είναι μια ιδανική φυσική θεραπεία για ξηρά, σκασμένα χείλη! Προσοχή όμως γιατί μπορεί σε μερικά άτομα να προκαλέσει ερεθισμούς αν έχουν αλλεργία.

Υλικά (tips 3)

1 κουταλιά σούπας κερί μέλισσας
2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού – μεταλλικό νερό ή ροδόνερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώστε σε μπεν μαρί το κερί μέλισσας με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει κατεβάστε το από την φωτιά και προσθέστε το μεταλλικό νερό σιγά σιγά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, αλλα που και που να το ανακατεύετε. Μόλις αρχίσει η θερμοκρασία να πέφτει, ρίξτε το μείγμα σε ένα βαζάκι αφού πρώτα το έχετε περάσει απο οινόπνευμα. Απλώστε το βάλσαμο στα χείλη σας, κάθε φορά όταν τα νιώθετε ξηρά ή ερεθισμένα.

Υλικά ( tips 4)

 
1 κουταλιά σούπας γιαούρτι  πλήρες
1 κουταλιά σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατέψτε καλά τα υλικά και έπειτα φαρμόζετε το μείγμα στα χείλη σας. Αφήστε το να στεγνώσει και μετά το ξεπλένετε.Αυτή η μάσκα κάνει τα χείλη πολύ λεία και απαλά.

Μερικά μυστικά πρίν την ενυδάτωση:  ξεβάψτε καλά τα χείλη σας απο το κραγιόν,κάντε ένα απαλό peeling με λίγο ζάχαρη και γάλα εβαπορέ ή τρίψτε τα με μια μαλακή οδοντόβουρτσα,ξεβγάζετε με χλιαρό νερό,σκουπίζετε και ενυδατώνεται!!!!



Peeling για ευαίσθητες επιδερμίδες με χαμομήλι

Ένα υπέροχο
peeling με χαμομήλι για τις ευαίσθητες επιδερμίδες και όχι μόνο !!! Το υπέροχο βότανο με αρκετές ιδιότητες. Έχει αντι - φλεγμονώδη, αντι - σπασμωδική, αντι - βακτηριακή και αναλγητική δράση, ηρεμώντας την επιδερμίδα, αλλά και όλο τον οργανισμό μας.Το χαμομήλι έχει θεραπευτικές ιδιότητες σε συνδυασμό με τις αντισηπτικές ικανότητες. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει οτι μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία, το έκζεμα και την ακμή. Ας δούμε όμως τα απλά υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε:

                                                                      ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. χαμομήλι ρόφημα
1 κ.σ. βότανο χαμομήλι τριμμένο
1 κ.γλ. αμυγδαλέλαιο

Τα υλικά μας τα βρίσκουμε στο φαρμακείο και σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
 

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και κάνετε peeling με απαλές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο για 2'- 3'. Το αφήνετε να δράσει για άλλα 2' και αφαιρείτε με χλιαρό νερό.
Επανάληψη: 1 φορά την εβδομάδα.








Μάσκα μαλλιών για ενυδάτωση

Μια πραγματικά
υπέροχη μάσκα μαλλιών για ενυδάτωση με λάδι καρύδας και aloe vera. Το λάδι καρύδας περιέχει λιπαρά οξέα. έχουν μικρή μοριακή δομή και έτσι εισέρχονται εύκολα στην κυτταρική μεμβράνη της τρίχας, επιτρέποντας στο λάδι να εισχωρήσει στο στέλεχος της τρίχας. Ενώ  η aloe vera είναι ένα από τα θαυματουργά βότανα της φύσης και προσφέρει περιποίηση του σώματος και των μαλλιών, καθώς ενυδατώνει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει τη φυσική τους άμυνα. Ας δούμε όμως την συνταγή μας:

                                                                          ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. gel aloe vera
½ φλυτζάνι λάδι καρύδας

Τα υλικά τα βρίσκεται εύκολα σε φαρμακείο ή σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύετε τα δύο υλικά μαζί σε ένα μπολάκι και απλώνετε το μίγμα κυρίως στις άκρες των μαλλιών. Τυλίγετε τα μαλλιά με μια μεμβράνη και έπειτα με μια ζεστή πετσέτα. Μετά από 30΄ ξεπλένετε με χλιαρό νερό.
Επανάληψη: 1 - 2 φoρές την εβδομάδα.