Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Λοσιόν με βότανα κατά της τριχόπτωσης και της πιτυρίδας

Αγαπημένοι μου
φίλοι σήμερα θα δούμε μια εύκολη λοσιόν για την τριχόπτωση και την πιτυρίδα,με απλά υλικά που σχεδόν πάντα έχουμε όλοι στο σπίτι μας.Λίγο πολύ,όλοι κατα καιρούς αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τριχόπτωση ή πιτυρίδα,έτσι σκέφτηκα (ναι καλά διαβάσατε,σκέφτηκα!!!χαχαχα) να φτιάξουμε μια απλή λοσιόν ώστε να βοηθήσουμε το τριχωτό της κεφαλής!Ας πάμε να δούμε τα υλικά μας!

                                                                      ΥΛΙΚΑ

1/2 ποτήρι του νερού ροδόνερο
2 κ.γ. θυμάρι ξερό
1 κ.γ ματζουράνα
1 κ.γ δεντρολίβανο ξερό
1 κ.γ τσουκνίδα
1 κ.γ φασκόμηλο
1/4 του ποτηριού καθαρό οινόπνευμα
1 κ.γ σταφίδες ξανθιές
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο υλάνγκ - υλάνγκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα αποστηρωμένο βάζο βάζουμε το ροδόνερο,το οινόπνευμα και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος,το αιθέριο έλαιο.Τοποθετούμε το βάζο σε φωτεινό μέρος και το αφήνουμε στον ήλιο για μία εβδομάδα αφού ανακινούμε ελαφρώς το βάζο μας που και που.Μόλις περάσει η εβδομάδα φιλτράρουμε (σε ένα φίλτρο του καφέ ή σε ένα τούλι) και τοποθετούμε την λοσιόν σε ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι σπρέι (προαιρετικό για καλύτερη εφαρμογή).Φυλάσσεται σε ξηρό μέρος.Όλα τα φυτά μπορούμε να τα βρούμε σε μαγαζί με βότανα ή και σε super market,όπως και το ροδόνερο.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
Μετά το λούσιμο,σε ελαφρώς νωπά μαλλιά κάνουμε εντριβή στο τριχωτό και κατά μήκος της τρίχας.Δεν ξεπλένουμε.Εφαρμόζουμε σε κάθε λούσιμο για όσο χρειαστεί!

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
Η λοσιόν,μας δημιουργεί υπεραιμία και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει δυναμώνει τις ρίζες δίνοντας λάμψη και δύναμη.ΠΡΟΣΟΧΗ: η συγκεκριμένη λοσιόν δεν αντικαθιστά οποιοαδήποτε ιατρική συμβουλή!Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τα ανωτέρω υλικά σε όσους έχουν αλλεργία στα συγκεκριμένα φυτά καθώς και στο αιθέριο έλαιο.Το αιθέριο έλαιο πρέπει να είναι αγορασμένο απο φαρμακείο ή σε ειδικά μαγαζιά που πουλάνε αιθέρια έλαια για καλλυντική χρήση και όχι για χρήση σε καυστήρες!!

                                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Αποσμητική πούδρα ποδιών


Αγαπημένοι μου
φίλοι σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας,μια αποσμητική πούδρα ποδιών με τα απλά υλικά,της κουζίνας μας!!!!Η συνταγή μας είναι εύκολη και αποτελεσματική για την προστασία απο την εφίδρωση και την κακοσμία ποδιών και υποδημάτων καθώς είναι και για τους μυκητες.
Το σίγουρο είναι οτι πρέπει να τηρούμε τη σωστή υγιεινή των ποδιών μας,όπως να αερίζουμε καλά τα παπούτσια μας ώστε να στεγνώνουν καλά, μια και η υγρασία είναι οτι καλύτερο για να αναπτυχθούν οι μύκητες. Να πλένουμε και να στεγνώνουμε καλά τα πόδια μας κυρίως ανάμεσα στα δάχτυλα!! Και βέβαια δεν ξεχνάμε ποτέ να περιποιούμαστε τα νύχια των ποδιών μας,ακόμα και οι άντρες πρέπει να κάνουν ένα καλό πεντικιούρ γιατί η υγιεινή των ποδιών μας είναι σημαντική!Ας δούμε όμως τα υλικά για την συνταγή μας!!

                                                                           ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι του τσαγιού κορν φλάουρ
1 φλυτζάνι του τσαγιού μαγειρική σόδα
2 κουτ.σουπας ξερό δυόσμο
2 κουτ.σούπας ξερό δεντρολίβανο
2 κουτ.σούπας φύλλα δάφνης ξερά
1 κουτ.σούπας ξερό θυμάρι
4 - 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
4 - 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το δυόσμο,το δεντρολίβανο,τη δάφνη και το θυμάρι μέχρι να γίνουν σκόνη.Έπειτα σε ένα μπόλ βάζουμε το κορν φλάουρ,τη σόδα και το μείγμα απο τα ξερά μυρωδικά που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ.Ανακατεύουμε απαλά αλλά καλά και έπειτα ρίχνουμε τα αιθέρια έλαια ανακατεύοντας πάλι καλά αλλά απαλά.Φυλάτε την πούδρα μας σε ένα καθαρό αποστηρωμένο βάζο,σε ξηρό μέρος.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
Απλώνετε σε καθαρά και σκουπισμένα καλά πόδια.Μπορείτε να βάλετε και μικρή ποσότητα μέσα στα παπούτσια σας.TIPS:αν έχετε άοσμο ταλκ μπορείτε να βάλετε σε αιθέρια έλαια το δυόσμο,το δεντρολίβανο,τη δάφνη,το θυμάρι συν το λεμόνι και την μέντα ( 3 - 4 σταγόνες απο κάθε αιθέριο έλαιο ) που περιέχει η συνταγή μας.Ανακατεύετε καλά και το αποθηκεύετε σε ξηρό μέρος.Κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά της συνταγής μας,αν και θα έλεγα οτι είναι και ακόμη καλύτερη.Όλα τα βότανα και τα αιθέρια έλαια διαθέτουν της πιο ισχυρές αντισηπτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.Λειτουργούν αποσμητικά και αντιδρωτικά στο ανθρώπινο δέρμα!! Προσοχή: σε όσους έχουν αλλεργία στα συγκεκριμένα βότανα και αιθέρια έλαια να μην γίνει καμία χρήση τους.

                                                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!