Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Κερί για μασάζ

Αγαπημένοι φίλοι μου
τι θα λέγατε να φτιάξουμε με τα χεράκια μας,ένα κερί με το οποίο θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε όχι μόνο για ατμόσφαιρα αλλά και για να κάνουμε μασάζ στο έτερο ήμισυ?Ναι ναι καλά διαβάσατε,κερί για μασάζ και είμαι σίγουρη οτι θα το απολαύσετε!!!!
Ας δούμε γρήγορα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε:

Για ποσότητα 100 γρ.

22 γρ. κερί σόγιας
6.7 γρ. βούτυρο κακάο φυσικό.(το βρίσκετε στα φαρμακεία ή σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα)
22 γρ. λάδι αβοκάντο (επίσης στα ως άνω μαγαζιά)
28 γρ. βούτυρο καριτέ (shea butter) επίσης το βρίσκουμε στα ως άνω μαγαζιά
8   γρ. αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας (προσοχή: αιθέριο έλαιο που είναι για το σώμα
     και όχι για καυστήρα)
φυτίλι 6 eco με βάση φυτιλιού (τα βρίσκουμε σε μαγαζιά με κεριά)
βάζο για κερί 100 γρ.

Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί το κερί σόγιας,το βούτυρο κακάο,το λάδι αβοκάντο και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο καριτέ (shea butter).Όταν φτάσει η θερμοκρασία στους 45 βαθμούς προσθέστε το αιθέριο έλαιο αναδέψτε το απαλά και γεμίστε το βάζο στο οποίο θα έχετε σταθεροποιήση απο πρίν το φυτίλι.Μπορείτε να μοιράσετε σε μικρότερα βάζα το μείγμα ή ακόμα και σε σφηνάκια για κάνετε περισσότερα!!!Αφήστε το να κρυώσει και είναι έτοιμο για χρήση.

ΧΡΗΣΗ: ανάψτε το κερί αφήστε να λιώσει μερικά λεπτά και έπειτα βάλτε το κερί στην παλάμη σας!Μην φοβάστε δεν καίει εκτός αν το έχετε αφήσει να καίει κανένα μισάωρο οπότε λογικό είναι να είναι ζεστό!Αν όμως το χρησιμοποιήσετε αμέσως δεν θα έχετε τέτοιο πρόβλημα!!!


Λίγα λόγια για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε:

Το κερί σόγιας είναι 100% φυτικό και βιοδιασπάσιμο ( Παράγεται από υδρογονοποιημένα φασόλια σόγιας.)

Βούτυρο κακάο (cocoa butter)
Έχει ισχυρές ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στην κοσμητική, τρέφει την επιδερμίδα και συντηρεί την ελαστικότητα του δέρματος.Διαθέτει επουλωτικές ιδιότητες (χρησιμοποιείται στα εγκαύματα).

Λάδι Αβοκάντο: Περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμινών Α, D και Ε.

Το βούτυρο καριτέ παράγεται από τους σπόρους του δέντρου καριτέ το οποίο φύεται σε σαβάνες της Αφρική. Είναι ιδανικό για χρήση στο πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Φυσικό προϊόν χωρίς την προσθήκη χημικών και συντηρητικών. 

                                                          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!




Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιβακτηριδιακό gel χεριών!


Το αντιβακτηριδιακό gel χεριών 
είναι πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και πλέον τα βρίσκουμε παντού. Είναι ένα πολύ ωραίο προϊόν για να διατηρούμε τα χέρια μας καθαρά όπου και αν βρισκόμαστε, αλλά και ένα προϊόν που αγαπούν πολύ οι μαμάδες καθώς ακόμα και τα παιδιά μπορούν με ασφάλεια να το χρησιμοποιούν!
Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας ακολουθώντας την παρακάτω πολύ εύκολη συνταγή,ένα gel που όχι μόνο σκοτώνει τα μικρόβια, αλλά ταυτόχρονα αφήνει τα χέρια μας ενυδατωμένα!!!!


Τα υλικά για gel 30 γρ
15 γρ αλόε βέρα τζελ
7.5 γρ νερό μεταλλικό
7 γρ βότκα 80 βαθμών ή καθαρό οινόπνευμα
1-2 γρ αμυγδαλέλαιο
2 στ αιθέριο έλαιο τεϊοδεντρο
2 στ αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
2 στ αιθέριο έλαιο λεμόνι

Εκτέλεση:
 
Αναμιγνύουμε την αλόη με το νερό και την βότκα ή το οινόπνευμα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το αμυγδαλέλαιο και τα αιθέρια έλαια και αναδεύουμε και πάλι. Το gel είναι έτοιμο για να το αποθηκεύσουμε σε μπουκαλάκι με καπάκι για εύκολη χρήση. Δεν ξεχνάμε την ετικέτα με την ημερομηνία παραγωγής και τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε καθώς οτιδήποτε κάνουμε θα πρέπει να έχουμε απολυμάνει καλά τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε και να φοράμε γάντια μιας χρήσεως!

Προσοχή: επειδή το προϊόν περιέχει τα αιθέρια έλαια,να μην γίνεται χρήση απο άτομα που έχουν αλλεργία στα συγκεκριμένα.

                                                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Μπάλες Οξυγόνου


Όλοι όταν γυρίζουμε απο την δουλειά
νιώθουμε το σώμα μας βαρύ και βέβαια το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι να κάνουμε ένα μπάνιο για να χαλαρώσουμε.Ας κάνουμε το μπάνιο μας λίγο πιο ιδιαίτερο αφιερώνοντας στον εαυτό μας λίγο χρόνο για να χαλαρώσουμε βάζοντας διάφορες αρωματικές μπάλες οξυγόνου και γιατί όχι ένα αναμμένο κερί,ένα ποτάκι και λίγο χαλαρωτική μουσική. Ας βυθιστούμε για λίγα λεπτά και ας απολαύσουμε το μπάνιο μας γιατί το οφείλουμε στον εαυτό μας!!!! 

Ας δούμε όμως πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και οικονομικά αυτές τις υπέροχες μπάλες οξυγόνου:


 Υλικά

1 1/2 κούπα Μαγειρικής Σόδας ( Baking Soda)
1 κούπα κιτρικό οξύ, το λεγόμενο ξινό (το χρησιμοποιούν όταν θέλουν να φτιάξουν ελιές για φάγωμα ή τσουρέκια.Το βρίσκουμε στο super market)
1 κούπα άμυλο καλαμποκιού
( κόρν φλάουρ)  και όχι καλαμποκάλευρο
2 κουταλιές της σούπα αμυγδαλέλαιο ( almond oil) ή κάποιο άλλο φυτικό λάδι βάσης (τα βρίσκεται σε φαρμακεία ή μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα)
5 σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής ( προαιρετικά)
1/2 κουταλιά της σούπας νερό αμφιαλωμένο ή ροδόνερο
10-15 σταγόνες αιθέρια έλαια της αρεσκείας σας.(προσοχή τα αιθέρια να είναι για χρήση σώματος και οχι για καυστήρα)
επίσης μπορείτε να πειραματιστείτε προσθέτοντας άλατα μπάνιου, τριμμένη λεμονόφλουδα ή πορτοκαλόφλουδα μπαχαρικά όπως κανέλα, βότανα, ροδοπέταλα.


Εκτέλεση

ανακατεύεται σε ένα στεγνό μπολ τη μαγειρική σόδα, το κιτρικό οξύ, το άμυλο καλαμποκιού και ότι άλλα στεγνά υλικά έχετε πολύ καλά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αμυγδαλέλαιο,τα αιθέρια έλαια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα ανακατεύετε καλά. Αυτά τα υλικά θα είναι πολύ μικρή ποσότητα. Έπειτα αρχίζετε και προσθέτετε τα στεγνά υλικά σιγά σιγά και προσεχτικά γιατί η μαγειρική σόδα αφρίζει. τα ανακατεύετε όλα και προσθέτετε το νερό λίγο,λίγο με προσοχή. Μπορεί το μίγμα να μη φαίνεται εύπλαστο αλλά είναι.Αφού έχει γίνει ομοιόμορφο το μίγμα σας πλάθετε μπαλίτσες ή το βάζετε σε καλούπια. πχ πλαστικά καλούπια για παγάκια (προτιμήστε παγοκυψέλες με σχέδια), επίσης μπορείτε να χαλάσετε χριστουγεννιάτικες πλαστικές μπάλες και να τις κάνετε καλούπια (της κόβετε στη μέση και βάζετε το μίγμα και μετά της ενώνετε για να γίνουν ξανά μπάλες), τις αφήνετε στα καλούπια για 3-5 λεπτά και μετά τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν και να σκληρύνουν. Να αποφύγετε την πολλή ζέστη και την υγρασία. Μετά από δύο μέρες μπορείτε να τις απολαύσετε στο μπάνιο σας. Για φύλαξη τυλίξτε τες με πλαστική μεμβράνη και κρατήστε τες μακριά από υγρασία.

Χρήσιμες συμβουλές

Νερό μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο,ανάλογα με το πως θα βγεί η ζύμη σας.
Όσο μεγαλύτερες είναι οι μπάλες τόσο μεγαλύτερες ρωγμές μπορεί να υπάρξουν, προτιμήστε να κάνετε μικρές και να βάζετε αντί για μια, δύο στο λουτρό σας.
Αν σκάσουν όταν στεγνώνουν θα φταίει ότι βάλατε πολύ νερό, ή ότι στέγνωσαν απότομα (μπορεί να τις βάλατε κοντά σε θέρμανση)
Αν τις προορίζετε για δωράκια μπορείτε να κρύψετε εκπληξούλες μέσα τους όπως μικρά παπάκια για το μπάνιο (θα βρείτε σε όλα τα παιχνιδάδικα)
Οι μπάλες λιώνουν μέσα σε δύο λεπτά και αφήνουν τα έλαια και όλα τα άλλα υλικά να φροντίσουν το σώμα σας. ΠΡΟΣΟΧΗ:Πριν κάνετε μπάνιο δοκιμάστε να λειώσετε ένα κομματάκι στα χέρια σας μήπως είσαστε αλλεργικοί σε κάποιο από τα υλικά.

                                                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Φθινοπωρινή περιποίηση

Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου η επιδερμίδα μας χρειάζεται ειδική φροντίδα, έτσι ώστε να «υποδεχτεί» τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.Έτσι με τρόπο απλό και με μικρό κόστος (μια και οι καιροί είναι δύσκολοι) θα φροντίσουμε την επιδερμίδα μας, με τους εξής τρόπους που όλοι γνωρίζουμε λίγο πολύ!!!!!
Το σημαντικότερο για την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματος είναι η σωστή διατροφή. Πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα υγρά την ημέρα, να τρέφεστε υγιεινά (φρούτα, λαχανικά, ψάρια, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής αλέσεως, γάλα κλπ.)

Καθαρισμός :  Πρώτο στάδιο είναι η απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με ένα απαλό και ενυδατικό λαδάκι για την επιδερμίδα όπως είναι το αμυγδαλέλαιο για κανονική επιδερμίδα πλούσιο σε Ω9 λιπαρά οξέα,ή έλαιο χοχόμπα για λιπαρά δέρματα ή με ακμή όπου το θεωρούν πολύ καλό αντιφλεγμονώδες και τέλος για ξηρά δέρματα το λάδι απο νυχτολούλουδο που είναι πολύ θρεπτικό και αναπλαστικό.Σε περίπτωση που δεν έχετε τίποτα απο αυτά ένα φυτικό σαπούνι ήπιο για την επιδερμίδα μια χαρά θα κάνει την δουλειά του!!!Όλα αυτά μπορείτε να τα προμηθευτήτε απο μαγαζιά με φυτικά προϊόντα ή φαρμακεία.Μάλιστα κάποια λίγα φαρμακεία πουλάνε και χύμα έλαια.
Προσοχή: σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμαι baby oil γιατί δεν μας προσφέρει τίποτα και έχει κατηγορηθεί για διάφορα.



* Και για όσες θέλουν να φτιάξουν μόνες τους ένα  ήπιο γαλάκτωμα καθαρισμού:

- Ξύστε 80 γραμμάρια αγγούρι στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
- Βάλτε το αγγούρι σε κατσαρόλα και προσθέστε 15 ml γάλα πλήρες
- Βράστε τα για 4-5 λεπτά και αφήστε να κρυώσει
- Περνάτε από τρυπητό ή φιλτράρετε με φίλτρο του καφέ
- Βάλτε το σε ένα μπουκάλη αποστειρωμένο .
Διατηρήτε στο ψυγείο περίπου 6 - 7  μέρες... ανακινείτε καλά πριν την χρήση
2η Συνταγή
Ανακατέψτε 1 κουταλιά του γλυκού μέλι σε χλιαρό γάλα πλήρες. Λιώστε το μέλι μέσα στο γάλα και μ᾽αυτό το μείγμα καθαρίζετε το δέρμα. Επειδή το μείγμα είναι αρκετά υγρό, βάλτε αρκετές φορές στο δέρμα μέχρι να καθαρίσει ή βάλτε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι, για να δέσει λίγο που λένε ή λίγο κορν φλάουρ.Προσοχή μην το πήξετε πολύ. Τελειώστε τον καθαρισμό του προσώπου με ροδόνερο.
Το μείγμα αυτό δεν μπορεί να διατηρηθεί, γι᾽αυτό φτιάξτε μόνο όσο χρειάζεστε.

 Απολέπιση τώρα: τα νεκρά κύτταρα μπλοκάρουν την επιδερμίδα σου και πρέπει να τα ξεφορτωθείς το συντομότερο δυνατό, με τα εξής απλά υλικά: 1κγ ζάχαρη ,1κγ έλαιο της προτίμησης σας (βλέπε παραπάνω) ή ελαιόλαδο ή γάλα εβαπορέ.Ομογενοποιείται τα υλικά και έπειτα πέρνεται μια μικρή ποσότητα στο χέρι σας και με κυκλικές κινήσεις χωρίς να βάζεται δύναμη καθαρίζεται την επιδερμίδα απο τα νεκρά κύτταρα.Έπειτα ξεβγάζετε με χλιαρό νερό και ταμπονάρετε απαλά με μια καθαρή πετσέτα προσώπου.



 Μάσκες: Μείνε πιστή στην ρουτίνα της ομορφιάς σου ακολουθώντας ευλαβικά το τρίπτυχο: καθαρισμός, απολέπιση, μάσκα, ενυδάτωση και θα δεις το δερματάκι σου πιο λαμπερό από ποτέ και υποδέξου με λαμπερό πρόσωπο το φθινόπωρο!Μία συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε είναι η εξής:

Ποσότητα για μάσκα 100 ml
Α ΦΑΣΗ:
25ml Ανθόνερο Λεβάντας
25 ml Ανθόνερο Νερολί
50 γρ Πράσινη Άργιλος
Β ΦΑΣΗ:
2.5 ml Αμυγδαλέλαιο
1 - 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρο
1 - 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο Λεβάντα
1 - 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο Πορτοκάλι 

Εξοπλισμός: ένα γυάλινο ή ανοξείδωτο σκεύος αποστειρωμένα με οινόπνευμα και ένα κουτάλι

Διαδικασία:
Αναμιγνύουμε τα ανθόνερα και ρίχνουμε σιγά σιγά τον άργιλο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενείς πάστα.Αμέσως μετά προσθέτουμε το αμυγδαλέλαιο και τα αιθέρια έλαια.Φυλάσσεται σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.Τα αιθέρια έλαια είναι προαιρετικά σε περίπτωση που δεν θέλετε να αγοράσετε.Προσοχή στην δοσολογία των αιθέριων ελαίων και στη χρήση τους και ειδικά προσοχή σε αυτούς που έχουν αλλεργία στα ως άνω αιθέρια έλαια.Ενημερωθείτε απο τον εκάστοτε πωλητή αιθέριων ελαίων για την χρήση τους.Η ως άνω συνταγή περιέχει ασφαλή δοσολογία

Σημείωση: σε περίπτωση που η πάστα μας βγεί πολύ υδαρή προσθέτουμε λίγο λίγο την άργιλο και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα,Αν μας βγεί πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μας.Σε περίπτωση που δεν έχουμε ανθόνερα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμφιαλωμένο νερό και όχι απεσταγμένο.

Εφαρμογή: απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλο το πρόσωπο εκτός απο τα μάτια και αφήνουμε μέχρι να στεγνώση.Έπειτα ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό και ταμπονάρουμε με καθαρή πετσέτα προσώπου!!



Ξηροδερμία και Ενυδάτωση ;.Και ποιο είναι το αντίδοτο της ξηροδερμίας; Μα φυσικά η σωστή ενυδάτωση που θα επαναφέρει τη λάμψη και θα σε μεταμορφώσει! Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για τέλεια λαμπερή επιδερμίδα. Η ενυδατική σου κρέμα πρέπει να ανταποκρίνεται τέλεια στις ανάγκες της επιδερμίδας σου ανάλογα με τον τύπο της και είναι μια καθαρά προσωπική σου υπόθεση!Εγώ θα πρότεινα μια φυτική κρέμα όπως η cold cream (κρέμα του Γαληνού) την οποία μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και μόνες σας όπου την συνταγή θα την βρείτε σε παλαιότερη ανάρτησή μου.



                                                          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!