Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Μαλακτικό ρούχων απο τα χεράκια σας!!!!

Αγαπημένοι
φίλοι μου,μετά απο την συνταγή για το απορρυπαντικό πλυντηρίου που φτιάξαμε,θα συμπληρώσουμε την περιποίηση των ρούχων μας με το μαλακτικό που θα φτιάξουμε απλά και φθηνά!Ας πάμε να δούμε γρήγορα την συνταγή μας!!!!!

Υλικά:
- 1 λίτρο νερό
- Μισό λίτρο άσπρο ξύδι
- 250 γρ. σόδα μαγειρικής
- 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο (λεβάντα ή tea tree ή λεμόνι ή ευκάλυπτο ή πράσινο μήλο) 
που θα έχετε προμηθευτεί απο το φαρμακείο,που είναι για καλλυντική χρήση και όχι για καυστήρα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μέσα σε ένα δοχείο, στο νεροχύτη της κουζίνας ή στην μπανιέρα σας, αναμίξτε σιγά σιγά όλα τα υλικά. Το μίγμα στην αρχή θα αφρίσει λόγω της σόδας και στη συνέχεια θα κατακάτσει.
Χύστε το μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι με ετικέτα που θα αναγράφεται το προϊόν.Προσθέτετε 1/4 κούπας ( περίπου 60 ml) μίγματος στο τελευταίο ξέβγαλμα ή τοποθετήστε το από την αρχή στην υποδοχή του μαλακτικού στο πλυντήριό σας.
Το ξύδι λειτουργεί και ως αποσκληρυντής του νερού αλλά και καθαρίζει το πλυντήριο μας απο άλατα και υπολείμματα σαπουνιών παλαιότερων πλύσεων! Μαζί με την σόδα είναι ότι καλύτερο για την απολύμανση και τον καθαρισμό του πλυντηρίου!!!

* Μην ξεχνάτε να ανακινείτε καλά το μπουκάλι πριν απο κάθε χρήση

                                      
                                                         ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Απορρυπαντικό πλυντηρίου απο τα χεράκια σας!!!

Αγαπημένοι
φίλοι πέρα απο τις συνταγές για την περιποίηση του σώματος,προσώπου,χεριών κ.α.λ,ας δούμε πως μπορούμε να περιποιηθούμε και τα όμορφα ρούχα μας,με λίγα μόλις χρήματα. 
Οι πρώτες ύλες των συνθετικών απορρυπαντικών που αγοράζουμε,δεν είναι τα ζωικά και φυτικά λίπη(όπως στα σαπούνια),αλλά παράγωγα του πετρελαίου και άλλες ύποπτες χημικές  ουσίες.Δεν θα τα χρησιμοποιήσετε ξανά αφού όπως όλοι ξέρουμε οτι μολύνουν το περιβάλλον μας.Τώρα πάμε να δούμε ποια είναι η λύση, που δεν είναι άλλη από το πράσινο σαπούνι και τη σόδα που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας. 
Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μόνοι σας ένα φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου, που καθαρίζει εξίσου καλά.Θα κάνετε μια βόλτα στο μπακάλη της γειτονιάς ή στο super market για να αγοράσετε σόδα πλυσίματος ( όχι την σόδα του φαγητού),πράσινο ή άσπρο σαπούνι που είναι φτιαγμένο απο ελαιόλαδο και μια στάση στο κοντινό φαρμακείο για να αγοράσετε τον βόρακα. 
Και η συνταγή μας σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμη ακολουθώντας τα εξής βήματα.Η συνταγή μας είναι πεχαμετρημένη (ph) κ θέλει ζυγαριά.

ΥΛΙΚΑ
130 γρ σαπούνι τριμμένο στον τρίφτη (πράσινο, άσπρο, μασσαλίας)
130 γρ βόρακα
130 γρ σόδα πλύσεως(όχι φαγητού) 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε ένα 1 lt νερό  ρίχνετε το τριμμένο σαπούνι και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με τον αυγοδάρτη μέχρι να λειώσει το σαπούνι καλά.Θα δείτε οτι δεν θέλει πολύ χρόνο!
Σε άλλη κατσαρόλα που περιέχει 1 κιλό ζεστό νερό ρίχνετε τον βόρακα και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε την σόδα και ανακατεύετε. Εδώ δεν χρειάζεται να είσαστε ακριβώς πάνω από την κατσαρόλα, αφού οι αναθυμιάσεις μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια(δεν είναι κάτι επικίνδυνο, απλώς λίγο προσοχή). 
Μετά ρίχνετε το διαλυμένο σαπούνι στην κατσαρόλα με το μείγμα σόδας-βόρακα, προσθέτετε άλλα 2 κιλά νερό και ανακατεύετε για λίγο. Το φυσικό απορρυπαντικό σας είναι έτοιμο και το αδειάζετε σε ένα 4λιτρο δοχείο από απιονισμένο νερό,αφου έχει κρυώσει. Μοιάζει με πηχτό ζελέ, έχει ωραίο χρώμα, αλλά προς θεού δεν πίνεται. Καθαρίζει τέλεια και τα ρούχα σας και το πλυντήριό σας
Ο βόρακας είναι φυσικό υλικό και καθαρίζει πολύ καλά. Η σόδα επίσης καθαρίζει και μάλιστα πολλές βρωμιές, αλλά έχετε στο νου σας ότι η μακρόχρονη χρήση της σε ρούχα(ευαίσθητα) μπορεί να τα ξεθωριάσει λιγάκι. Για να μην συμβεί αυτό βάλετε πολύ λίγο λευκό ξύδι (μισό κουταλάκι) μαζί με το  απορρυπαντικό (εκτός αν χρησιμοποιήσετε μαλακτικό που περιέχει ξύδι). Όχι πολύ, γιατί θα «κόψει» το σαπούνι και δεν θα καθαρίσουν τα ρούχα.
Η δοσολογία εξαρτάται από τον όγκο των ρούχων, την βρωμιά τους και πόσο καλά το πετύχατε.  Αν για κάποιο λόγο σας έγινε πολύ πηκτό αραιώστε το με περισσότερο νερό, αλλά τότε αυξήστε την δόση. Για δύσκολους λεκέδες ακολουθείτε το πρόγραμμα για την πρόπλυση.
Με αυτή την συνταγή φτιάχτηκε απορρυπαντικό για 40-45 πλύσεις με ελάχιστο κόστος περίπου 2.00 euro. Μυρίζει υπέροχο αγνό σαπούνι,είναι οικολογικό,δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον άρωμα, αλλά αν είστε του αρώματος ρίξτε μερικές σταγόνες φυσικού αιθέριου ελαίου που θα αγοράσουμε απο το φαρμακείο και όχι αυτά που είναι για καυστήρα ή ανθόνερο.Μπορεί να μην κάνει το πλούσιο αφρό που κάνουν τα χημικά απορρυπαντικά αλλά καθαρίζει το ίδιο.Εξάλλου οι γιαγιάδες κάτι παραπάνω ήξεραν που έπλεναν με πράσινο σαπούνι!!!!!!
                                                    
                                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!